1 d’octubre del 2011

El govern català preveu rebutjar dimecres el transvasament de l'Ebre

El govern català expressarà dimecres, 5 d'octubre, el seu rebuig frontal a la petició d'aigua de l'Ebre que ha fet la Diputació de Castelló, i la seua oposició a un possible transvasament cap al País Valencià. Així ho ha confirmat la diputada tortosina de Convergència i Unió (CiU), Meritxell Roigé, aquest divendres al vespre, tot assenyalant que el pronunciament de la Generalitat es produirà amb motiu d'una pregunta durant la sessió de control al govern. De fet, amb aquesta declaració oficial, l'executiu d'Artur Mas vol esvair qualsevol dubte sobre quina és la posició de CiU sobre el transvasament de l'Ebre, després que aquest divendres el Parlament ha rebutjat dues propostes de resolució que l'oposició havia presentat al ple de política general. Segons Roigé, si CiU ha votat al costat del PP tombant la moció que rebutjava "qualsevol tranvasment de l'Ebre" i l'altra que reclamava al govern de l'Estat l'aprovació del pla hidrològic de la conca amb un cabal mediambiental per al riu, ha estat perquè CiU i Iniciativa no han arribat a un acord per transaccionar les seues propostes de resolució. Per exemple, Roigé ha explicat que Iniciativa pretenia aprofitar l'oportunitat per aconseguir que el Parlament reprovés els consellers de Benestar i Família, Salut i Interior. La diputada tortosina ha remarcat que CiU no ha caigut en el parany, i que per això han acabat rebutjant les propostes sobre l'Ebre, però per rebutjar la globalitat de les mocions d'Iniciativa i sense entrar en el detall del text, tot i que dimecres el govern deixarà ben clara la seua posició en contra del transvasament.

+Informació:
-CiU i PP tomben una proposta perquè el Parlament rebutgi "qualsevol" transvasament de l'Ebre

Imatge CiU a Free Image Finder

26 comentaris:

  1. Has vist han rectificat !!quina noticia més bona Susanna demà diue Ciu i el PP volen lo trasvase,vos uniu en los de 15M i despues fem una asamblea de le retallades sanitaries No entenc res!!!!!!!!
    Que te a vore lo riu en les retallades sanitaries siguem seriosos!!!!!!!!
    Lo riu es vida no als transvase!!

    ResponElimina
  2. A vore si serà veritat; si no, no entenc res!
    Com sempre, no sabem qui te rao encara, pero els partits continuen jugant i hi ha massa en joc.

    Pregunto (perque no ho sé); una declaracio de la Generalitat en una sessio de control, té el mateix importancia que una mocio aprovada al Parlament?

    ResponElimina
  3. En que s'hi sembla un partit polític a una escola de maquillatge?

    ResponElimina
  4. Hi ha gent que es fa el “tonto” i diuen que no entenen res, intentaré explicar-ho, si es fan retallades es per que no hi han diners però si surten per els canals (25% del pressupost de la Generalitat a les Terres de l'Ebre van cap les obres del Xerta-Senia (Castelló), 56% del pressupost a les Comarques de Lleida van cap al Segarra – Garrigues (Barcelona) no veieu la relació ara ? No es mes necessari mantindre la Sanitat i la Educació que gastar diners en uns projectes que no som per regar si no per transvasar l'Ebre i empobrí encara mes els territoris ?. Per aixo tenim d'assistir-hi al ACTE INFORMATIU DE LA PDE, aquestes i altres preguntes se explicaran en el mateix. NI UNA GOTA MES !

    ResponElimina
  5. Se t'oblida un petit detall, els canals ja estan fets. El que seria absurd econòmicament és no aprofitar-los. Es diu amortització.

    ResponElimina
  6. no se no se espero equivocar-me pero fa pudor aixo...
    a veure q passa i sobretot desprès del 20N

    ResponElimina
  7. Aquest es l'argument últim que utilitzen als transvasistes, com que l'obra esta feta... s'ha d'aprofitar, primer diuen que es per regadiu i després com no es rentable per la pagesia s'ha d'amortitzar, de totes maneres per que son les inversions previstes en els pressupostos d'enguany ? NO ALS TRANSVASAMENTS !

    ResponElimina
  8. Molta màfia!
    Semblem Itàlia ja.
    Lluis, si fan una carretera a l'infern, també l'haurem d'aprofitar?
    Pos quins arguments!
    Ambdós canals s'han fet sense plans de regadiu, sense copagament del regants, cosa insòlita, i a expenses d'altres projectes que interessen més a la població.
    Massa tuf! Milletus ebrensis!

    ResponElimina
  9. El canal del "generalisismo" va estar molts anys fets i mai va portar una gota d'aigua que no fos de la pluja.

    Cert és que s'han gastat molt diners en el X-S, però acabat no està, ni de bon tros, per tan, podem seguir gastant diners per un obra que sabem que no és per a natros, amb lo qual perdrem l’aigua del riu + pous (mireu la concessió) + diners gastats fins ara + diners que queden per gastar fins acabar, o .........
    donem per perduts els diners gastats fins ara i invertim els diners que queden fins acabar, en fer coses que realment siguin per al territori..... per exemple redreçar les xarxes de reg existents de la zona regable del X-S.
    Aquesta zona, sense canal, avui es rega mes del 50% de la superfície amb pous propis, d’aigua d’immillorable qualitat i amb prou recarrega d'aqüífer per no ser esgotat. El canal X-S no els dona ni de lluny aquestes garanties, ni en preu, ni en qualitat, ni en disponibilitat

    Aquest any, una petita part dels diners del X-S es podrien haver destinar a fer correctament els tractaments de la mosca de l'oliva i potser les olives serien menudes i seques, però tindrien l'oli que cal i no estarien picades de la mosca
    Ara la culpa és de la seca i el miracle del X-S hagués salvat la collita........jjajajajjaja

    Pregunteu als que reguen de pous, com los anirà la collita enguany i mira que d’aigua no han patit set .........

    ResponElimina
  10. Ravalejant, que et fa nosa que a l’acte informatiu d’avui participen la plataforma de la Sanitat?
    Que sàpigues que sempre hem donat veu a tothom d’altres col•lectius del territori i de fora que tinguen inquietuds. Per les assemblees de la PDE ha passat gent d’Aragó, Xúquer, Conques internes de Catalunya, de la MAT, cementiri antinuclear, etc….,
    Perquè ha de ser ara diferent?
    Ho sento si et fan nosa, a mi personalment no me’n fan gens,

    ResponElimina
  11. Espero que dimecres el govern rebutge el transvasametn cap a Castelló i cap a qualsevol altre lloc.

    ResponElimina
  12. Mda si la carretera a l'infern fora positiva (per exemple per treure ànimes de l'infern) obviament seria benvinguda. Tu parteixes de la premisa que el canal és per transvasar, jo que és per regar. Per tant, per molt lógica que apliquem mai arribarem a les mateixes conclusions. El que no vull és que s'hagin tirat milions d'euros a les escombraries. Sembla que tot ho veieu en blanc i negre, sense matisos. Jo vull que s'acabe i s'use per donar algun benefici, no per transvasar.

    ResponElimina
  13. Lluis, primera no m'ensenyaras tu el que es un canal, si vols t'ho poso en majúscules per a que ho entenguis. Canal sense regants, altra faena te que regar. Tu ara ves i busca'ls si tant t'interessa, com a altres interessa i no als regants, que no els hi surt a compte el preu d'una aigua que no han demanada.
    O tu has vist ja el que ningú ha vist encara, les llistes de comuners de la Comunitat de regants.
    Me'n sobra amb el meu capet, i la meva experiència, per a extreure estes conclusions.

    ResponElimina
  14. I no et lamentes pel que han tirat que tots en tiren, lamentat pel que volen tirar i que encara es al seu lloc i no mo'n adonem.

    ResponElimina
  15. Pren-te una tila que et pujarà la pressió. A l'estil de la PDE, el que dieu és la veritat absoluta i la resta del món està equivocat (com l'acudit aquell del que va per sentit contrari a l'autopista). I els que no pensem igual són uns transvasistes. Pos fale.

    ResponElimina
  16. No ets transvasista Lluis, et creus el que diuen les maquinàries sociologiques.
    Em pots tractar de tu, i no de vostes, si vols.
    La pressió es fer fer-te saber que del que parlo en se, com tu en deus saber del que parles.
    Tu mateix, agrupa, bateja, i ves a missa!

    ResponElimina
  17. La veritat Lluis, mai aconseguiràs que no sigue relativa, per tant, així l'haurem de considerar i de disposar. Tot panorama depèn del lloc des d'on es fa. O es que no veus els plurisignificats?

    ResponElimina
  18. A mi de nosa no me'n fa ningu però mezclar naps i cols ja no hem fa tanta gràcia i 8 anys fent lo "tonto" en los sediments quan tots veiem passar mil camions cap ,al Xerta-Senia...I ara mos movem quan esta gairebé acabat i licitat.Estic d'acord en Lluis i Susanna no éstic en contra teua..però si pensar diferent, tot no és blanc i negre

    ResponElimina
  19. Ravalejant, permet-me que et rectifique, però en aquest “ara mos movem quan esta gairebé acabat i licitat”, a mi no m’inclogues i a unes quantes persones que tenen la mala costum de reunir-se cada setmana per mirar que poden fer en relació al riu, tampoc.
    Es porta des de la derogació del gran transvasament, dient que molt contents de que el transvasament del PP estés anul•lat, però que al mateix moment s’havien declarat d’interès general les obres de l’annex II del PHN, on estaven tots els canals que fan possible el transvasament de manera trossejada. Això era motiu de molta preocupació pel qual, un grup de persones vam decidir que el problema no estava resolt i que calia continuar.
    Això ho pots consultar a les hemeroteques dels medis de comunicació local especialment. Malauradament, els medis de comunicació mes gran i TV3, han fet orelles sordes en la major part de les ocasions. També podràs trobar comentaris en blocs i altres llocs d’opinió. S’han fet assemblees on sempre ha estat aquest tema, juntament amb el Segarra-Garrigues, damunt la taula. També accions amb mes o menys força.
    Sento que no haigues estat atent i et vingue ara de nou aquest posicionament, però en el tema del X-S estem i estarem al mateix lloc que el juny del 2004 en que es va anular el transvasament gros.
    Sobre els sediments, els regadius, els cabals etc... et podria ficar una parrafada mes explicant-te que lo que s’ha fet, però haig d’anar a fer de maruja o demà no dinaré.

    Per cert, no et preocupes que no m’ho prenc com que estigues en contra meua, ni molt menys. Debatre sempre és interessant i aquí passem un ratet agust, unes vegades en comentaris mes encertats i altres en menys. Es lo que hi ha, tampoc fem mal a ningú.

    ResponElimina
  20. Jo fora d'aquesta web no tinc cap informació sobre el canal (a part del que em puguen comentar els amics quan baixo, ja que treballo a BCN) aixi que no sé d'on puc treure les influències que esmentes. Es més, les veus a favor a penes surten a la marfanta, no sé si no existeixen o simplement no interessen al responsable del blog.

    ResponElimina
  21. Los canals i les interconeccions les feen Govern d'esquerres ICV,ERC,PSC no entenc lo bullici ara quan ja està fet i pagat i licitat?Hi han pagesos que volen regar..n'hi han que volen vendre aigua perque els hi arreglen els camins com "canal dreta i esquerra que venen aigua al Minitransvasaments"??
    Si segueixen estes sequers Susanna ni que mos lliguem a la bomba impulsora ho parem,fa anys vam resar a la "moreneta" va ploure un més seguit si no ja teniem lo tub enterrat per l'autopista a Bcn!!!Nord aixafa al sud governi qui governi no us deixeu comprar mai!!!!!!!!No al transvasments

    ResponElimina
  22. Ai, que ni regarem ni ens deixaran regar ... els de la dreta, els de l'esquerra, els de centre, tots els bons i tots els dolents ... ai, ai !!!

    ResponElimina
  23. Fer-se soci de la Comunitat de regants del X-S no és tan fàcil. S'ha de pagar la teua part proporcional de les obres , amb respecte a les Ha. que vols regar. Tindre clar el preu de transformació a goteig de la instal·lació de reg. I per a rematar-ho cedir la propietat dels pous que hi hagin o hi puguen haver a la teua finca a la Comunitat.
    Bastants calers i moltes concessions a cegues. D'aquí que tothom, que no tingue capital en el seu compte corrent s'ho hagi de pensar i fer molts de números.
    I també està el preu de l'aigua que consumeixes, clar. Un pico que has de contar a despeses... això es fàcil,: amortitzacions, despeses, contra futur increment de beneficis.
    D'altra banda, qui pot mercadejar l'aigua serà la Comunitat, mai una persona sola, de moment.
    Feu comptes feu....
    Molts forats foscs com per a caure en la ratera.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta