31 d’agost del 2013

La Generalitat acaba la millora de l'enllumenat del pont del Mil·lenari de Tortosa



TORTOSA (Baix Ebre).- El Departament de Territori i Sostenibilitat ha finalitzat els treballs de millora del pont del Mil·lenari de Tortosa, situat a la carretera C-42. Els treballs han consistit en la renovació de l'enllumenat per fer-lo més eficient i reduir en més d'un 70% el consum elèctric, amb un estalvi econòmic anual de 23.000 euros. En aquesta campanya de manteniment de la infraestructura també s'han condicionat alguns dels elements de contenció laterals. L'obra, amb un pressupost de 200.000 euros, forma part del Pla de millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat viari que està desenvolupant el Departament.

Amb la reducció del consum energètic, la inversió es preveu que estigui amortitzada en quatre anys. En concret, els treballs al pont del Mil·lenari, de 385 metres de longitud, han consistit en la revisió i adaptació de tota la instal·lació de l'enllumenat i en la substitució de les lluminàries existents per unes noves lluminàries amb tecnologia LED.

Via ACN

5 comentaris:

  1. No veig que el fet de mantenir una infraestructura sigui motiu notícia.

    ResponElimina
  2. No fotem ! Al Telenoticies i per a tot Catalunya, potser sí, però per a un diari digital local o territorial....evidentment que ho és noticia. O no és noticia quan s'asfalta un carrer important, s'eliminen aparcaments o es pinten els senyals horitzontals ?

    ResponElimina
  3. Estic d'acord Cucafera. A més si que és notícia, i molt important, la substitució de tecnologia de fluorescents a leds. D'entrada és una despesa important, però, que a la llarga ens ha de beneficiar a tots els tortosins i a tot el planeta.
    Com veiem, lo local també es fa global. Tant de bo ho pogués llegir de tots els pobles del mon. Endesa es convertiria en un bo brossa i no caldrien nuclears ni tanta tèrmica contaminants. A més lo riu, lo cabal del qual regula aquesta companyia (més que la CHE mateixa) podria baixar més plenet, igual no hi hauria tanta mosca negra ni aniriem tots rascant les nostres repatides pells.

    ResponElimina
  4. Continuo sense veure-ho com una noticia, ja sigui a l'entor local con nacional, però bé opinions i gustos...

    Per a mi continua éssent el manteniment d'una infraestuctra, en aquest cas celebro que s'hagi fet amb sentit comú. D'altra banda crec que sí que era notícia l'estat lamentable en que es trobava la il·luminació del pont; i no es que s'hagi trigat poc en solucionar-ho.

    ResponElimina
  5. En part d'acord Sergi. I ja que em tornes a obrir la porta, ara em toca a mi.
    Jo t'he de confessar que aquest pont és una cagada. Fet sota el mandat de Beguer, ves a saber amb els vots de qui fent coalició, com a enginyer hi havia un tal Manel Raventós, si, fill d'aquell embaixador a París per la gràcia de Felipe Gonzalez, o pot ser Guerra, "tanto monta monta tanto".
    Potser la mes gran cagada, a banda de la prospecció dels fonaments que no van preveure que hi havia roca a la banda de Tortosa, la qual cosa va allargar el temps de construcció i el va encarir notablement, va ser el disseny del pas de vianants. Aquest anava elevat pel damunt de la mitjana de pont en una passarel·la que feia por als plànols només de veure-la (per cert, encara es veuen els ancoratges que no es van fer servir).
    Amb la qual cosa, van haver d'habilitar els passos de vianants actuals, ridículs. I també l'actual il·luminació de fireta.
    A més, la seva empresa, des de llavors se'n ha fet un fart de fer ponts sobre l'Ebre la qual cosa també fa que pensar, i no diré com penso.
    D'aquelles nafres estes realitats, un pont només per a cotxes i oco si vas en bici, o a peu.
    Tot s'ha de dir.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta