23 de gener del 2013

Jordan (ICV): ‘La compra de la clínica és una bomba de rellotgeria per a Tortosa’



TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu d’Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan, ha volgut justificar l’abstenció del seu grup municipal amb motiu de l’adquisició de la Clínica Terres de l’Ebre per part de l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre. Segons Jordan, no hi ha cap garantia que durant els propers anys l’antiga clínica de L’Aliança seguirà tenint els mateixos ingressos econòmics que ara, uns beneficis anuals d’uns 500.000 euros, i per tant no es pot assegurar que l’adquisició és una operació que s’autofinançarà. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, el portaveu ecosocialista ha recordat que Tortosa haurà de pagar 7,5 milions d’euros per la clínica, i que d’aquí a 10 anys l’Ajuntament encara haurà de posar al damunt de la taula quatre milions d’euros més. En aquest sentit, Jordan ha remarcat que els beneficis actuals de la Clínica Terres de l’Ebre no estan garantits, ja que no hi ha cap compromís per escrit que puga assegurar la continuïtat del centre hospitalari durant la propera dècada.

De fet, Jordan ha lamentat que els grups de l’oposició només han conegut els detalls de l’operació quan la compra de la Clínica Terres de l’Ebre ja estava tancada pel govern municipal de CiU. En aquest sentit, el portaveu d’Iniciativa-Entesa per Tortosa ha assenyalat que no han tingut informació sobre les altres ofertes per adquirir la clínica, i per tant no poden valorar si la compra per part de l’Ajuntament era la millor opció. Així les coses, Jordan ha afegit que, si les previsions econòmiques no es compleixen, l’adquisició de l’antiga clínica de L’Aliança pot ser “una bomba de rellotgeria” per a la ciutat de Tortosa.

Jordan ha remarcat que la compra de la clínica és una operació d’”alt risc” per a Tortosa. Amb tot, ha precisat que el desig d’Iniciativa és que durant els propers anys no hi hagen més problemes, i que la Clínica Terres de l’Ebre puga mantenir o fins i tot incrementar els seus ingressos actuals, tot i les retallades de la Generalitat en l’àmbit de la Salut. Segons el portaveu d’Iniciativa, això suposaria que les finances municipals no es veurien compromeses amb l’economia de la clínica. En qualsevol cas, Jordan ha afirmat que Iniciativa-Entesa per Tortosa no va votar en contra de l’operació perquè, del que es tractava amb la mesura, és de garantir la continuïtat de la Clínica Terres de l’Ebre, ja que és un equipament important per a la ciutat.

D'altra banda, Jordan també ha aprofitat el seu pas per l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre per assenyalar que donarien suport a qualsevol moció que es presentés a l’Ajuntament per reivindicar la millora dels serveis ferroviaris al territori. De fet, ha recordat que Iniciativa ha anunciat la presentació de diferents propostes tant al Congrés dels Diputats com al Parlament de Catalunya. En aquest sentit, el portaveu ecosocialista ha remarcat que aquesta ha estat la línia d’actuació d’Iniciativa per Catalunya en els darrers anys, i no només ara que ha entrat en funcionament la línia d’alta velocitat entre Barcelona, Girona i Figueres, per molt que la inauguració del nou tram d’AVE haja posat de manifest el dèficit ferroviari i de comunicacions que pateixen les Terres de l’Ebre. Així, Jordan ha denunciat la hipocresia política del Partit Popular, del PSC-PSOE i de Convergència i Unió, ja que són els responsables d’haver consolidat un model ferroviari basat en l’alta velocitat i no en les inversions necessàries per millorar els trens de rodalies i regionals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta