23 de gener del 2013

El deltebrenc Joan Alginet es dóna de baixa del PSC: 'Som una nació i tenim dret a decidir'

DELTEBRE (Baix Ebre).- Primera baixa a les files socialistes de les Terres de l'Ebre, després del vot contrari de la majoria del grup parlamentari del PSC a la declaració de sobirania aprovada aquest dimecres a la tarda al Parlament. El deltebrenc Joan Alginet, tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament i secretari de Comunicació del PSC a les Terres de l'Ebre, ha anunciat amb un tuit la seua dimissió dels càrrecs orgànics del partit i la presentació de la seua baixa com a militant en els propers dies. Alginet, que durant els últims mesos s'ha destacat per defensar públicament el dret a decidir del poble català, ha mostrat així el seu disgust amb el sentit de vot que han expressat la major part dels diputats socialistes al Parlament. "Som una nació i tenim el dret a decidir", ha afirmat Alginet en una altra intervenció a Twitter.


De fet, Alginet -un dels socialistes ebrencs que va ser a la manifestació independentista del passat 11 de Setembre- ha participat aquest vespre en l'acte de suport a la declaració del Parlament, que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) havia convocat davant de l'Ajuntament de Deltebre. De la mateixa manera, Alginet ha fet una altra piulada afirmant que estava "orgullós" del que havien fet la diputada ebrenca Núria Ventura i els altres quatre diputats del PSC que s'havien negat a votar en contra de la declaració de sobirania.

De la mateixa manera, també el primer tinent d'alcalde de Deltebre, el socialista José Emilio Bertomeu, ha afirmat en un altra piulada a Twitter que no compartia la decisió del grup del PSC al Parlament. "Això fa que em replantegi moltes coses", ha escrit Bertomeu, qui també és el primer secretari del PSC a Deltebre.

9 comentaris:

  1. Amb tots els que esteu en desacord amb la política centralista madrilenya del PSC (versus PSOE) ja faríeu bé en formar un partit apart Francament, ja esteu tardant. I mira que hi han hagut causes, i ets, i uts.
    Queda clar, al menys per a mi, que aquell famós pacte amb el PSOE estava condemnat al fracàs.
    El que realment no entenc es que hagi aguantat tant.

    ResponElimina
  2. Resultat: properes eleccions al Parlament, Ciutadans 30 diputats. M'ho jugo el coll.

    ResponElimina
  3. Ja era hora que estripés lo carnet, a veure si en una mica de sort ho fan més gent al territori. Li ha costat veure que Espanya és un farsa, i això del federalisme que defensava és una mentida com los "reixos"
    El PSC i el seu "federalisme" és un dels càncers de Catalunya.

    ResponElimina
  4. I tu i SI, gangrena . ( fins fa poc, he he he ). Suposo que, en tant que càncer, el que cal és extirpar el tumor, no ? O fotre'ls al mar.
    De moment, l'electorat, ha qui van fotre al mar ( fora del parlament ) va ser al teu partit....
    Una mica de respecte per als que no pensen com tu no et faria gens de mal. Al contrari.

    ResponElimina
  5. A veure si el senyor Alginet és conseqüent i demostra que ser pot ser socialista i partidari del dret a decidir dis-li independència o federalisme (federalisme de veritat i no la xapussa que mos vol vendre lo PSC o millor dit, la sucursal del PSOE) o provar-se una nova jaqueta (dis-li ERC,ICV o CiU) ah, també ha dimitit del seu càrrec com a regidor? l'honraria també que ho fes...

    ResponElimina
  6. El meu partit està fora, però no el seu objectiu fundacional, la independència de Catalunya. I suposo que seràs dels que un cop independents t'uniràs al PP, C's i PxC al front nacional espanyol.

    ResponElimina
  7. Si entrem en el terreny de les suposicions, adeosdad, jo fins i tot puc arribar a pensar que ets una mica ( sempre generós ) IMBECIL.
    Jo, com centenars de milers més continuarem/iem sent el mateix que ara. A no ser que s'apliques la formula d'algun ultranacionalista català.
    No et passis ni un pèl volent alinear-me amb un partit xenòfob.

    ResponElimina
  8. Jo de vatros no em barallaria. Cadascú te dret a tenir la ideologia que vulgue, però, aquest fet no exculpa a ningú de l'error, ni de que aquest pugue ser jutjat per altres. La major part de les vegades sense entendre els sentiments aliens.
    Per cert, SI era una coalició de partits, però, les mateixes forces polítiques que l'integraven poden seguir practicant les seves propostes ideològiques.
    També el PSC va nàixer d'una fusió de partits i així gairebé tot l'espectre polític.
    De totes maneres, a hores d'ara, que jo sàpigue, Alginet no ha fet efectiva la seua baixa.
    Ja ens ho contara Gustau, o potser tu Ximo, quan això sigue així. Lo mon no deixarà de girar ni en el cas que els pols magnètics s'inverteixen, que ja ha passat més vegades a la història.
    Al igual que suposo que ens continuarem parlant en català del sud siguem o no independents d'Espanya.
    Total per a seguir en les mans de la UE tant desori.
    O per a seguir governats per CiU i el PP, que això ja és prou pena per a tots.

    ResponElimina
  9. Pos ja saps més que jo " i " ( respecte la baixa d'Alginet, vull dir ). Respecte a opinar, sí, tendria d'allonces que fos jo qui ho negués. Una altra cosa és anar massa per la vora de l'insult. No ho dic per tu, clar.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta