23 de gener del 2013

Núria Ventura, entre els diputats del PSC que es neguen a votar contra el dret a decidir


BARCELONA / ULLDECONA- La diputada i primera secretària del PSC a les Terres de l'Ebre, Núria Ventura, ha estat una de les cinc diputats i diputades del PSC que finalment aquest dimecres han decidit no participar en la votació de la declaració de sobirania i dret a decidir, tot i les indicacions del seu partit perquè tots els diputats socialistes s'oposessen al text. A més de Ventura, que és portaveu del PSC a Ulldecona, també Àngel Ros, Joan Ignasi Elena, Rocío Martínez-Sampere -tots tres presents a l'executiva del partit-  i Marina Geli no han votat, en no compartir la decisió del grup parlamentari d' oposar-se al text conjunt presentat per CiU, ERC i ICV-EUiA. "No és un vot de trencament del PSC. Indica la pluralitat del partit", ha afirmat Geli després de la votació. "No podíem votar en contra del dret a decidir", ha afegit l'exconsellera de Salut.

"D'aquesta manera, contribuïm a la unitat del poble català", ha declarat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha revelat que tots cinc van defensar davant la resta de diputats socialistes el 'sí' a la declaració conjunta. O, en el seu cas, ha afegit, possibles abstencions o vots parcials.

Per la seua banda, Joan Ignasi Elena, ha reconegut que el text presentat per CiU, ERC i ICV-EUiA era "segur" millorable. No obstant això, ha remarcat, parla del dret a decidir i aquest concepte ha de ser, segons ell, un punt de trobada per al catalanisme polític i per a les forces progressistes.

El gest dels cinc diputats, ha aclarit Marina Geli, no és un vot de trencament del partit. "Al contrari", ha afegit la socialista, que l'ha qualificat com a una "expressió de la pluralitat de les bases socialistes". Així, ha dit, és un "vot en consciència". "No podíem votar que no al dret a decidir", ha afirmat Geli. Segons ella, els cinc diputats que han decidit no votar la declaració representen una gran part de la militància, els alcaldes i l'electorat del PSC.

Ros, Geli, Elena, Martínez-Sempere i Ventura han anunciat aquest matí als seus companys de grup parlamentari la decisió que havien pres de no votar, com la resta dels diputats del PSC, en contra de la declaració conjunta presentada per CiU, ERC i ICV-EUiA. Aquesta decisió ha arribat, segons han explicat, després d'haver intentat convèncer al conjunt dels diputats socialistes de que no podien posicionar-se en contra d'aquest text perquè gran part del seu electorat i militància no ho entendria. A pesar de les seues advertències, la majoria del diputats del PSC han optat pel 'no' en una elecció que s'ha fet, segons ha dit Pere Navarro, de manera democràtica.

Les discrepàncies en el sí del grup socialista s'han fet paleses en les diverses reunions que han mantingut en els darrers dies. Aquest dimarts a la tarda, les converses es van allargar més de quatre hores. El mateix portaveu parlamentari socialista, Maurici Lucena, va admetre que hi havia hagut discussions. La reunió s'ha reprès aquest dimecres al matí, escassament una hora abans de que s'iniciés el ple. Fins minuts abans, els socialistes no han pres la decisió final de votar en contra.

Els cinc diputats que han trencat la disciplina de vot del partit han penjat un comunicat a Internet, on també expliquen els motius "per no haver votat no". "Entenem la disciplina de vot i sempre l'hem respectat però no podem emetre avui un vot negatiu, per coherència. No per fracturar, sinó per sumar", es pot llegir en l'escrit penjat als blocs personals dels diputats.

També expliquen que han decidit no votar 'no' per "col·laborar a asserenar el debat entorn el dret a decidir i a treballar decididament per construir un consens nacional i social per una alternativa d'esquerres a Catalunya". Tots cinc reivindiquen, a més, el "pluralisme" històric que ha representat el PSC en la societat catalana. En el comunicat també subratllen els intents per patrimonialitzar el dret a decidir de CiU amb el vistiplau d'ERC, tot i que les eleccions del passat 25 de novembre oferissin uns resultats molt més amplis a favor d'aquesta qüestió, "amb 107 diputats a favor" (CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP).

A més dels cinc diputats, el comunicat ha rebut el suport de més d'una cinquantena de representants municipals i de càrrecs socialistes, com els exconsellers Joaquim Nadal i Montserrat Tura, l'exdiputada Laia Bonet, l'històric dirigent socialista Raimon Obiols i la portaveu del PSC a Girona, Pia Bosch.

Via ACN
Image PSC Terres de l'Ebre

2 comentaris:

  1. Me trac lo capell davant d'esta senyora. Avui tots, a les Terres de l'Ebre, estem amb Núria Ventura, siguem socialistes o no, tots hem de reconèixer el valor del gest que ha fet la nostra representant socialista.

    ResponElimina
  2. $$$ URGENT LOAN OFFER WITH LOW INTEREST RATE APPLY NOW $$$
    Do you need Loan to pay off your debt and start a new life? You have come to the right place were you can get FUNDED at a very low interest rate. Interested people/company should please contact us via email for more details.

    Full name:
    Date of birth (yyyy-mm-dd):
    Gender:
    Marital status:
    Amount Needed:
    Duration:
    Address:
    City:
    State/province:
    Zip/postal code:
    Country:
    Phone number:
    Monthly Income:
    Occupation:

    E-mail: shadiraaliuloancompany1@gmail.com

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta