23 de gener del 2013

Tortosa recupera la fira alimentària Festast per promocionar l'oferta gastronòmica de l'Ebre

TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament i Fira Tortosa preparen una nova edició de la fira alimentària de les Terres de l'Ebre, Festast, un certamen que va passar a ser biennal, i que tant els sectors de la restauració i la gastronomia, com el conjunt de la ciutadania, van acollir amb força acceptació en les dues primeres edicions. En aquest sentit, la tercera edició del Festast es farà els dies 8, 9, 10 i 11 de març al pavelló firal de Tortosa. Els tres primers dies, la fira estarà oberta al públic en general, mentre que dilluns, 11 de març, serà la jornada dedicada als visitants professionals. L'organització manté l'objectiu de repetir superfície i expositors de la passada edició, 4.000 metres quadrats amb 71 empreses, que van repartir més d'11.000 tastos. A més, enguany es mantenen els preus de les consumicions, i hi ha una rebaixa del 25 % del preu dels expositors.

D'altra banda, entre les novetats de la tercera edició del Festast destaca la presència d'una delegació de Le Puy-en-Velay, ciutat agermanada amb Tortosa, i de la regió francesa d'Haute-Loire, per presentar la seua oferta gastronòmica. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el regidor de Promoció, Emili Lehmann, i el director de Fira Tortosa, Ramon Ferrando, han presentat aquest dimecres els detalls d'aquesta nova edició de Festast, que ja està escalfant motors.

Els sectors que seran presents a Festast 2013 són, entre d'altres, les denominacions d'origen (vins, caves i olis), productes de qualitat, distribuïdors, productors, producció ecològica, restaurants, comerços, pastisseria, turisme gastronòmic, i escoles de cuina. A més, en el marc del Festast hi haurà degustació, presentació de nous productes, i demostracions culinàries.

Per la seua banda, el regidor Emili Lehmann ha destacat la bona acollida que va dispensar el sector a la jornada professional de l'última edició, que va comptar amb més de 400 persones del món de la cuina, i que enguany confien tornar a repetir. Lehmann també ha recordat que els premis gastronòmics Llorenç Torrado es lliuraran en el marc del Festast.

L'alcalde ha valorat la bona salut d'aquesta fira de caràcter sectorial, que s'ha acabat fent biennal a petició del propi sector, per tal de no coincidir amb la fira Alimentària, que es fa a Barcelona. Bel també ha avançat que s'està treballant per posar en marxa algun nou certamen firal mitjançant la col·laboració público-privada. Finalment, l'alcalde de Tortosa ha tingut paraules d'agraïment cap al regidor de Promoció Econòmica que va impulsar Festast, el republicà Ricard Fores, durant l'anterior mandat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta