23 de desembre del 2011

'La vida tortosina' recupera la història gràfica de les empreses i negocis de Tortosa

La sala d'actes de la Cambra de Comerç de Tortosa, al carrer Cervantes, és aquest divendres, 23 de desembre (19.30h.), l'escenari de la presentació del primer volum del llibre 'La vida tortosina (1939-1979)', de Quimo Panisello Gamundi. És per això que la capçalera de Marfanta.com ha adoptat aquest divendres una aparença més pròpia dels anys 40 del segle passat, amb un disseny obra del mateix autor del llibre. De fet, la presentació de 'La vida tortosina' és un dels esdeveniments culturals més interesants dels últims mesos a la capital del Baix Ebre. Hi intervindran l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el representant d'Onada Edicions, Miquel Àngel Pradilla; la professora de llatí Maria Pilar Cid, el periodista Josep Bayerri i el mateix Quimo Panisello. L'acte es tancarà amb la projecció d'un vídeo realitzat per Oriol Gracià, amb alguns dels protagonistes del llibre.

'La vida tortosina', que comptarà amb un segon volum, és un peculiar recorregut pels comerços, les empreses i les entitats que han marcat la vida quotidiana de Tortosa durant tota la postguerra i fins a l'arribada de la democràcia. Les botigues i els botiguers, els treballadors, les venedores i els anuncis amb què cridar l'atenció dels compradors. Tot partint d'entrevistes, el dissenyador gràfic Quimo Panisello, nascut a Tortosa el 1972, trau a la llum una munió d'històries personals que configuren la història tortosina més recent.

L’obra, mitjançant una edició de gran qualitat, cataloga exhaustivament els diferents àmbits de la vida tortosina, alhora que ens proporciona un material gràfic molt atractiu i d’un gran valor històric. Així, el lector hi trobarà fotografies dels fundadors, les instal·lacions de l’època, la imatge corporativa o la propaganda de molts comerços o negocis. Un conjunt d’imatges, aportades majoritàriament per les mateixes famílies vinculades a l’entramat social que protagonitza el llibre, que ens ajuden a bastir una interpretació solvent de la Tortosa contemporània. Per tant, una obra imprescindible, guardonada amb la XI Beca Pepita Martí de Duran que convoca la Fundació Privada Duran-Martí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta