9 de maig del 2013

Bítem estudia connectar un carril bici amb Tortosa i la via verda del Baix Ebre, fins a la colònia Gassol



TORTOSA / BÍTEM .- Bítem té diversos projectes per intentar aprofitar els atractius turístics de la població. El president de l’EMD, Josep Cugat, ha avançat aquest dijous a Canal 21 Ebre que estan estudiant la viabilitat de construir o habilitar un carril bici entre la zona del pavelló firal de Tortosa, a l’horta del Pimpí, i el poble de Bítem, que puga discórrer paral·lel al riu Ebre tot aprofitant, també, camins rurals o veïnals. Segons Cugat, el projecte permetria connectar el futur carril bici de Bítem amb la via verda del Baix Ebre al seu pas per Tortosa, ja que el camí del Mig arriba gairebé fins a la zona de Remolins. A més, la via verda podria arribar fins a l’actual embarcador de Bítem, que amb un camí de terra està comunicat amb els jardins de la Masada, l’edifici més emblemàtic de l’antiga colònia Gassol.

En aquest sentit, Cugat ha assenyalat que la construcció del carril per a ciclistes també seria un motiu més per netejar els jardins i intentar buscar algun tipus d’aprofitament a la Masada de Bítem. L’edifici és propietat de la Generalitat, i fa mesos que tant l’EMD de Bítem com la Delegació del Govern negocien per buscar un pla d’ocupació que es puga fer càrrec de la rehabilitació i neteja dels jardins de la colònia Gassol. També per destinar-hi algun servei turístic. Cugat ha afirmat que tenen clar que Bítem també ha d’apostar pel turisme i pels serveis, més enllà de l’agricultura.

L’altre edifici que Bítem voldria aprofitar per al turisme és el mas del Bisbe. En aquest sentit, Cugat ha explicat que estan esperant la designació del nou bisbe de Tortosa per presentar-li una proposta per rehabilitar l’ermita, ja que la capella és l’origen del poble i un símbol de la identitat de Bítem.

1 comentari:

  1. espero que no sigui més fum, com la resta de projectes anteriors per a la Massada... Espero que aquest cop si, es faci alguna cosa.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta