3 de gener del 2014

Nou terratrèmol de 2,3 graus a prop de la plataforma marina del projecte Castor


VINARÒS.- Un nou sisme de 2,3 graus a l'escala de Richter, segons l'Institut Geogràfic Nacional, ha sacsejat aquest divendres a la matinada la zona pròxima a la plataforma marina del projecte Castor, situat davant la costa de l'Ebre i del Baix Maestrat. El moviment sísmic ha tingut lloc poc després de les quatre de la matinada i l'IGN no ha publicat dades sobre la seua profunditat. Tot i que la intensitat i el nombre de sismes va començar a baixar setmanes després que el Ministeri d'Indústria ordenés l'aturada dels treballs a la planta a finals de setembre, durant aquest mes desembre s'han produït sis terratrèmols de petita magnitud. El passat dia 2 al vespre, però, un d'ells va arribar també als 2,2 graus.

Mentrestant, el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, continua sense fer públics els informes de l'IGN i l'Institut Geològic i Miner que haurien de determinar amb exactitud les causes dels terratrèmols causats per les injeccions del gas matalàs. Soria ha anunciat que ha demanat dictàmens d'experts internacionals per determinar si el magatzem pot funcionar de forma segura. El govern espanyol, de fet, es va comprometre a no tornar-lo a posar en marxa si no existia una garantia total de seguretat després de l'episodi sísmic.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta