16 de juny del 2013

Pelegrí aposta perquè els productes pesquers de les Terres de l'Ebre aprofiten la marca Reserva de la Biosfera

L'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre).- El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha anunciat aquest dissabte que ja s'està treballant per comercialitzar els productes pesquers de les Terres de l'Ebre sota la marca Reserva de la Biosfera. A més, ha assenyalat que el Departament treballa en un pla de competitivitat del sector pesquer i aqüícola. Així ho ha dit acompanyat del director general de Pesca i Afers Marítims, Jordi Ciuraneta, del delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, i del director dels Serveis Territorials del Departament a les Terres de l'Ebre, Pere Vidal, durant la inauguració aquest matí de les Jornades Tècniques sobre Pesca a l'Ametlla de Mar.

Durant la seua intervenció, el conseller s'ha referit a la comercialització, i ha explicat que és de gran importància conscienciar la ciutadania i els professionals de l'hostaleria de consumir peix de la costa, de proximitat. "Hem de trobar la manera de vendre els nostres productes, de fer-los arribar al màxim de mercats possibles", ha assenyalat.

Per aconseguir-ho, Pelegrí aposta per relacionar la recent adquirida marca de la Reserva de la Biosfera amb els productes agroalimentaris de les Terres de l'Ebre, i de forma preferent els productes pesquers d'aquest territori. Relacionant els dos actius, segons Pelegrí, "s'aconsegueix revaloritzar els productes pesquers de les Terres de l'Ebre amb una marca reconeguda a nivell internacional que obre nous canals de divulgació i que, de ben segur, contribuirà a millorar les expectatives de venda d'aquests productes del mar".

Pelegrí també ha volgut aprofitar aquesta jornada per agrair l'esforç de tots els implicats en aquest nomenament de la UNESCO i ha volgut destacar que "cal aprofitar aquest revulsiu per potenciar tots els actius amb què compta les Terres de l'Ebre".

En el decurs de la inauguració, el conseller també s'ha referit a la reforma de la Política Comuna Pesquera i ha recordat que el Departament que encapçala defensa l'especificitat del Mediterrani i lidera les comunitats autònomes afectades per fer un front comú davant del Ministeri d'Agricultura a fi d'aconseguir el tractament diferenciat quant als refusos.

D'altra banda, Pelegrí també ha explicat que el Govern considera que l'obligació de desembarcar al Mediterrani peixos de talla immadura tindrà conseqüències lesives, a la qual cosa també donen suport el sector pesquer, les ONG i el món científic.

Sobre la situació de la pesca al Mediterrani, el conseller ha dit que la situació és "molt delicada i no ens podem permetre una reforma que enlloc de convertir-se en una solució per a la sostenibilitat econòmica, social i ambiental de les nostres pesqueries, ens representi un greuge comparatiuW. "És per això que lamento la decisió de les institucions europees i continuo demanant al ministre que s'exhaureixin totes les vies possible per tal de modificar la proposta", ha insistit.

Finalment, també ha explicat que el Departament treballa en un Pla de Competitivitat del sector pesquer i aqüícola per tal de millorar la gestió de les pesqueries, i ha considerat que "la cogestió i la coresponsabilitat amb el sector són la millor solució". Ha posat com a exemple el Comitè de Cogestió de la Modalitat Artesanal de la Sonsera, que ha estat reconegut per la World Wide Fund for Nature (WWF). Segons Pelegrí, aquest Pla de Competitivitat té per objectius reduir costos, millorar el preu del producte, introduir noves eines de gestió empresarial, obrir el sector a noves activitats econòmiques complementàries i aprofitar les noves tecnologies i coneixements.

Imatge Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta