4 de juliol del 2012

El Deltebre Dansa reclama més suport institucional com a atractiu turístic i cultural de l'Ebre



El regidor de Cultura de Deltebre, Joan Alginet, ha reclamat aquest dimecres el suport de les administracions superiors en l’organització del festival internacional Deltebre Dansa, que durant aquests dies s’està celebrant en aquesta població del Baix Ebre. Alginet ha recordat que durant dues setmanes Deltebre és la capital mundial de la dansa, amb 150 ballarins de 35 països diferents inscrits en els tallers coordinats per Roberto Olivan, i també amb una sèrie d’espectacles de dansa i circ de primer nivell. El regidor ha assenyalat que Deltebre ha de saber aprofitar el festival des del punt de vista cultural, turístic i de promoció econòmica, però que la resta de les Terres de l’Ebre també hauria de fer costat al Deltebre Dansa i saber traure’n profit, si no vol fer un error històric. De fet, Alginet ha anat més enllà i ha lamentat que l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, els serveis territorials de Cultura i el Consell Comarcal del Baix Ebre no hagen donat suport a l’organització del festival Deltebre Dansa.

Tant el regidor de Cultura com el ballarí Roberto Olivan han participat aquest dimecres en l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre. En aquest sentit, Olivan ha afirmat que és una realitat que el Deltebre Dansa és ja un important atractiu de turisme cultural per a les Terres de l’Ebre. De fet, el festival ja és conegut arreu del món, i és per això que enguany han volgut ampliar el nombre d’actuacions del Deltebre Dansa.

11 comentaris:

  1. Els responsables de les institucions segueixen la tàctica de pago els meus. Ho negaran sempre, però podríem parlar d'exemples i exemples en coneixement de causa.

    ResponElimina
  2. Alginet tot per sortir a la foto, si hagués estat igual de contundent a defensar l'ebregourmet, però clar ell no podia sortir a la foto.

    ResponElimina
  3. I per què no podia sortir a la foto amb l'ebregourmet ?

    ResponElimina
  4. Sempre hi ha una cosa que no m'ha agradat mai de l'ambient cultural d'aquest país i és la continua i permanent demanda d'ajudes, la "subvencionalització" continua d'actes culturals...si que és cert que la implicació publica és necessària però tota sola no pot mantenir-la i mai s'ha incentivat gaire a la iniciativa privada per col.laborar. En un altre ordre de coses, podem donar gràcies al cacic Bel de que un tortosi com Olivan porte la seua escola a Deltebre quan va ser rebutjat a la seua ciutat...per no parlar de l'Entrecultures...

    ResponElimina
  5. perquè ell no és regidor de turisme. de fet s'ha inventat uns premis anuals de cultura, per poder sortir a la foto.

    com així també s'han carregat la trobada de puntaires, que venia gent d'arreu de catalunya, el turisme de proximitat que interessa a Deltebe perquè segur que tornen ja sigue per un, dos o tres dies.

    Jo no crec que els ballarins aporten res, només 4 fotos. Només cal veure com Tortosa en més pressupost i sobretot en més moviment cultural va renunciar-hi.

    ResponElimina
  6. A més lo xaval ha tingut la fabulosa idea de fer un programa setmanal sobre els bous a la radio municipal, com si fes falta encara gastar-se més en bous.

    La renúncia de Tortosa és lògica, els espais públics són per al públic no per a entitats privades. ja que s'utilitzen pels diferents casals d'estiu.

    ResponElimina
  7. Si el teu varem per valorar la conveniència o no del Deltebre Dansa, el tens en l'actitud de l'ajuntament convergent de Bel de treure-se'l del davant, llavors ja no cal parlar-ne molt.
    Suposo que només hagués calgut que l'"expulsió" de Tortosa l'hagués protagonitzat un govern del PSC o ERC per, llavors, mostrar-ti favorable, a la dansa i el punxonet.

    Ah, i com era d'esperar, has caigut de potes al parany. Esperava que em contestessis el que has contestat: No era regidor de turisme. Llavors, per què li demanes que fos "igual de contundent a defensar l'ebregourmet" ?

    I amb tot no vol dir que en un moment donat també no hagi de desaparèixer el Deltebre Dansa per falta de finançament. Tant de bo que no. El que passa és que a Tortosa ( el govern local ) no el van voler, fa 5 anys, i per problemes econòmics no va ser.

    ResponElimina
  8. Les inversions, festivals, etc. ... a Deltebre haurien de fer-se en criteris de rendibilitat econòmica i no de fotos, surt millor fer-se una foto en un artista de prestigi com roberto oliban. Igualet que Rajoy anant a fer-se la foto amb la "roja".

    Reconec que en un principi vaig veure que podria donar imatge a Deltebre, però els ballarins després no tornen a fer "gasto".

    Deltebre hauria de fer gastar-se estos diners en aquells aficioants a fer fotos a la fauna, en aquella gent que vol fer turisme gastronòmic. No en 4 hippies que compren al Dia.

    ResponElimina
  9. ...Rajoy amb "la roja" O Laporta ( te'n recordes ? ) amb Maria Lapiedra.

    Òbviament desconec els números ara, la frase " festivals, etc. ... a Deltebre haurien de fer-se en criteris de rendibilitat econòmica" emmarca-la juntament amb la "4 hippies que compren al Dia". Seràs elitista i classista....
    Turisme gastronòmic i ornitològic. Per suposat, ara, els restaurants i hotels poden fer negoci però les botigues del Dia o la fruiteria no ? Però de que anem ? Tot plegat no s'atreveix a dir-ho ni els descendents de Blas Piñar.

    ResponElimina
  10. el festival de jazz de tortosa porta visites, quantes visites porta el festival de Dansa?

    Al DIA també va molta gent que està en apartaments o xalets al riumar.

    Classista? Perdona però estos pijipis, bohemis burgesos que són capaços de gastar-se X euros pel curs i Y pel vol.

    Deltebre necessita una altra promoció, no només això.

    ResponElimina
  11. No ho entenc, si son burgesos o pijos perquè compren al DIA ? No serà que estàs carregat de prejudicis ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta