26 de març del 2014

Tortosa convertirà l'antic assecador de pauma en el nou espais multiusos dels Reguers



ELS REGUERS (Baix Ebre).- El poble dels Reguers podrà recuperar com a espai multiusos l'antic assecador de pauma, un dels equipaments més emblemàtics de la població. De fet, en aquest espai ja se celebren les principals activitats del poble, com les festes majors i la Fira del Rovelló. L'objectiu del projecte és rehabilitar l'espai, de 541 metres quadrats, tot mantenint les característiques del recinte anterior amb materials nous, amb la mateixa zona coberta, nova pavimentació i enllumenat. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha destacat que, més enllà de l'espai multiusos, també es crearà una plaça que ha d'esdevenir punt de trobada al poble. Per la seua banda, l'alcaldessa pedània de Els Reguers, Esther Vidal, ha explicat que als veïns els ha costat d'entendre que es tombés l'assecador de la pauma, i que el govern municipal ha optat per aprofitar part de l'estructura. Amb tot, considera que els veïns estaran satisfets amb el resultat final.

La singularitat d'aquest espai prové de la història com a antic assecador de pauma. El treball de la pauma o margalló per a fer cabassos és avui encara un activitat tradicional als Reguers, si bé antigament tenia un pes molt important en l'economia del poble. Durant el primer quart del segle XX, els Reguers tenia dues cooperatives i una empresa privada dedicades a la comercialització dels productes fets amb pauma. Una sola d'aquestes cooperatives, l'obrera El Porvenir, va arribar a tenir una producció anual de més de 100.000 cabassos. Quan la producció local de pauma es quedava curta, s'encarregava fora i arribaven trens d'Andalusia i la província d'Alacant carregats d'aquest vegetal.

Les obres per convertir l'antic assecador de pauma dels Reguers en un espai multiusos finalitzaran el proper mes de juny, abans de les festes majors. El seu pressupost és de 100.455 euros, s'ha adjudicat a l'empresa Olegario Estrada i està finançada per l'Ajuntament de Tortosa, el Departament d'Agricultura i el fons europeus Feader.

Vídeo Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta