18 de setembre del 2013

L'Aldea hissa l'estelada a l'ajuntament i es veu obligat a 'buscar un lloc' a la bandera d'Espanya

L'ALDEA (Baix Ebre).- La Subdelegació del Govern de l’Estat a Tarragona ha requerit a l’Ajuntament de l’Aldea perquè torne a hissar la bandera d’Espanya a la façana de l’edifici del consistori. Des de fa uns mesos, a la façana de l’ajuntament només onegen quatre banderes: la Senyera, la de l’Aldea, una estelada i la bandera de la Unió Europea. En declaracions a Canal 21 Ebre, l’alcalde de l’Aldea, el republicà Dani Andreu, ha explicat que l’Ajuntament va optar per penjar l’estelada a partir de l’aprovació de la moció que declarava aquest municipi del Baix Ebre com a “territori català, lliure i sobirà”. Aquesta declaració es va produir el 29 d’octubre del 2012, amb els vots a favor d’Esquerra i de CiU, i el vot en contra del PSC.

Al mes de febrer d’enguany, l’Ajuntament de l’Aldea va rebre la denúncia de la Subdelegació i ara també ha rebut el requeriment perquè la bandera d’Espanya torne a onejar a la façana de la casa de la vila. En aquest sentit, Andreu ha afirmat que es veuen obligats a complir la llei de banderes oficials, tot i que la seua voluntat és una altra. En qualsevol cas, l’alcalde de l’Aldea ha conclòs que tornaran a penjar la bandera espanyola quan li troben un lloc per fer-ho. "Li haurem de buscar un lloc per complir la llei, ja ens ho han reclamat", ha conclòs Andreu.


78 comentaris:

  1. La llei en un Estat de Dret estan per complir-les. Catalans ho som tots, també els que ens sentim espanyols.

    ResponElimina
  2. Dedicat a Gurijaume.

    Mira que diu el Dr. Alfonso González Bondia, degà de la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili.

    http://www.naciodigital.cat/noticia/59517/conte/sortir/ue

    Com deia el poeta Martí Pol, tot està per fer, tot és possible.

    ResponElimina
  3. Sí. Álvaro, les lleis dels Estats estan per complir-les. També la disposició addicional tercera de l'Estatut d'autonomia de Catalunya. Que ens paguin el que ens deuen!

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. emili, que ens estàs dient, que si es complís amb la disposició adicional tercera, les estelades que estan on no deurien, les traurien ?

    ResponElimina
  6. Uf Cucafera, perquè no et compres un tarot i tires les cartes? Ho dic per la teva capacitat de profetizar el que no dic. Dic, al Sr. Álvaro Faura, sí... has entés Cucafera, que atès que sembla una persona tan interessada pel compliment de les lleis, entens Cucafera, que seria bo, que també se'n recordés, vas entenent, de reclamar el compliment d'altres lleis, com per exemple, la Disposició Addicional Tercera de l'EStatut, que forma part del bloc de la constitucionalitat. Vas entenent. O dit en altres paraules, que no puc reclamar als altres que compleixen, quan tu no cumpleixes, i si vols ser just demanant el compliment de la llei, potser, hagis de demanar que la cumpli tothom. Ho has entès Cucafera?

    ResponElimina
  7. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. jejejeje "si es complís amb la disposició adicional tercera, les estelades que estan on no deurien, les traurien ?
    Què no penses contestar ?. Perquè de fet, havia fet una pregunta, no de profeta.

    Si tu, davant de l'apel·lació al compliment de les lleis, contestes que n'hi han altres que tampoc és compleixen, no estàs responent al que es planteja. Fuig d'estudi. A la vegada que, de manera implícita ( d'aquí la pregunta ) estàs donant a entendre que si es posa l'estelada és perquè els altres estan incomplint altres normes.
    I no cal fer-ho tan llarg que crec que està prou clar.
    Mira si t'he entès !

    Ara, sempre m'han ensenyat que dir " m'entens " és poc educat, imaginat dir-ho sis vedades. Eh què m'explico, emili ?

    ResponElimina
  9. Txeic Cucafera. Doncs fent sis parades per veure si em seguies, veig que t'has perdut. Pensa el que vulguis.

    ResponElimina
  10. "si es complís amb la disposició adicional tercera, les estelades que estan on no deurien, les traurien ?

    ResponElimina
  11. Pregunta-li a Dani Andreu. No m'ho preguntes a mi.

    ResponElimina
  12. I també li pots preguntar a Jose Emilio Bertomeu, que és dels teus, i si no l'han tret, n'hi ha una de ben grossa a l'Ajuntament de Deltebre.

    ResponElimina
  13. Estàs posant'e en un jardí. jejejeje .
    Però la pregunta, dis-li plantejament, sense contestar .

    ResponElimina
  14. Que ets el meu examinador que t'he de contestar la pregunta? No, veritat. Jo no sóc pas alcalde i la notícia fa referència a un Ajuntament. Passi-ho bé.

    ResponElimina
  15. Aquest és el nivell dels nostres politics locals, ocupats en posar banderes al•legals per veure d'arreplegar alguns vots, però totalment aliens als problemes dels seus ciutadans.

    ResponElimina
  16. Totalment d'acord amb tu Morigan. El Consistori de l'Aldea ha de pensar que governa sobre TOTS els seus conciutadans, no solament sobre els que l'han votat. Si a la seu del seu partit no vol posar la bandera espanyola i vol posar l'estelada em sembla molt bé, però l'Ajuntament és una casa comuna per a tots els ciutadans siguen de la ideología que siguen, si hi ha una llei que obliga a posar la bandera s'ha de cumplir, encara que poses una pegatina, però aquesta llei és per a tots no per uns quants. De la mateixa manera que si algú vol treure de l'escola al seu xiquet perquè se fan massa hores en català també està incomplint una llei, que determina les hores que s'han de fer ja que està regulat per l'organ de govern competent. Sembla que hi ha gent tant d'un costat com de l'altre que només governa per als seus, per sort vivim (de moment) una societat plural i és feina dels nostres càrrecs electes que treballin per a tots els ciutadans, no solament per a aquells que els voten.

    ResponElimina
  17. Emili si parles de lleis que s’han de complir, comencem per l’Estatut de Catalunya: la Generalitat de Catalunya hauria de començar a traduir totes les webs institucionals a l’aranès (actualment estan en català, castellà i anglès) atès a l’article 36.1 i 36.2 de l’EAC del 2006. Igualment amb tots els formularis oficials, inclòs el DOGC ja que sinó s’està vulnerant el dret singular de tots els aranesos com bé recull l’EAC’06.

    Si vols continuar jo encara estic esperant el meu habitatge atès a l’article 26 de l’EAC’06 pel qual la Generalitat ha de garantir l’accés a un habitatge digne a les persones que no disposen dels suficients recursos per fer-ho.

    Tornant a l’Aldea, aquest municipi està vulnerant per una banda la Llei 39/1981, de 28 d’octubre però també la legislació catalana vigent al vulnerar l’article 20.3 del Decret 263/1991, de 25 de novembre.

    Per tant, per una banda està cometent una infracció tipificada per l’article 123 i concordants del Codi Penal que es castiga conforme a lo disposat per la llei, sens prejudici de les sancions administratives que es puguin procedir (que pagaran tots els ciutadans de l’Aldea). I a més està cometent una irresponsabilitat vers a tots els ciutadans de l’Aldea degut a què no està respectant la pluralitat de vot i la llibertat individual de cadascun dels seus conciutadans i estan descuidant la seva responsabilitat com a representats de l’Estat vers els ciutadans i ciutadanes del municipi de l’Aldea. No oblidem que els seus poders emanen d’una Llei Orgànica Estatal.

    Ara bé, quan inauguren la variant de l’Aldea pagada per “Papá Estado” tots voldran sortir a la foto. Condemno enèrgicament al consistori de l’Aldea per irresponsable, per incomplir la legislació vigent, per no respectar el drets dels seus conciutadans i demano la dimissió del consistori en bloc. Vergonyós.

    ResponElimina
  18. A veure Emili no t’has de llegir sols els titulars de les notícies perquè hi ha cops que poden portar-te a confusió. El que diu el Dr. Alfonso González Bondia és el mateix que va dir Almunia o el mateix que porto dient jo des fa mooooooooolt de temps.

    1. Que Catalunya en el moment de la secessió quedaria exclosa dels Tractats (lliure circulació dels treballadors, garantía dels depòsits bancaris, fons i ajudes europees per al desenvolupament, protecció consular, dret de vot municipal, drets dels viatgers...)
    2. Que Catalunya tindria que ingressar a la UE per mitjà de l’article 49 del Tractat de la Unió Europea desprès de solucionar els problemes que l’afecten i complir els requisits que se li exigeixen (com Turquia o Croàcia).


    I aquí és on ve lo que et pot portar a confusió. Aquí tens l’article. A veure si trobes alguna cosa que et cridi l’atenció.

    “Cualquier Estado europeo que respete los valores mencionados en el artículo 2 y se comprometa a promoverlos podrá solicitar el ingreso como miembro en la Unión. Se informará de esta solicitud al Parlamento Europeo y a los Parlamentos nacionales. El Estado solicitante dirigirá su solicitud al Consejo, que se pronunciará por unanimidad después de haber consultado a la Comisión y previa aprobación del Parlamento Europeo, el cual se pronunciará por mayoría de los miembros que lo componen. Se tendrán en cuenta los criterios de elegibilidad acordados por el Consejo Europeo.
    Las condiciones de admisión y las adaptaciones que esta admisión supone en lo relativo a los Tratados sobre los que se funda la Unión serán objeto de un acuerdo entre los Estados miembros y el Estado solicitante. Dicho acuerdo se someterá a la ratificación de todos los Estados contratantes, de conformidad con sus respectivas normas constitucionales”.

    ResponElimina
  19. La veritat tant important és que hi hague una bandera o una altra?
    Sort que no sou nacionalistes espanyols.
    No és més preocupant el defècits dels ajuntaments, entre ells el de Madrid?
    Estaria bé estar fora de la Unió Europea, sobretot, perquè podríem cremar com han fet los francesos, els camions de verdura andalusa i murciana. Impedir que la Ford trasllade els seus cotxes per les vies.
    Per cert lo partit Alternativa Alemanya, vol fer fora Espanya fora de l'euro, però mantenir catalunya.
    http://www.vilaweb.cat/noticia/4139189/20130816/partit-alemany-proposa-catalunya-quedi-leuro-espanya-surti.html
    o el que diu el coŀlectiu wilson, proferssors catalans a univesitats d'EUA i UK.
    http://wilson.cat/ca/comunicats-conjunts/item/197-europa-europa.html

    ResponElimina
  20. Una bandera només és un troç de drap, pintat de colors.
    .
    I un himne, més o menys quatre notes.

    A mí no m'inspira cap emoció ni la senyera (normal), ni l'estel.lada, ni l'espanyola, ni l' europea. Com tampoc sento res especial amb els segadors ni amb l'espanyol.

    Tinc dubtes... Seré un mal català i un mal espanyol ????????????????

    ResponElimina
  21. No Armando, cada cop hi ha més gent com tu. Els nacionalismes i els símbols patriòtics comencen a estar passats de moda en aquest món cosmopolita i universal. La simbologia cada cop representa menys els interessos dels ciutadans, que alhora estan més preocupats per altres qüestions capitals.

    ResponElimina
  22. Segons Gutijaume la simbologia que està passada de moda és la dels altres, no? La pròpia sempre està de moda! "Viva España, viva el rey, viva el orden y la ley". Això sí que és la última moda, veritat Gutijaume!

    ResponElimina
  23. Los símbols son quelcom que frega la eternitat. Abans que és fessin famosos els nacionalsocialistes alemanys, uns 5000 més o menys,la svastica ers un símbol associata amb l'Indra hindú. Moltes imatges de Buda tenen aquest símbol al pit. També s'associa amb el Sol, per exemple a comunitats celtes. La llàstima és la ignorància humana que no sap gaire de símbols i els usa de qualsevol manera ritual i dogmàticament.
    La estrella, no cal explicar-la massa, lo Sol també és un estel.
    Llavors que passa?
    Doncs que al final, com a residents a un planeta, acabem donant tombs al voltant d'un estel. Imagineu i trieu, si és pot, que sempre un es pot espavilar i sentir-se al centre de l'Univers.
    http://www.urbanspaceman.net/shared/Swasts.gif

    ResponElimina
  24. Emili ets un bocasses. Ho vas ser en l’article del Doctor González (no espero resposta teua a l’haver quedat en evidència) i ho tornes a ser ara. Parles massa i penses poc, o es què abans de pensar ja t’hi fiques a escriure.

    Al meu comentari no he dit en cap moment i estic segur que ningú ho pot apreciar que: “la simbologia que està passada de moda és la dels altres”. M’he referit a tots els símbols, himnes, banderes i escuts sense excepció. Li he dit a l’Armando que cada cop hi ha més gent que pensa com ell, però no que jo sigui un d’aquests, ja que per bé o per desgràcia continuo sentint les papallones a la panxa quan sento l’himne espanyol o quan veig la senyera. I m’enfado quan llegeixo notícies com aquesta en la que aquests personatges de l’Aldea no hissen la que considero la meva bandera. Així que t’ho torno a repetir i en majúscules: BOCASSES.

    ResponElimina
  25. Albertito ara en serio, tens un problema i pareix força greu. Ets tot un troll com feia temps que no veia. A partir d’ara sol me queda l’opció de ignorar-te i ho sento en l’anima. Primer que tot et vaig passar un enllaç amb un corrector tant per a quan escriguis en català com en castellà i no tenir que llegir aquestes aberracions ortogràfiques (pareixes Milagros Hernández). I en segon terme, em desmereix qualsevol apreciació teva desprès d’aquells comentaris sobre la raça catalana, els immigrants castellans, la democràcia per correu i les mil i una rucades que se t’arriben a ocórrer.

    ResponElimina
  26. Gutijaume PIENSA EL LADRON QUE TODOS SON DE SU CONDICION (per lo de bocasses)

    ResponElimina
  27. Bé no et contestaré Gutijaume, perquè quedes ben retratat en el teu tarannà.Ser universitari no implica tenir bona educació. En el teu cas és més que evident.

    ResponElimina
  28. La reflexió de I és molt interessant. Els símbols són el que són. Que són €, $ o :-)? Símbols, doncs sí. I el color de la samarreta d'un equip de futbol? I una creu cristiana o una mitja lluna musulmana? Per a Gurijaume els únics signes passats de moda són els patriòtics. Calleu, que ha parlat el catedràtic.

    ResponElimina
  29. Definició de bocasses: persona que parla més del que deu i de forma indiscreta.

    Evidentment em referia als símbols patriòtics (veig que ara ho has entès). Repeteixo que en un món cosmopolita i universal cada cop tenen o haurien de tenir menys importància.

    Per contra no em ficaré a debatre sobre símbols topogràfics, logotips empresarials, símbols arquitectònics etc. Em pareix banalitzar i simplificar la conversa de forma irrisòria.

    ResponElimina
  30. No si jo de diccionari també en tinc Gutijaume, és una cosa que sol haver a la major part de cases i fins i tot n'hi ha online. Per exemple si busques la paraula cretí, trobaràs dues accepcions. 1. Que pateix de cretinisme. 2. Estúpid.

    ResponElimina
  31. En una Terra que ha passat des de l'any 1945, amb 74 països independents, a l''any 2011, amb 196 països independents, crec que l'afirmació de que els símbols nacionals son poc rellevants cau just en la ignorància o les ambicions capitalistes: "La globalització", "El mercat únic"
    Altrament, creure en la confluència d'ideals humanitaris en tots els països del planeta si seria del tot satisfactori.
    Hens hem oblidat del 0,7%? Pose-ho a qualsevol cercador i a les vostres reivindicacions electorals.

    ResponElimina
  32. gutijaume, com és que si no t'agraden els nacionalismes perquè et sents tant nacionalista espanyol? Per què defenses tant la unitat nacional espanyola?

    ResponElimina
  33. El ple de l'Ajuntament amb ERC i CiU, 10 dels 11 regidors, si això no dona legitimat a l'ajuntament a penjar l'Estelada, què ho dona?

    ResponElimina
  34. Adam,
    La legitimitat la dóna complir les lleis, com podrà explicar-te l'Emili, que per algo és advocat.
    Ti tinc fred ni calor si hi ha quatre o cinc "banderetes" a l'Aldea.
    Lo que si m'ha preocupat és que sigui el Guti qui em doni la raó, perquè això representa que potser estigui errat en els meus plantejaments.
    Guti, "prometo por Dios, España y su Revolución Nacional Sindicalista" que m'ho faré mirar ...

    ResponElimina
  35. I,
    A mí els símbols nacionals no em diuen res de res. Mai he dit que no són rellevants per a moltes persones, a qui respecto, incloent-hi a Gutijaume.
    Què vols que et digui, m'emociona més escoltar als Serrat, Llach, etc.
    (Tampoc cremaria mai ni "banderetes" ni "fotosreialsopresidencials").

    ResponElimina
  36. Precisament per això “i”, les empreses busquen mercats únics i no localistes. Les unions polítiques i econòmiques han evolucionat durant les últimes dècades fins convertir-se en imprescindibles per al correcte funcionament de les economies nacionals: MERCOSUR, UE, OEA, OPEP, ALADI, SELA, UNS, CELC, . Però no és exclusiu del sistema capitalista benvolgut amic, també existeix l’ALBA-TCP formada per Bolívia, Veneçuela, Cuba, Nicaragua...

    Aquest creixement de nous Estats venia donat per la desintegració dels imperis colonials i de la URSS. Ara mateix, no té ningun sentit continuar desintegrant nacions per crear-ne de noves i menys, si des d’un inici no es poden integrar en aquest marc unitari polític i econòmic.

    No oblidem, que també les Organitzacions Internacionals universals o regionals basades en l’associació d’Estats han passat d’unes poques al segle XIX a les centenars i centenars que existeixen avui en dia. I la gran majoria sorgiren desprès de 1945 en acabar la II Guerra Mundial, guerra propiciada per un auge nacionalista sense precedents que es basava en l’actuació individualista i egoista de cada Nació, en l’egolatria d’un conjunt de persones que sota símbols, banderes i himnes van assassinar a milions de persones i van estar a punt d’esborrar la Terra de la faç de l’Univers.

    ResponElimina
  37. El tenir 10 d’11 regidors no dóna aquesta legitimitat i mai la donarà. L’únic que dóna legitimitat és la Llei, almenys en un Estat de Dret. Durant el franquisme era la “Gracia de Diós” la que donava legitimitat als actes, en un país islàmic fonamentalista és la “Sharia”però en un Estat de Dret com és Espanya és la llei la que et dona legitimitat. El que tu esmenes no és propi d’un Estat democràtic. Una persona sense recursos no pot entrar a un supermercat i robar un pernil per molt legítim que li paregui. Una institució local que representa a l’Estat no pot menysprear les lleis existents perquè l’ha votat casi tot el poble, el vot et dona legitimitat per cometre aquelles accions que per llei s’estipulen.


    Exemple: PxC trau majoria absoluta a l’Ajuntament de Tortosa amb un programa polític que diu que si guanyen les eleccions expulsaran de la ciutat a tots els immigrants. Tenen legitimitat per fer-ho. Rotundament no!

    Per la mateixa regla de tres el PP amb majoria absoluta al Congrés dels Diputats pot, per exemple, suprimir l’Estatut d’Autonomia?

    Ai amic Adam, que poc us han importat les minories sempre als nacionalistes.

    ResponElimina
  38. Armando, sento que les meues paraules et provoquin una crisi d’identitat. Potser a la fi i al cap no t’és tan igual això de les idees i banderes.

    ResponElimina
  39. Una última reflexió Adam: “en una democracia, la libertad no supone que un ciudadano pueda ejercerla sin tener en cuenta las leyes que la enmarcan y decidir, por ejemplo, que tiene derecho a transgredir todos los semáforos rojos. La libertad no puede significar libertinaje ni caos”.




    I una altra per a “i”: Pertenecer a una nación no es ni puede ser un valor ni un privilegio, porque creer que sí lo es deriva siempre en xenofobia y racismo, como ocurre siempre a la corta o a la larga con todos los movimientos nacionalistas. Y, por eso, el nacionalismo está reñido con la libertad del individuo, la más importante conquista de la historia, que dio al ciudadano la prerrogativa de elegir su propio destino.


    http://elpais.com/elpais/2013/09/20/opinion/1379685024_791852.html

    ResponElimina
  40. Però a veure Gutijaume, jo em perdo. Ets espanyol o no ets espanyol? Ho dic per això que cites del Mario Vargas Llosa.
    Aquest senyor, si és peruà, és perquè un país denominat Perú, independitzat d'Espanya l'any 1821, li ha donat un passaport que hi posa Perú. Es peruà o no es peruà Mario Vargas Llosa? Perquè no li he sentit dir que és quechua o incua o aymara. Per cert, cultures indígenes gairebé arrassades per la cultura castellana. Com es vol fer ara amb el català a València, Illes Balears o Aragó. Si és que no hi ha més cec que el que no vol veure! Gutijaume t'atreveixes a dir que els nacionalismes estan passats de moda i que el nacionalisme és dolent, però et professes un autèntic espanyol!! Que és Espanya? Un Estat? Per això és bo? Catalunya existeix abans que Espanya, i evidentment molt, però que molt abans que el Perú. De què estem parlant? De genocidi cultural del català, com Castella va fer amb les cultures indígenes de Sudamèrica? Pensament únic, un sol canal de televisió, una neurona, una grande y libre, partit únic, sindicat vertical únic, única llengua, mercat únic, Jesúcristo el único hijo? Open your mind!

    ResponElimina
  41. La independència del Perú i la possible independència de Catalunya, no tenen res que veure. Una era una colònia d’un Imperi autocràtic, l’altra és una regió d’un país democràtic, social i de dret que gaudeix d’una Constitució votada democràticament.

    Comparar el descobriment del “nou món” i la campanya militar de “las Americas” amb el que passa avui dia en ple segle XXI, és força esperpèntic . Quan parleu del descobriment i colonització d’Amèrica diferencieu entre “ells” (els castellans dolents) i “nosaltres” (els catalans bons). Però no fou així. El cap militar que acompanyava a Colón durant el seu segon viatge, fou un empordanès: Pedro de Margarit; A Hernán Cortés el van acompanyar durant la conquista de Mèxic, Luís de Zaragoza i Martín Díez de Aux; Juan Martín de Ampués fundà Coro (Veneçuela); Jerónimo Ortal l’any 1531 va explorar les conques de l’Orinoco; Joan Orpí va fundar “Nova Barcelona” a l’Estat de Anzoategui; Diego Ramírez de Arellano va participar en les expedicions dels germans García Nodal; Pedro Porter i Casanate va explorar la Baixa Califòrnia; Félix de Azara va ser un dels encarregats de conformar la frontera hispano-portuguesa del Paraguai; Juan Antonio Artigas fou fundador de Montevideo; Manuel Tolsà encarregat de l’Acadèmia de San Carlos de Mexico; Melchor Navarra i Rocafull fou virrei i capità general del Perú; Pedro de Cebrián y Agustín virrei de Nueva España; Manuel Amat i Juniet virrei del Perú com també ho foren Manuel de Oms i de Santa Pau i Gabriel de Avilés i del Fierro; Juan de Palafox i Mendoza fou fiscal d’Índies. Francisco Hermenegildo Garcés, Junípero Serra, Rafael Ferrer, Antonio Margil de Jesús, Luis Beltrán o Francisco Palou entre d’altres van anar a evangelitzar el Nou Món; Marià Martí i Estadella fou bisbe de Caracas.... Per no parlar que fou precisament la Corona d’Aragó (i Catalunya) la regió més beneficiada per l’Imperi Espanyol en el comerç amb les colònies. Així que del genocidi hi van participar tots: castellans, catalans i bascos.

    En efecte, aquest és el teu problema: el del pensament únic! El de TV3 i mitjans de comunicació subvencionats, el de l’adoctrinament de la canalla, el de les fal•làcies econòmiques i culturals, el de les mentires sobre Europa, el de les “inexactituds, fantasies, mites, mentires i demagògies”, el de l’única llengua possible (i si retoles en castellà et denuncio), el de “estàs amb nosaltres o contra nosaltres”...

    ResponElimina
  42. Tinc feina.
    Armand, independentment de que un aprecii més o menys els simbolismes, per exemple per a un musulmà les creus no li fan patxoca, aquests funcionen inclús dintre dels nostres subconscients e inconscients. Que no t'apassioni un seguiment de determinats símbols, cosa que puc compartir, és una opció racional que te los seus antecedents tant polítics com sociològics com filosòfics. Res de nou. Apassionar-se, si més no, és quelcom visceral, o sigue que de racional res.

    ResponElimina
  43. Guti, dis.li, de part meua al Mario, que la seva circumstància personal de ser peruà, o de haver sigut un polític dretà nefast te que veure en que, afortunadament els imperis van quasi desaparèixer. Casualitat, també havia llegit fa poc aquest article, res de nou sota l'univers del Pantaleón y las Visitadoras (soldats, peles i putes).
    Jo, com a al·lergic al capitalisme, i més encara al corporativisme mundial, aquests mercats que esmentes me la porten totalment fluixa. Per a mi son opressors i els responsables de la misèria, la fam, la violència, i la destrucció a aquest planeta. Dis-me un desastre i et posaré un mercat d'estos, o dos, al darrera.
    Que a tu t'agraden, pos veigues tu per la teua consciència, posat lo vestit i la corbata i ves-los-hi a llepar lo cul.
    A banda, per molt que consultes llibres dels imperis castellans, la circumstància històrica que ho canvia tot, i quan les nacions ibèriques passen a ser súbdites de Castella és el "decret de nova planta" on la llei castellana s'imposa a totes les espanyes, entre elles les de Catalunya, València i Mallorca, tot emulant el centralisme francès, que fins llavors tenien les seues propies i els seus propis parlaments. Si això no és conquesta i colonialisme ja em diràs com és diu. Per cert, Colom era tortosí. Paraula de jesusenc d'ascendència basca.
    Reprenent el pamflet vargasllosià, que jo pugue considerar un valor i un privilegi ser tortosí, ni em fa ser racista o fascista, ni polles en vinagre. Parlant de polles, al qui sembla que n'hi fa falta una és a l'acomplexat Mario Vargas Llosa, tots sabem dels efectes de la decadència sexual en personatges com ell.

    ResponElimina
  44. Gutijaume, canses. Jo de pensament únic rés de rés, perquè no pretenc que els espanyols siguin catalans. Segons tu en el món poden haver passaports peruans, jamaicans, novazelandesos, tahitians, qatarís, uzbecs, mongols, vietnamietes, cubans..... però no poden haver passaports catalans perquè uns senyors a l'any 1978 van aprovar una Constitució que deia que no podíem tenir passaport. Crec que el dictat de les lleis et fa perdre l'enteniment. Perquè el dret a la vida, com a cristià que ets, no deriva de la Constitució, sinó que la Constitució la reconeix. I el dret a l'autodeterminació dels pobles existeix, encara que la Constitució no la reconegui.
    El poble jueu, que com a nexe d'unió tenen la religió judaica, no van tenir cap Estat fins l'any 1947 i t'animo a que llegeixes com va nàixer. Els catalans som un poble vell, que ha superar al llarg dels segles moltes dificultats i ha manifestat reiteradament la seva voluntat de ser i ni tu, ni la Constitució aconseguiran destruir aquesta convicció, a l'igual, que les càmares de gas no van destruir el judaïsme i els jueus. I defensar el contrari, voler assimilar als catalans dins d'Espanya i destruir el català a taves de lleis imposades a Madrid és en tota regla un autèntic genocidi cultural. I per acabar, dir-te que jo no vaig en contra de Espanya, jo vaig a favor de Catalunya. Espanya ja té un Estat, Catalunya no i se'l mereix tant com els jamaicans, peruans, uzbecs, montenegrins o maltesos. Apa, noi, open your mind!

    ResponElimina
  45. “i” deu ser més dels Fujimori. Pare o filla? Clar, clar, abans de 1945 no hi havia opressió al món, ni pobresa ni misèria alguna. Decrets de Nova Planta? Em penso que tenim visions diferents dels fets històrics que succeïren (diferents del pensament únic). Per mi. la casta política catalana va trair a Felip V alineant-se amb una potència enemiga com era Anglaterra, portant la guerra i la destrucció a Catalunya. No m’hi posicionaré com vatros feu a favor d’aquella oligarquia arrogant, provinciana i ambiciosa (i no parlo del malvat corporativisme mundial), la mateixa oligarquia arrogant, provinciana i ambiciosa que avui en dia governa Catalunya (la del 3%). Llavors (1714), la classe política catalana, enganyant al Poble de Catalunya amb falses esperances d’una victòria impossible, va enviar als seus conciutadans a una carnisseria per recollir les engrunes que els aliats volguessin llançar-los. 300 anys desprès, la mateixa classe dirigent, corrupta i manipuladora menteix i engalipa al seu poble prometent-los “el oro y el moro” amb la independència. Vols parlar de misèries? La tenim a casa nostra:

    http://ec.europa.eu/regional_policy/sources/docgener/work/2012_02_governance.pdf

    ResponElimina
  46. Clar que et cansa. No et pot cabre al cap que hi hagi gent que ens sentim catalans i alhora vulguem continuar sentint-nos espanyols. Clar que no pretens que els espanyols siguin catalans igual que els murcians no pretenen que els catalans siguin murcians. Les lleis internacionals estan per sobre de tot ordenament nacional però no mescles “churras con merinas”. Catalunya no és un poble oprimit com ens voleu fer creure, Catalunya gaudeix d’una llibertat i una independència envejable. I sinó explica’ls-hi als jueus o als kurds. Comparar-te amb el poble jueu, comparar les cambres de gas amb la situació que viuen els catalans com a regió d’Espanya! Quina poca vergonya tens! Però veient com compareu les vostres mobilitzacions amb les marxes de Luther King contra la segregació racial ja demostra fins a quin punt esteu disposats a arribar i quines barbaritats sou capaços d’imaginar.

    Deixa de mirar TV3 i llegir l’Ara i viatja. El nacionalisme es cura viatjant deia Camilo José Cela.

    PD: he llegit com va nàixer el poble jueu en un llibre sensacional del botifler i heretge Josep Pla (Israel, 1957). Genial.

    ResponElimina
  47. Guti, tens vocació onanista, t'encanta fer-ho davant de l'espill! A més, ets tan ignorant que no n'encertes mai ni una. I no em negaràs que Colom era tortosí!
    Saps lo que és pelar la garrofa? Pos au, ja tens faena!

    ResponElimina
  48. Gran argumentació. Colón era de Ferreries per ser més exactes. I passo de les teves recomanacions, no vull quedar-me cec.

    ResponElimina
  49. Gutijaume, dius que tinc viatjar, potser perquè penses que no ho faig. Doncs t'equivoques nen. La setmana vinent a Lisboa. És com si et digués folla una mica més, potser perquè penso que no ho fas prou. Però, no, segur que folles molt, però segur que no tant com el Leonardo di Caprio que tens com avatar. Però no follis amb catalanes, no sigui que sense voler, et surti un catalanet....

    ResponElimina
  50. Vaiga, la mateix persona que m’acusa de no tenir una bona educació ara me recomana “follar” més. El teu tarannà també ha quedat força retractat. Que vagi bé per Lisboa, veig que la humilitat tampoc és el teu fort.

    Ara bé, no em confongueu: un em diu que practiqui l’onanisme i l’altre m’incita a fornicar... En fi, la conversa ha pres una deriva sexual realment estranya així que millor deixar-la aquí.

    ResponElimina
  51. Montenegro (2006):

    Želite li da Republika Crna Gora bude nezavisna država sa punim međunarodno-pravnim subjektivitetom?
    ¿Desitja vostè que Montenegro sigui un Estat independents amb completa legitimitat legal i internacional?

    Letònia (1991):
    "¿Està vosté a favor d'un Estat letó democràtic i independent?"

    Escòcia (2014):

    "'Escòcia hauria de ser un país independent"

    Com em va dir l'altre dia un amic, utilitzant una frase d'Adidas "Impossible is nothing".

    Potser fins i tot, en una Catalunya independent, diguis coses diferents a les que dius, de forma camaleònica, per adaptar-te a la realitat, cosa que d'altra banda és sinònim d'intel.ligència. Impossible is nothing, Gutijaume. Fins i tot que et tornes un vell tranquil, que no vulgui cremar estelades o dir bocasses o ignorant a tothom que el contradiu. Impossible is nothing, Gutijaume, fins i tot que deixes de ser Leonardo di Caprio :-)

    ResponElimina
  52. Clarifiquem alguns punts:

    1) Sèrbia i Montenegro no eren un Estat unitari, sinó una Confederació de dos repúbliques. Les Confederacions, amb el pas del temps, poden mancomunar-se i evolucionar cap Estats federals (com el cas de Suïssa) o separar-se i trencar l’acord mutu com en el cas de SiM o de Perú i Bolívia.

    2) La independència de Letònia, així com de les altres Repúbliques soviètiques, bé donada per la desintegració de la URSS que havia ocupat els territoris a la força durant la II GM (eren entesos pel dret internacional com sí de colònies es tractessin).

    3) Al Regne Unit no existeix Carta Magna escrita i per tant, el referèndum independentista d’Escòcia compleix la legalitat vigent. Escòcia va ser un territori independent durant quasi cinc segles, amb constants guerres contra l’enemic anglès i amb un pes important en les relacions internacionals de l’Europa medieval. La “Union Act” de 1707 canvia aquesta situació ja que suposa la unió dels quatre regnes sota la mateixa Corona. Però pot ser revocada amb el pas del temps. Per contra, Espanya és un Estat únic i autonòmic que confereix cert nivell d’autogovern a cada regió i que disposa d’una Constitució que prohibeix qualsevol trencament del territori.



    PD: Jo no canvio de pensar ni d’idees de forma camaleònica com tu vas fer en el seu moment, imagino que perquè ets molt intel•ligent.

    ResponElimina
  53. Guti,
    Com quasi sempre, tergiversant el que diuen els altres...

    Jo sempre he parlat de "banderes" i "himnes". Mai he parlat de les idees. Cadascú és molt lliure de pensar com vulgui. I respectar els demés, cosa que no fas ...

    Amb el tema de la Constitució, (que Fraga, Aznar i amics van votar i escriure en contra), aneu una mica massa a "pinyo fixo"... Només us fixeu en l'article que parla de la "indisoluble unidad de la Nación Española", com fan a la telebasura de Intereconomia i 13TV.

    Mira, noi, tinc prop de 70 anys, fa quatre mesos un dels bancs subvencionats amb els meus impostos em va prendre la vivenda habitual, als 58 anys vaig passar a l'atur i als 60 anys em vaig tenir que jubilar, amb una retallada del 40% de la meva pensió...

    I ara em parleu d'aquesta Constitució que diu que tinc dret a un treball, una vivenda digna i una pensió per poder viure dignament ????????????.

    Pos mira, noi, li tinc tanta "consideració" a aquesta Constitució, com a les "banderetes" i als "himnes". I jo sóc un dels que l'any 1978 vaig votar-hi a favor, enlluernat pel final de la dictadura...

    ResponElimina
  54. També he canviat de forma camaleònica, Guti, sense ser gaire intel.ligent ???????

    ResponElimina
  55. Ha sigut vostè, qui pel simple fet de que li donés suport a la seva argumentació una persona ideològicament contrària al que vostè pensa, el que ha considerat que potser anava errat en els seus plantejaments. No jo. Quan crec que una persona està encertada no miro a quin partit està afiliat o a qui vota. No respecto als demés? Perquè? Per pensar diferent? Per dir les coses pel seu nom?

    Jo fa vuit anys que tinc parella i estem els dos aturats, vivint dels nostres pares, sense poder pagar ni un lloguer. I com jo, molts i molts joves que han vist truncat el seu futur per culpa d’aquesta crisis. Ni treball, ni vivenda i la pensió, ja vorem...

    ResponElimina
  56. Per tant guti, com a bon nacionalista espanyol del partit popular i que no condemna el franquisme, la proclamació de la república al 1931 no tenia legitimitat?

    ResponElimina
  57. Tots els odis tenen una causa, lamentablement!

    ResponElimina
  58. Com Gutijaume li agrada anar i venir en el temps per veure el que l'interessa, farem també viatges en tel temps.

    El Principat de Catalunya tenia fins els Decrets de Nova Planta, Constitucions que són lleis paccionades i per tant no derogables i no Furs, que són lleis promulgades pel Rei. El Rei d'Espanya tenia que jurar les Constitucions Catalanes i Felip V les va jurar en el Saló del Tinell el 14 d'octubre de 1701. El Decret de Nova Planta, tal com diu Albert Sánchez Piñol, és la imposició a Catalunya de formes de govern de matriu castellana on el rei imposa però no pacta. Per tant, una legitimitat perduda per la imposició.
    Com diu Adam, va haver-hi un altra legitimitat perduda, la de la II República Espanyola. L'aixecament del 1936 i la subsegüent Guerra Civil van suposar la fi d'una legitimitat nascuda per les urnes. Les armes, van tornar a guanyar a les legitimitats. La dictadura franquista es va voler legitimar promulgant lleis set lleis fonamentals del regne, refrendades en eleccions absolutament fraudulentes, que van ser completades per una vuitena després de la mort de Franco, la Llei per a la Reforma política del 1976, votada per majoria dels espanyols davant unes ganes de canvis i amb la colaboració de Televisió Espanyola, únic canal de televisió que va funcionar com autèntica màquina de propaganda. D'aquesta Llei del 1976, s'arriba al 1978, amb l'aprovació de la Constitució Espanyola, amb els militars fent de taquígrafs i unes renúncies molt grans per part de molts d'actors per les ganes de canvi de règim que hi havia. On va quedar la legitimitat republicana pel camí?

    Creus Gutijaume que estàs on estàs per una regularitat aritmètica i perfecta del compliment de la llei?

    Per cert, parlant de traïdors als catalans de principis del segle XVIII, per posar-se del costats dels austracistes i d'Anglaterra, caldria que recordessis el tristos papers d'uns altres borbons, Carles IV i Ferran VII respecte la teva gloriosa Espanya, lliurada a mans franceses.

    Jo no tinc que justificar-me, però com ets un bord, et diré que jo era el primer secretari del PSC a Tortosa i auspiciada per l'alcalde Joan Sabaté, es va acordar per l'executiva nacional del PSC la dissolució d'una executiva escollida democràticament i es va nomenar una gestora. Les llistes de les eleccions municipals a Tortosa de l'any 2003 no van ser aprovades per l'assamblea local de Tortosa i van tenir que ser aprovades directament per el Consell de Federació de la província de Tarragona (en aquell moment encara no s'havia creat la Federació de Terres de l'Ebre).
    No trobaràs cap escrit meu, ni cap comentari meu negatiu cap al PSC amb anterioritat a l'any 2004, moment en què després de callar durant un any per no perjudicar a l'organització a la qual formava part, vaig decidir que donar-me de baixa d'aquell partit, perquè no s'ajustava als meus estàndards ideològics de democràcia interna, transparència o justícia social. Aquesta és el motiu perquè em vaig donar de baixa del PSC. Segueixo creent en els mateixos valors que creia a l'any 2003, el de democràcia, transparència i justícia social, als quals he afegit principis de tipus nacional, en veure que la pertinença de Catalunya dins d'Espanya, és un autèntic escull per a l'assoliment dels meus principis ideològics.

    ResponElimina
  59. Ja et manca poc per evolucionar Emili. Algun dia, amb un parell de Cintetes al davant, et contaré una mica de les històries que no coneixes i que vas heretar del tarannà del PSC, ja que quan tu t'hi vas integrar ja era més OE que C. La cosa ve del 78, com bé saps.

    ResponElimina
  60. emili, ningú em crida a n'este enterrament, certament, però sento vergonya aliena pel fet de dir-li bord a algú, sigui del PP o del sunsuncorda, pel fet de discrepar del que dius o recordar-te el passat polític.
    És més, crec que l'insult cau a l'altre costat de la frontera de la permissivitat ( no, Gustau ? ) .
    T'emprenya molt que et recorden el teu passat. No entenc gens el perquè, mentre no sigui de coses personals, sinó públiques.......
    Has escrit: " Segueixo creent en els mateixos valors que creia a l'any 2003, el de democràcia, transparència i justícia social, als quals he afegit principis de tipus nacional, en veure que la pertinença de Catalunya dins d'Espanya, és un autèntic escull per a l'assoliment dels meus principis ideològics ".
    El que dius, és tan legítim com respectable. Ho dic de veritat. Fins i tot lo d'afegir-hi " principis de tipus nacional " es respectable . Llavors defensaves el federalisme però com dic, no té res de criticable. Mas, llavors, no defensava ni això ! .
    En el que si hauriem d'anar en compte és en certes consideracions o afirmacions que el temps ni la intel·ligència camaleònica tenen perquè fer canviar. Em refereixo a certes asseveracions ( escrites ) que per tal d'avalar el federalisme feies servir . Perquè, o una vegada o l'altra no diem el que pensem. Un pot passar del federalisme a l'independentisme ( inclús sense necessitat de justificar-ho ) sense cap problema. El que ja és més difícil és fer-ho amb segons quins arguments que en més d'un comentari has deixat anar. Després d'haver escrit: " Aquesta nova organització territorial ( el federalisme ) definirà millor el paper i l'encaix dins de l'estat espanyol i enriquirà la convivència dels diferents pobles que conformen aquesta REALITAT SOCIO-POLÍTICO-CULTURAL ANOMENADA ESPANYA ( les majúscules són meues ) .

    ResponElimina
  61. Ximo, és molt curiós que reproves que digui bord i no reproves que Gutijaume em digui bocasses. És una justícia de doble raser, no?

    ResponElimina
  62. Ximo, apunta a la llibreteta que quan tenia 8 anys, vaig anar a missa a prendre la comunió. Apunta-ho, per treure-ho si algun dia parlo de la meva manca de pertinença a cap club religiós. No sabia que era tan important per tu, que ets capaç de citar-me. Per cert, apunta, que quan tenia vint anys anava molt a les discoteques. Apunta-ho. Ah! I que tenia molt de pèl!!! Apunta-ho. Ets molt penós Ximo quan parles de mi, ser perfecte, pur, immaculat, recte i sense errros.

    ResponElimina
  63. Uau, L'Emili Nieto era federalista al 2000. Uhhh, quin pecat! Mira, Ximo, l'altre dia Juanjo Puigcorbé va dir que va estar en un miting de Pasqual Maragall, per aquella època i creia en el federalisme, però ara no hi creu. Suposo que Juanjo Puigcorbé ha comés el mateix pecat mortal que jo, Ximo!!!! A la foguera!!! A l'infern!!!! En tretze anys no n'han passat de coses. A Pasqual Maragall el van matar políticament. Vam tenir un President de la Generalitat d'origen andaluç que va suposar la debacle electoral de ERC i del propi PSC. CiU ha tornat al Govern de la Generalitat. El Partit Popular té majoria absoluta a Madrid. No sé si durant aquests anys has estat en hivernació. Jo no. El greu, crec, no és que jo hagi evolucionat del federalisme a l'independentisme, el greu és que tu no hagis evolucionat, i que encara practiquis un socialisme caducat, vell, de la transició política, que no compra ningú i a ningú interessa. Et puc ben garantir, que en aquella creia en el federalisme. Ara, no, en absolut i no m'han cap operació per canviar-me el cervell. Tinc el mateix, més vell, amb menys neurones, més informació, més experiència i amb menys pèl a la llengua.

    ResponElimina
  64. Si equiparem bord a bocasses, realment tenim un problema, emili. Bocasses és un qualificatiu, encertat o no, a la persona, però no un insult greu. Bord, ho és als ascendents.
    emili, ni és pecat haver anat a combregar quan tenies 8 anys ni ho seria si anessis ara. No cal dir anar a la discoteca o portar el cabells llargs. Però com veig que no em vaig explicar prou bé, ho tornaré a intentar: Tu, pots haver fet tot el que dius i deixar-ho de fer quan et roti la gana, no passa res. El que no pots fer ( és un dir ) és dir que tot això ho feies per 1) Tortosa forma part de la cultura cristiana 2) la discoteca era un lloc de trobada i per lligar i 3) els cabells llargs era moda i " tocava ". Ara, pots no fer res d'això, però no es poden negar les raons que ENS portaven a fer-ho.
    No agafis el rave per les fulles. Jo no qüestiono en absolut que fossis federalista i ara independentista. Com ho de qüestionar si tinc la teoria que molts, legítimament, han arribat a l'independentisme, no ja sense passar pel nacionalisme no, ni tan sols pel catalanisme. Primer, la llibertat.
    Insisteixo, si fa uns anys Catalunya formava part d'una " REALITAT SOCIO-POLÍTICO-CULTURAL ANOMENADA ESPANYA ", l'únic que qüestiono és que quan es fan servir arguments que apel·len a la identitat, esta, fa o no fa, continua sent la mateixa que fa uns anys.
    M'agradaria que diguessis si ara, avui, continuem formant part d'una realitat socio/político/cultural anomenada Espanya o no. Mira si és fàcil !
    Però vaja, malgrat el to general que has emprat ( ja firmaria ) no te'n has estat de dir.. "el greu és que tu no hagis evolucionat, i que encara practiquis un socialisme caducat, vell, de la transició política, que no compra ningú i a ningú interessa " . Bé, però veus la diferència ? mentre jo respecto el teu canvi, tu no sembla que respectis molt la posició d'altres. Només estàs a una passa de dir que els que no combreguen ( ara metafòricament ) amb la idea de l'independentisme, tots traïdors. Ves que d'aquí 10 anys no haguéssim de tornar a parlar de realitats socio/político/culturals.......
    I si m'has de contestar, per favor, fes-ho circumscrivint-te a les meus paraules, no al que et vagi bé per fer-me dir el que no dic. No em sé explicar millor.

    ResponElimina
  65. Ximo I Gutijaume us puc brn asegurar que quan dic bord no faig referència als avantpassats. Crec que tothom coneix l'ús de la paraula bord com sinònim de mala llet. Al menys jo l' he escoltat moltes vegades amb aquest significat. Us prometo que ho vaig utilitzar amb aquest significat. I evidentment la realitat politica- jurídica-cultural és molt diferent amb una federació que amb una independència.

    ResponElimina
  66. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  67. Gràcies per les teves aportacions Gutijaume, pero toenem a estar com amb el tema de la Constitució. Ni el diccionari és la Bíblia ni la Constitució yampoc ho és. Els anglesos tenen una llengua viva I normes consuetudinàries. Tothom utilitza a Tortosa la frase "s' ha ficat bord" I evidentment no és cap de les accepcions dels teus enllaços, peró utilitzar-se s' utilitza. I aquest era el sentit del meu bord. I prou, ja m'he explicat suficientment.

    ResponElimina
  68. He estat plorant fins ara i no havia pogut contestar al Sr. Guti ... Pobret ...el noi ....sense feina i vivint dels seus pares ...

    Sort que ara ja hi ha "brots verds" ...

    Ha provat de parlar amb el Sr. Arias Cañete, per si torna a posar en marxa allò del PIDE ???? ( Com veig que el Sr. Nieto recorda els fets de l'any 2003, li recordo que el Sr. Joaquin Fabra Homedes cobrava més d'un milió al mes d'aquelles pessetes del PIDE, per fer ben poca cosa ).

    ResponElimina
  69. Pos sí, pobret, com 6 milions d'espanyols. Este és el respecte que et mereixen els parats d'este país?

    ResponElimina
  70. Això: "CiU y ERC tumban la devolución de la paga extra a los funcionarios catalanes" només te un nom "Fascisme capitalista" Lo que fan des de Madrid igual!
    Per a vendre estampetes valen, per a fer els deures no!
    Jo fa molts anys que no voto, i és que no n'hi ha cap de decent per a votar!
    Tots lladres i miserables!
    Molta xarrameca a un parlament que només puja imposts i baixa sous i acomiada gent.
    Tots traidors al poble català!

    ResponElimina
  71. Guti,
    Plorava pels teus comentaris...

    Deixa estar els aturats, que a totes les cases en tenim...

    Ara bé, pobret i del PP, pos no em quadra gens ... Demana ajuda als "teus", que te'n donaran ... ( Només cal mirar l'ajuda que van donar al "pobret" del Bárcenas, un altre aturat )

    ResponElimina
  72. No et quadra perquè ets un clasista. Pot ser no t'importen les banderes però sí en quin partit simpatitzes. Cuando la mona se viste de seda, mona se queda.

    ResponElimina
  73. Gutijaume, tranquil·litza veure que encara queden catalans que es mantenen al marge de la corrent adoctrinada (o hauria de dir aborregada...?). He llegit tots els comentaris, i veig que vas més que sobrat per desmuntar amb arguments i educació els comentaris de alguns contertulios que per aquí apareixen.
    Cas especial el de albertito magnum, jo també penso que és un troll...

    ResponElimina
  74. S'agraeix el teu comentari Morigan.

    ResponElimina
  75. ...haber chicos...me podeis decir que es eso de TROLL...no seran aquellos repugnantes y gordinflones seres del HOBIT...

    ResponElimina
  76. Guti,

    Continuo plorant ...

    Potser sóc un classista ???, però et puc ben assegurar que els partits polítics " a la española" o " a la catalana" m'importen tan com els "draps" i "les cançonetes"...

    Ah., i canvia el "Cuando" por el "Aunque". ( De res per les gràcies...)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta