10 de desembre del 2011

Deltebre atorga els premis literaris Terra de Fang en la seua dissetena edició

Aquesta tarda s'ha fet a Deltebre el lliurament dels premis literaris Terra de Fang de prosa, poesia i assaig, que convoca l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Deltebre i que enguany arriben ja a la dissetena edició.En prosa, el guanyador ha estat Manuel Roig Abad, d'Ibi (Alacant), amb l'obra titulada Minerva, un relat que amb només 12 pàgines ha captivat el jurat per la seua narració àgil i intensa. En poesia, el premi ha estat per a Rossend Sellarés i Obradors, de Navàs (Barcelona), amb l'obra titulada El color de l'Ànima. Es tracta d'un recull de sis poemes que, segons els membres del jurat, "són l'expressió més profunda dels sentiments". En assaig, Noemí Navarro Espada, de Deltebre, ha estat la guanyadora amb l'obra La Granadella, història latent.A banda, el premi especial per a un autor local ha anat a mans de Belinda Roca Navarro, de Deltebre, amb l'obra titulada D'avui en buit.

Enguany s'havien presentat a concurs un total de 122 obres, el que representa haver duplicat la participació respecte de l'edició anterior. Però enguany, i per motius pressupostaris, s'ha substituït el tradicional sopar literari per un acte de lliurament de premis al restaurant La Illeta de Deltebre. El lliurament dels premis ha anat a càrrec de l'alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa i del regidor de Cultura, Joan Alginet, mentre que l'encarregat de cloure l'acte ha estat l'escriptor Jesus M Tibau, convidat especial d'aquesta dissetena edició dels Terra de Fang. De les 122 obres que enguany s'havien presentat a concurs, 53 corresponen a la modalitat de prosa, 67 a la de poesia, i dos a la d'assaig. Entre totes les modalitats s'havien presentat 8 obres d'autors locals. Els premis Terra de Fang estan dotats amb 1.000 euros en cadascuna de les modalitats de prosa, poesia i assaig, i amb 500 euros en el premi especial d'autor local.

Imatge Ajuntament de Deltebre

1 comentari:

  1. I he tingut el plaer de posar la cirereta final de l'acte en companyia de David Espinós a la guitarra.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta