16 de gener del 2012

Els afectats de la cooperativa de l'Aldea reclamen més transparència sobre els comptes

La Generalitat anuncia un pla de viabilitat per a la cooperativa abans del 31 de març · 

La reunió informativa de divendres al vespre amb la directora de l’Institut Català de Crèdit Agrari no ha acabat de satisfer els afectats per la fallida de la secció de cedit de la cooperativa de l'Aldea. Aixi, una part dels afectats pel bloqueig dels comptes s’han mostrat insatisfets amb el resultat de la reunió, en què la Generalitat va anunciar que abans del 31 de març presentara un pla de viabilitat per a la cooperativa. Els veïns que encara no han pogut desbloquejar els seus estalvis reclamen mes informació i mes transparència sobre la situació financera de la cooperativa. De fet, han criticat que s’haja aturat el segon cobrament que s’havia previst per al primer trimestre d’enguany, fins que estiga a punt el pla de viabilitat de la cooperativa de l’Aldea. El govern continua considerant que la cooperativa de l’Aldea es viable, però adverteix que la recuperació dels estalvis bloquejats dependrà de la continuïtat de l'activitat, i ha tornat a demanar paciència als impositors afectats.

Ara mateix continuen bloquejats uns 4,2 milions d’euros, arran de la fallida de la secció de crèdit. De moment, han pogut ser desbloquejats 750 dels gairebé 1.200 comptes que van quedar retinguts. En total, el passat 1 de desembre van quedar bloquejats uns 5,6 milions d’euros. Un dels portaveus dels afectats, Jordi Gas, va afirmar divendres a l'informatiu matinal de Canal 21 Ebre que volen recuperar fins a l’ultim cèntim dels seus estalvis, i que cal aclarir la responsabilitat de l’actual junta rectora de la cooperativa agrícola, a qui va acusar de mala gestió.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta