2 de juny del 2014

Bel condemna els incidents al ple de Tortosa i afirma que fets així no ajuden Catalunya



TORTOSA (Baix Ebre).- Ferran Bel ha lamentat aquest vespre la interrupció del ple de l'Ajuntament de Tortosa per un grup de manifestants antimonàrquics, i ha qualificat els fets d' "intolerables" i "incomprensibles". Segons Bel, "són actituds que una societat democràtica no pot admetre ni acceptar", i que "no tenen res a veure amb el procés que viu actualment Catalunya; ans el contrari, no l'ajuden i el perjudiquen". I és que unes desenes de persones han interromput aquest vespre el ple ordinari de l'Ajuntament de Tortosa proferint crits contra la monarquia i reclamant la retirada del retrat del Rei que presideix el saló de Sessions. L'alcalde s'ha vist obligat a suspendre uns minuts el debat fins que els manifestants han abandonat la sala.

En aquest sentit, l'alcalde considera que l'èxit del procés passa per "aglutinar majories i defugir comportaments antidemocràtics", motiu pel qual ha fet una crida "a tothom que estigui a favor que Catalunya decideixi el seu futur a què faci un exercici d'integració. I el que avui s'ha viscut a l'Ajuntament de Tortosa va tot just en sentit contrari". Bel ha donat l'oportunitat als portaveus per valorar els fets, possibilitat a la qual s'han acollit el portaveu del grup del PP, Xavier Dalmau, i del PSC, Antoni Sabaté, que han coincidit a condemnar els incidents.

Amb caràcter previ al Ple, l'alcalde ha justificat la negativa a donar curs a la petició del grup municipal d'ERC d'ajornar la convocatòria de la sessió plenària per tal de no coincidir amb la concentració de protesta contra la monarquia, convocada per diverses forces polítiques. Bel ha dit que no pot suspendre la convocatòria d'un Ple sense una situació d'excepcionalitat, i ha afegit que ni Policia Local ni Mossos d'Esquadra tenien constància de cap concentració. En relació a la proposta d'Inicaitva-Entesa per Tortosa d'aprovar una declaració institucional sobre la república, l'alcalde ha recordat que per presentar una proposta de declaració d'aquestes característiques, sense estar en l'ordre del dia, cal comptar amb la unanimitat dels regidors presents, circumstància improbable, en la mesura que la proposta incloïa també la reinvindicació del dret a decidir, aspecte ja votat en sessió plenària i que no compta amb unanimitat de tots els grups.

S'aprova la millora del pont de l'Estat

D'altra banda, en l'apartat de propostes dels grups municipals, el ple ha aprovat una moció del grup d'ERC en què es proposa fer un estudi del pont de l'Estat per valorar l'adopció de millores de caràcter funcional i estètiques, i de seguretat si es detectessin, així com buscar la col·laboració d'altres administracions per fer front a les possibles despeses i inversions que se'n derivin. El grup de CiU ha transaccionat la proposta i ERC ha canviat els sis punts d'acord pels tres que ha proposat la federació. El ple també ha aprovat una moció del PSC, transaccionada per CiU, de resolució de les al·legacions al contracte del Servei d'Ajut a Domicili, i una altra d'aquest mateix grup -també esmenada per CiU- de revisió dels procediments en les sancions de la zona blava.

En canvi, no han prosperat les mocions de PxC sobre el deute de les farmàcies, i d'Iniciativa en relació al Pla Director de les Muralles i de rebuig de la Llei de Telecomunicacions. Tampoc la proposta del PSC demanant un menjador per a xiquets i xiquetes durant les vacances escolars.

Imatge ACN

2 comentaris:

  1. És noticia que uns impresentables interronpen un Ple a crits ( que ho és ), en canvi no ho és, que un regidor elegit democràticament, abandoni el mateix Ple en senayal de protesta i, anunciï a més, que farà sempre el mateix cada vegada que no és tingui en consideració ( de fet ) alguna de les mocions que presenta .

    ResponElimina
  2. ...pues yo lo interpreto de otra manera, este concejal pertenece a un grupo( entre otras lindezas es "racista" ), seguro que si seguia en el pleno, cuando entraran los que entraron, mas de uno habrian "tenido una hablada con este tipo" y como todos los que son de su misma indole, si no van en grupo de valientes tienen "cero patatero", el hombre se olio algo, y bajo un superficial pretexto se largo...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta