26 de setembre del 2011

El PSC sosté que només hauria renovat la llicència d'Ascó per cinc anys

El diputat del PSC per Tarragona i responsable d'energia dels socialistes al Parlament, Xavier Sabaté, ha recordat aquest dissabte que el PSC havia defensat al Congrés dels Diputats que hauria estat preferible esperar les proves d'estrès a totes les nuclears de l'Estat espanyol, abans de prendre una decisió sobre la pròrroga de la central d'Ascó. En tot cas, segons assegura Sabaté, el PSC hagués preferit prorrogar la central d'Ascó només per cinc anys. Sabaté ha declarat no entendre com el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) no ha atès els requeriments del Congrés dels Diputats, i ha permès amagar algun dels informes que el Congrés havia decidit en el ple del 12 d'abril, com els referents a possibles impactes d'aeronaus comercials i atacs terroristes; ni tampoc l'acord assolit pels 27 estats membres de la Unió Europea fet públic per la Comissió Europea el 25 de maig, que anava en el mateix sentit. El diputat tarragoní ha recordat, a més, que aquests informes parcials que finalment s'han realitzat han estat redactats sobre la base d'autodeclaracions de les pròpies companyies elèctriques, i dubta que la Unió Europea els homologui quan els revisi, com farà amb la resta d'informes de totes les nuclears europees.

En aquest sentit, Sabaté ha afirmat que el PSC era partidari que, en el cas que les centrals d'Ascó haguessin superat les proves d'estrès, la pròrroga només s'hagués concedit per cinc anys, "perquè unes centrals construïdes fa gairebé 30 anys - 1983 i 1985 - es troben a prop del que sempre s'ha considerat la seva vida útil que són 40 anys". "Cinc anys hauria estat una decisió més prudent . A Alemanya, de totes les centrals nuclears anteriors a 1983 ja no en funciona cap", ha afirmat. A banda, Sabaté ha afirmat que el PSC analitzarà la llista de requeriments inclosa a la pròrroga de la llicència d'operació, i que vetllarà per la seua materialització. Així mateix, també considera "incomprensible" que el govern de la Generalitat no hagi dit res de res sobre aquest assumpte "de la màxima importància per a la seguretat dels catalans i per al funcionament del nostre sistema energètic". Sabaté ha afirmat que proposaran a la Generalitat un pla viable d'inversions i d'industrialització amb l'horitzó de 10 anys, per a la Ribera d'Ebre i el Baix Camp, on hi ha les centrals d'Ascó i de Vandellòs.

Imatge Lo carrer del Riu

8 comentaris:

  1. Dir que el PSC volia una cosa i va acabar votant una altra és una falta de respecte brutal cap a la ciutadania, PSC no deixa de ser la marca comercial del PSOE a Catalunya, i en coses com esta ho demostren més. I posar pel mig la Generalitat queixant-se de que no hagi dit res, quan les centrals nucelars són competència exclusiva del govern central QUE ELLS CONTROLEN és vergonyós.

    ResponElimina
  2. No pateixis Carles, "Els Millors" també CONTROLARAN a Madrid i podran influir per tot plegat: Aigua, energia, cementiris.....
    De fet, l'alcalde d'Ascó, ja va deixar clar qui havia de guanyar les eleccions generals

    ResponElimina
  3. Jotabe, com te poses quan se critica al teu partit eh, en lo tema nuclear tant convergència, com PP, com vatros sou lo mateix.

    ResponElimina
  4. Carles, agafa el teu comentari i el meu, els superposes i desprès em dius a veure qui es posa com es posa.
    Per altra banda, crec que el comentari que he fet el subscriuria gent del PSC d'ERC i d'ICV, per tant, amb el que havies dit no m'havia sentit al·ludit particularment per res.
    Ah, i si tu ets dels que creus que perquè un tema sigui d'estricta competència de Madrid, la Generalitat, no ha de poder dir la seva, encara que sigui per criticar-ho. No fer-ho només pot demostrar falta de valentia, connivència o conformitat.

    ResponElimina
  5. Ah, m'ho deixava: Enhorabona, pel de la setmana passada, això sí.

    ResponElimina
  6. Jotabe, jo he criticat una cosa que ha fet un partit, i tu te n'has anat per la tangent i enlloc de parlar d'aquesta (no trobes justificació?) has dit que prompte manaran uns altres, si això no és tirar pilotes fora... Quin comentari subscriurien la gent d'ERC i ICV? tirar pilotes fora per a no criticar les incoherències teu partit? encara teniu el somni de fagocitar-los? De quina valentia parles? de la de Montilla que aquí deia una cosa i a Madrid los seus diputats votaven lo contrari? En fi...

    ResponElimina
  7. Com molts han fet, fan i faran.

    Te'n recordes de l'any 2001, amb el transvasament ???. Què va fer CIU a Catalunya i a Madrid ???.
    I prompte veurem el que faran amb aquest tema ...

    Mira, Carles, d'incoherències n'hi ha a totes les cases, com de Joseps, Joans i ases ...

    ResponElimina
  8. ....Però com Carles no es de cap partit !!!! Els altres sí, els altres per opinar com opinen.... etiqueta. Jo podria dir que ets d'ERC, però passa que "no ho sé", ni tu ho has dit explícitament, per tant, que tu fessis el mateix amb els altres no estaria gens malament, no trobes ?
    Em preguntes..." Quin comentari subscriurien la gent d'ERC i ICV? ". No, no he dit "LA GENT" he dit que " el subscriuria GENT del PSC d'ERC i d'ICV " sense l'article. I t'ho repeteixo.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta