23 de desembre del 2011

Tortosa prepara la 'Cavalcada de cavalcades'

La Cavalcada de Reis del 2012 arribarà puntualment a la seua cita anual la nit del proper 5 de gener. Però aquesta vegada, pels carrers de la ciutat tornaran a desfilar carrosses dissenyades per a les cavalcades anteriors, des del 2008 fins a l'actualitat. És per això que des de l'àrea de Festes l'han anomenat la "Cavalcada de Cavalcades", segons ha destacat aquest dijous el regidor Domingo Tomàs. De fet, Tomàs ha expressat la voluntat de l'Ajuntament de mantindre en tot moment un format atractiu, malgrat la reducció de la despesa i el reaprofitament d'elements.

En qualsevol cas, la Cavalcada repartirà més de 2.000 quilos de caramels i incorporarà 15 elements articulats, dels quals 11 són carrosses. A l'organització de la desfilada reial hi participen activament 350 persones, a les que cal afegir els cossos de seguretat i d'altres col·laboradors, que fan que la xifra pugi a gairebé a 500 persones. Per la seua banda, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha afirmat que la Cavalcada de Reis és ja "de referència al territori", i ha volgut explicar que l'ajust que s'ha realitzat al pressupost d'enguany representa aproximadament un 40% en reducció de despesa respecte de l'edició anterior. Bel ha remarcat també la creació de nous carrils-bici a la ciutat, i especialment amb la propera posada en funcionament del que ha de creuar el riu Ebre per l'antic pont del tren.



Imatge Ajuntament de Tortosa

35 comentaris:

  1. Hi ha alguna manera de veure quina quantitat de recursos s’hi destinen a la cavalcada de reis?

    ResponElimina
  2. M’agradaria equivocar-me en aquest assumpte, però em penso que no. Crec que un dels principals objectius d’aquesta legislatura seria el fer més transparents les Administracions. Un “Glasnost” a l’espanyola per a que els ciutadans puguem veure com es reparteixen els pressupostos de forma senzilla i directa, on van a parar els nostres impostos etc-

    ResponElimina
  3. Pos podem mirar-mos els números del PP de València: http://www.naciodigital.cat/noticia/38254/venent-s/tot/fabra/podria/pagar/tot/deu/pais/valencia

    A vore com mos ho expliquen, no?

    ResponElimina
  4. Bé, de moment el nou Govern ja prepara la “Llei de Transparència, Bon Govern i Accés a la Informació Pública” que consistirà en que cada ciutadà pugui accedir a qualsevol informació sobre l’administració i els poders públics.

    Arjub segons Homs, a Catalunya, estarem pagant deutes del tripartit fins el 2100... La realitat és que el tripartit ha deixat despeses aplaçades fins el 2020 per valor de 54.000 milions. Les xifres a casa nostra són molt semblants a la dels nostres veïns del sud, el dèficit públic del 2010 és de 8452 milions.

    El que també és cert, és que aquest 2012 pagarem 2.100 milions en concepte d’interessos del deute, un 128,4% més que al 2011, és a dir, què un 6-7% dels pressupostos de la Generalitat van destinats a pagar aquests interessos.

    ResponElimina
  5. Gutijaume, ets massa partidista, el deute ve des del principi de la democràcia.
    Fer propaganda de la dreta l'únic que et serveix es per a desprestigiar-te a tu mateix.
    Sigues mes conseqüent. Si l'estat no passa la pasta, d'algun lloc s'ha de treure.
    Tots los partits s'endeuten, mira si no la fallida de la CV, panada sempre pels populars.
    T'han sentat malament los torrons, cap dubte!

    ResponElimina
  6. Lo nano també va deixar la gene endeutada fins al moll de l'os

    ResponElimina
  7. I la llei de la transparència ve a ser una entelèquia! Manant lo Mas, Puig, Boi, Colell, etc.
    Denuncia la Monarquia que mai passa comptes.
    I la fortuna del Rei, que va entrar pelat com una rata, d'on ve?
    No se si ets ingenu o t'ho vols fer.

    ResponElimina
  8. Aviam si d'una p. vegada denunciem les mentides de l'esglèsia en lo rollo del nadal, lestel i els "reis mags", que com a molt eren mags, mai un rei sur de viatge sense cort i exercit, i menys llavors. Església mentidera a tope! I els governants igual.

    ResponElimina
  9. Totes les CCAA s’han endeutat, algunes col•locant regadius en zones de secar i altres col•locant ambaixades a Nova York, la qüestió és que ara tindrem un sostre al dèficit i tindrem que tancar l’aixeta i per tant, deixar de malbaratar els recursos públics com hem estat fent fins ara.

    No em vinguis ara amb la cançoneta d’Espanya ens roba, te la guardes per als que no són partidistes com tu...si del que em parles és del fons de competitivitat, demana explicacions a la Salgado que fou la que ens el va negar, a nosaltres, però també a Madrid, Murcia i Balears i et recordo que Rajoy fou el primer en demanar a l’anterior Govern el pagament d’aquests diners.

    M.d.A, no estava fent propaganda a la dreta catalana, estava rebatin xifres amb xifres, deute amb deute, milions amb milions, contestant així algo que tu tornes a repetir; la fallida de la CV. I pel que fa a la Corona, la esmentada llei de transparència afectarà també a la Monarquia, un cop sigui aprovada ja discutirem les partides pressupostàries que s’hi destinen a la Casa Reial.

    ResponElimina
  10. M.d.A jo no n’he menjat de torrons però a tu potser si que t’han sentat mal...Estàs començant a delirar, tots sabem que Melxor, Gaspar i Baltasar van arribar fins on havia nascut el nen Jesús seguint un estel fugaç, així que no diguis barbaritats.

    ResponElimina
  11. Me pixo astrònom de mig al quart. No tens ni un argument ni per justificar als mags, que ni reis, ni cap per justificar una monarquia corrupta.
    Que jo soc dels temps de Juan de Borbó a Estoril.
    No em digues que creus al "Melchor, Gaspart i Vaasaltar" o al Homs, posem per cas.
    Les teues "justificacions" ni tenen ordre ni concert ni vises de realitat.
    Ja,ja,ja, ja,.
    I no ens posem amb la mort del germà del rei d'accident.
    Jo si que no menjo torrons per prescripció facultativa, ni mantecados.
    Et reto a que m'ensenyes un evangelista que esmenti els reis!
    I pels darrer informes, ni Herodes era viu, ni es va fer cap infanticidi a Betlem, on no va nàixer Jesús, dit de Natzaret.
    Ara deixa que Rajoy tregui la dalla.
    Tots sou iguals!

    ResponElimina
  12. La cançoneta és:
    "L'estat ens roba" i sempre ha sigut així.
    Me sua la p. els intermediaris que hi pose, tots van a favor del mateix.
    La maduresa dona criteri i la joventut arrogància.

    ResponElimina
  13. I per a que tingues més criteri, tinc un futur gendre que es màster en Ciències Polítiques, que treballa a una ONG.

    ResponElimina
  14. Gutijaume, jo també els reclamo els 759 milions. Igual que Rajoy que, segons tu, va ser el primer; només hi ha una petita diferencia entre Rajoy i jo: Jo no puc fer res més que reclamar-ho; ell, a més, ara, pot enviar-los. Quines coses, no ?
    Lo de les ambaixades ( i a nivell d'Espanya, lo del FEIL que sempre repetiu que va servir per desfer voreres i tornar-les a fer ) no ho digueu més, feu el ridícul. En el primer cas, una cosa es que a mi m'agradi més o menys, però utilitzar-ho com argument per explicar el dèficit... Segur que si fos per potenciar la "Fiesta nacional" a Catalunya haguessin estat diners ben utilitzats, per exemple.

    ResponElimina
  15. Me’n alegro pel teu gendre, és difícil trobar feina avui en dia.

    Com se nota que de petitet los reis te portaven carbó, d’aquí et deu vindre aquest odi per sas majestats... De totes maneres no has pensat que et porten carbó per ser tan malparlat? Pareix mentida que desprès els arrogants i maleducats siguem els joves.

    ResponElimina
  16. Ximo no ho he utilitzat com a argument per explicar el dèficit català, era una forma de parlar, un pèl demagògica sí, però no menys que la frase de “Espanya ens roba”.

    ResponElimina
  17. Jo parlo com al carrer, Gutijaume, i a Camilo Jose Cela no li diries això, espavilat. P. , això quin paraulot et penses que es? Ai, com salles.
    Les meues relacions amb la monarquia son purament històriques, per inútils que han sigut sempre totes. Peró, si que hi ha algun rei que respecto. Mort, clar. Res d'odi, ni pensar-ho. No gasto esta paraula al meu vocabulari. Per a que?
    A més se distingir entre un estel fugaç, que dura dècimes de segons, un cometa, i una configuració estel·lar-planetaria o "stellium".
    I res de res. Revisa les efemèrides.
    Giotto te la culpa, no? Per pintar lo que va veure ell.
    Una monarquia és, i sempre serà, una imposició.
    Si tu penses una altra cosa, allà tu amb les teues dèries antidemocràtiques.
    "Cuando tu vas, yo vuelvo de allí" Chenoa
    Ja em pagaràs algun dia l'entrenament dialèctic.
    Accepto vi del Priorat i la Terra Alta.

    ResponElimina
  18. Ejem, faena n'hi ha, lo difícil és cobrar per ella. I t'asseguro que d'aquesta hi ha molta gent que en fa.

    ResponElimina
  19. Ximo, Cospedal dixit!

    ResponElimina
  20. Treballar a una ONG no és el mateix que ser voluntari d’una ONG, per això te ho deia.

    De totes maneres l’educació no va renyida amb el parlar de carrer, jo també parlo com al carrer però no em bull la sang quan discrepo políticament amb algú. El dia que cobri un sou mitjanament digne et cobraràs aquest entrenament, veig que ets de morro fi, una ampolla de vi potser no però a un txiquito de vi o a una bona cervesa de importació i un platet de braves estàs convidat. Tampoc estaria mal que m’invitessis a algun esmorzar que altre, a la fi i al cap t’avorriries sense mi ;)

    ResponElimina
  21. I en això de que tu parles del carrer podríem discrepar, hi ha cops que em costa entendre la teva depurada i sofisticada dialèctica.

    ResponElimina
  22. Gutijaumne, quan t'he dit lo de que Rajoy té a les seves mans pagar el que deu l'estat ( sí, l'estat, no Salgado ) no ho deia per una forma de parlar; per tant, espero la teva resposta....

    ResponElimina
  23. ;-) Ho tens pagat tot (la primera) quan ens trobem. I si, tens raó. M'ho passo pipa! De bon rotllo! Som humans,genèticament semblants al 99,99%
    Lo que no hi han odis, de la meua part.
    Una frase rara: "Cerca un jutge injust per a justificar-te". Jo ben just que l'entengui encara.
    I una altra "Més enllà del bé i del mal".
    Si, tinc una dialèctica regirada, faltes d'ortografia incloses, Gutijaume.
    Espero que sàpigues assaborir el gust de les ànimes (aquesta és meva).
    Quan ens trobem et diré els noms dels reis que admiro i perquè. No en son gaires.

    ResponElimina
  24. Ximo tot lo que es deu s’ha de pagar, si l’Estat deu diners a Madrid, Murcia, Catalunya i Balears ha de pagar tard o d’hora a les respectives CCAA. Igualment que la Generalitat té que pagar el que deu a l’Ajuntament de Tortosa. Igual que les empreses han de pagar als seus proveïdors i igual que les persones han de pagar les seves hipoteques als bancs. És aquesta la resposta que buscaves?

    ResponElimina
  25. Gutijaume, t'ha fet falta afegir..... i els ajuntaments a les EMDs. Pel demés bé. L'únic, això de tard o d'hora, si era una cosa que estem d'acord en que s'havia d'haver pagat ja, també hem d'estar d'acord en que tot el que no sigui pagar d'hora, serà tard.

    ResponElimina
  26. Off the records, m'he desvetllat, Gutijaume
    Quedem al de Maso una tarda d'aquestes, posa tu el dia-hora. I si algú més vol venir.....
    Tens la pilota a la teulada.

    ResponElimina
  27. També estàs amb tos? Jo m’he desvelat a les 2, a les 3, a les 4 i a les 6...no he parat de tossir fins que m’he pegat una bona dutxa d’aigua calenta. Jo estaré per aquí fins el dia 1 que tornaré a Barcelona per preparar els exàmens i aquests dies pels matins em trobareu per la biblioteca, de totes maneres tots els migdies solc anar a fer un cafè a Maso.

    ResponElimina
  28. Suposo que per a la tos no hi res com Casa Maso. Bon ambient i aire pur....

    ResponElimina
  29. Ok, Gutijaume. Aviam si divendres em puc passar a darrera hora per la Biblio.

    ResponElimina
  30. Cavalcada de cavalcades és el que ens apliquen als ciutadans que encara tenim alguna cosa per munyir, el govern de Tortosa, el de Catalunya i el de l'Estat.

    ResponElimina
  31. Ehem, l'Evangeli de Sant Mateu, els cita M.d.A...bueno a mitges, diu que eren mags, no els hi dona el títol de reis...els mags curiosament eren la classe sacerdotal persa, monoteistes, com els jueus...així que ni teua ni meua...si no vols celebrar el Nadal me sembla molt bé, però dixamos creure en historietes...al menos està té solera. En los temps de corren això de Cavalcada de cavalcades me sona rollo Xerxes a 300, veurem a lo Tio Bel en plan satrapa (que li escau molt) plenet de piercings i vestit de dragqueen en lujo a tot drap...home, pos en los temps que corren tampoc és per a fer estes declaracions tan solemnes...ara que si ho paga ell en lo sou de Senador benvingut sigue...

    ResponElimina
  32. Si Saberut. Eren "magoi" o algo així, homes savis.(Un adornament de l'evangelista, suposo).
    Los jueus aprenen religió en la seva estada a les terres caldees i fan la seua versió, que després re-interpreten els cristians posant mites d'altres religions, com el de la Verge, i, encara més tard, continuen introduint més símbols "pagans" cristianitzant-los.
    Com el naixement d'un Jesús-solsticial, just quan el Sol deixa el seu estacionament i comença a créixer la seva llum. A l'altra banda, Sant Joan ocupa el altre solstici, i nosaltres celebrem aquesta màxima llum amb fogueres i revetlles, suposo que com abans del cristianisme.
    Per cert, la Lluna plena més alta de l'any es dona en aquestes dates, d'aquí una setmaneta ho tornarem a veure. Culte Llunar amb les reunions familiars i el compartir els fruits de la terra.
    Com veiem, els cicles del Sol, la Terra i la Lluna son el fons reals de moltes, o totes, les religions.
    Celebrem-ho, clar, però no oblidem que les festes son antigues, des de que l'home aprèn els ritmes dels astres i celebra les collites.
    Quant de fato hi ha darrera de cada fet humà!
    Que ho celebrem amb salut i alegria, com la revetlla del, instaurat pel Juli Cesar, any nou.
    Una festa és una festa.

    ResponElimina
  33. Pos si Mordred, tot canvia però en el fons no canvia res...són coses que portem al disc dur, dis-li Nadal, solstici, solis invictus, Mitra, Alà, Jehovà, Juli Cesar o Lenin...la qüestió és fer festa i poder desconnectar un rato de les misèries que ja n'hi han prou. Feliç 2012 marfanteros!!

    ResponElimina
  34. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta