9 de maig del 2013

Comencen les obres de la canonada de Bítem i de la carretera T-301

BÍTEM (Baix Ebre).- L’empresa estatal Acuamed començarà en pocs dies les obres de la nova canonada d’aigua entre Bítem i els nuclis de la colònia Gassol i Santa Rosa, en el marc del pla de restitució territorial vinculat al projecte de descontaminació de l’embassament de Flix. En realitat, les obres estaven adjudicades des del desembre del 2010, amb un cost superior als 211.000 euros. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, el president de l’EMD de Bítem, Josep Cugat, ha explicat que tot just aquest divendres els tècnics d’Acuamed visitaran la població per signar l’acta de replanteig del projecte, un tràmit que permetrà que les obres puguen començar durant la setmana que ve, amb un termini d’execució d’uns dos mesos. A més, Cugat ha assenyalat que aprofitant els treballs han aconseguit la instal·lació de dos hidrants, un al nucli de la colònia Gassol i l’altre a la barriada de Santa Rosa, perquè els bombers puguen connectar-se en cas d’incendi forestal.

D’altra banda, Cugat també ha confirmat l’inici imminent de les obres de millora de la carretera T-301, la carretera entre Tortosa i Bítem, a càrrec de la Diputació de Tarragona. L’alcalde de Bítem ha avançat que els treballs començaran en un parell de setmanes, a finals de maig o principis del mes de juny. En aquest sentit, Cugat ha recordat la importància de les obres d’eixamplament i millora de la T-301, ja que durant la campanya dels cítrics hi circulen fins a 40 milions de quilos en camions de gran tonatge, i això afecta la seguretat del trànsit.

De la mateixa manera, Cugat ha detallat que les obres que farà la Diputació inclouen la suavització dels revolts i l’ampliació del pont de la revolta de Ganxo. A més s’eixamplarà la calçada, cosa que permetrà que la carretera de Tortosa a Bítem puga tenir voral.

D’altra banda, Cugat ha explicat que les obres de reforma integral del carrer Fleming podran acabar-se durant el mes de juny. A més, el president de l’EMD de Bítem ha recordat que han presentat la sol·licitud d’un ajut del pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) per arranjar vuit carrers més del poble. Cugat ha afirmat que la mala qualitat del ferm provoca molts problemes de mobilitat a la població, sobretot a la gent gran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta