22 de setembre del 2011

ICV de les Terres de l'Ebre no es refia del gir antitransvasament de CiU

Iniciativa presenta una resolució al Parlament per aconseguir el rebuig del govern català al transvasament a Castelló abans del 20-N ·

El president d’ICV a les Terres de l’Ebre, Jaume Forcadell, ha afirmat aquest dijous que espera que el Parlament de Catalunya aprove la setmana que ve una proposta de resolució del seu partit en contra de la demanda d’aigua del riu que ha fet la Diputació de Castelló. Durant el seu pas per Primera Columna, l’informatiu matinal del Canal 21 Ebre, Forcadell ha afegit que la situació política és complicada amb vista a les eleccions del 20 de novembre, i que busquen una declaració contundent del govern de CiU durant el ple de política general. Segons el president d’Iniciativa a les Terres de l’Ebre, el territori ja sap què passa quan hi ha pactes sobre aigua entre CiU i el PP, el partit que -si no hi ha cap sorpresa- governarà Espanya després de les eleccions.

En la mateixa entrevista, Forcadell també ha lamentat la falta de voluntat i de valentia política del PSOE per aprovar el pla de la conca de l’Ebre amb un cabal ecològic per al tram final del riu. A més, el president territorial d’Iniciativa ha qüestionat la viabilitat econòmica i la demanda real del canal de regadiu Xerta-Sénia, una infraestructura que la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha denunciat com un transvasament encobert a Castelló.

D’altra banda, Forcadell ha valorat l’aprovació del magatzem individual per a la central nuclear d’Ascó. Iniciativa ha presentat una altra proposta de resolució perquè el Parlament rebutge la renovació de la llicència de la nuclear durant 10 anys més. Però, segons Forcadell, si la central no es tanca i es continuen generant residus, caldrà posar-los en algun lloc, ja que la nuclear d’Ascó té plenes les piscines de combustible gastat. Finalment, Forcadell ha volgut recordar que la central d’Ascó no ha superat encara les proves d’estrès dictades per la Unió Europea, sinó unes proves preliminars que indiquen que podria tenir problemes en cas d’un terratrèmol.

4 comentaris:

  1. Senyors i senyores com es nota que estem en precampanya electoral! Jo tampoc em refio de ICV, que no recordeu la interconnexió de xarxes que volia fer el tripartit al 2008? A lo millor Francesc Baltasar em podrà contestar...o no.

    ResponElimina
  2. La gent ténim poca memoria Sinyor Forcadell se viu molt bé!!!!!A la oposició del govern i del ajuntament mentre al 2008 lo xerta senia li pagaven les factures lo Tripartit .....

    ResponElimina
  3. A més a més de poca memòria, es veu que no tenim ganes de llegir tot el comunicat ...

    Jo trobo molt i molt coherent tot el que exposa el Sr. Forcadell ( transvasament, cabal ecològic, magatzem temporal, centrals nuclears i proves d'estrés ).

    Encara que reconec que és més fàcil parlar des de l'oposició, però cal dir les coses amb claretat ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta