16 de gener del 2012

Ha de reconsiderar la Generalitat el projecte Zèfir davant de la costa de l'Ametlla de Mar?

El ple de l’Ajuntament de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar celebra aquest migdia una sessió extraordinària en que ha d’aprovar les seues al·legacions al projecte Zèfir, la plataforma experimental d’energia eòlica marina que la Generalitat impulsa davant de la costa de la població. Divendres passat, en una compareixença conjunta, l’alcalde Andreu Martí va escenificar la unitat de l’equip de govern de CiU amb el Partit Popular, Esquerra i el PSC. L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar creu que instal·lar els primers dos molins a nomes tres quilometres i mig de la costa tindria un gran impacte visual i perjudicaria el seu model de turisme i urbanisme sostenible. Paral·lelament, Martí ha mantingut diverses gestions amb alts càrrecs de la Generalitat, per estudiar la possibilitat de paralitzar el projecte o no dur-lo a terme.

I aquest dilluns, al programa Primera Columna, la nostra pregunta del dia es si la Generalitat, a traves de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), ha d’atendre les demandes de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar i reconsiderar l’anomenat projecte Zèfir. De fet, les reaccions no s’han fet esperar, i aquest diumenge, a traves del Diari de Tarragona, el director de l’institut oferia una escola de formació professional de segon grau en manteniment d’aerogeneradors i un màster en energia eòlica, gestionat per la URV. La nova escola, pionera a Catalunya, s’instal·laria a l’escola de capacitació nàutico-pesquera i el seu objectiu seria formar professionals per al manteniment de parcs eòlics terrestres i marins. I les classes del màster es farien a Tarragona, però les practiques es farien al futur centre de control de la planta experimental de l’Ametlla de Mar. Tanmateix, la posició de l’Ajuntament es clara, ja que no volen molins tan a prop de la costa de la població. Per tant, ha de reconsiderar la Generalitat el projecte Zefir d’energia eòlica marina?


Imatge Monverd.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta