28 de setembre del 2011

La PDE rebat la demanda de les cooperatives d'oli que reclamen el Xerta-Sénia

Un dels portaveus de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), Joan Antoni Panisello, ha aprofitat aquest matí el seu pas pel programa Primera Columna per rebatre els arguments de les cooperatives d'oli del Baix Ebre i del Montsià. Aquesta setmana, les cooperatives han reclamat la posada en marxa dels canals Xerta-Sénia i l'Aldea-Camarles, ja que amb els nous regadius de suport no haurien tingut la davallada de producció tan important a causa de la sequera. De fet, les cooperatives esperen enguany una reducció de la collita del 50%, per la falta de pluges però també per l'afectació de la mosca de l'oliva. Durant la tertúlia de l’informatiu matinal del Canal 21 Ebre, Panisello ha qüestionat que les cooperatives del Baix Ebre i del Montsià reclamessin el canal Xerta-Sénia just la mateixa setmana que la plataforma ha convocat un acte informatiu en contra del transvasament a Castelló, aquest dissabte a l’auditori de Tortosa. "Quan la PDE convoca un acte i se sospita que pot passar alguna cosa, sempre hi ha alguna notícia per intentar contrarestar-ho", ha afirmat Panisello. Segons el portaveu de la PDE, la sequera és cíclica, i si el canal ha de servir per regar "que es face". "Però el que no podem fer és posar en oferta 74 hectòmetres cúbics d'aigua a les portes de Castelló, per si algú vol regar; aquesta és la imprudència del projecte", ha conclòs Panisello.

+Informació:
-Les cooperatives d'oli reclamen la posada en marxa del canal Xerta-Sénia per evitar més pèrdues al sector

3 comentaris:

  1. La teoria de la conspiració una altra vegada, que guai! Aquests de la PDE cada cop que parlen puja el preu del pa.

    ResponElimina
  2. Pos tira d'hemeroteca Lluís, q això, per desgràcia fa anys q ho diuen i poc a poc es va sabent tot.
    També era una teoria de la conspiració q Lleida enviés aigua a Barcelona, no? Pos el president d ela dipuatció ja l'ha oferida. Mira quina casualitat.

    ResponElimina
  3. No, si al final em quedaré sense regar ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta