2 de juny del 2014

Manifestants interrompen el ple de Tortosa amb crits i xiulets contra la monarquia i els Borbons



TORTOSA (Baix Ebre).- L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha decidit suspendrre el ple ordinari de l'Ajuntament aquest dilluns vespre durant uns 10 minuts, després que un grup de manifestants antimonàrquics han interromput la sessió amb xiulets i crits. Just quan començava el debat sobre la moció d'Iniciativa-Entesa per Tortosa sobre el pla director de les muralles, els manifestants han començat a cridar 'Fora els Borbons!' i l'alcalde ha optat per suspendre temporalment el ple.

Minuts abans, unes 150 de persones s'han manifestat a la plaça d'Espanya, amb estelades i banderes tricolors, amb motiu de la concentració connvocada per ERC, ICV i la CUP de Tortosa arran de la notícia de l'abdicació del rei Joan Carles I. Unes concentracions que s'han repetit arreu del país, i en altres poblacions ebrenques com Amposta, Gandesa, Móra d'Ebre, Deltebre, Flix o l'Ametlla de Mar. En el cas de Tortosa, segons informa Periodisme Juvenil, la protesta ha comptat amb un centenar de persones que demanaven una República catalana i també la independència de Catalunya.

Després d'uns minuts de xiulets i de crits contra la monarquia, els manifestants han provocat l'aturada del ple. A crits de "Fora botiflers", els manifestants han entrat al consistori tortosí i han fet aturar el ple ordinari que se celebrava. Alguns dels manifestants demanaven "que retirin el Borbó", per demanar que es despengés el retrat del rei Joan Carles I que presideix el saló de sessions. De la mateixa manera, també s'ha demanat la independència i s'ha criticat Bel per la seua "incoherència" com a vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència.

Bel ha fet aixecar els portaveus republicans i ecosocialistes per parlar sobre la protesta, tenint en compte que tant ERC com ICV havien convocat les concentracions a la plaça de l'Ajuntament. De fet, els regidors d'ERC havien proposat retardar el ple una hora, per poder participar també en la concentració. Però l'alcalde havia negat la proposta d'ajornar el ple, ja que era una convocatòria que no estava informada ni als Mossos d'Esquadra ni a la Policia Local. Un cop que els manifestants han abandonat la protesta, el ple s'ha reprès amb normalitat. A part de Bel, tant els portaveus del PP com el del PSC, Xavier Dalmau i Antoni Sabaté, també han lamentat els incidents que han provocat la interrupció del ple.

Vídeo Periodisme Juvenil
Imatge ACN

38 comentaris:

  1. Estos del panxampla... Demòcrates de tota la vida...
    Jo no penso anar més a un acte on ells vulguen ser protagonistes. Ja l'última assamblea de la PDE, alguns van fer de les seues. Quina colla d'impresentables.
    Jo, com independentista, me dóna vergonya q esta gent embrute la meu ideologia.

    ResponElimina
  2. Be curiós el pacte, o aquiescència, de PP, CiU i PSOE. Ben curiós, tres partits a la baixa. I que és veuen venir quelcom.
    De fet, un cop un rei abdica i passa a no regnar, el seu retrat no és més que un "souvenir".
    Preparem-nos per a setmanes sense rei, ha agafat les Corts amb els pixats al ventre i ara , a correcuita, PP i PSOE ha de parir una llei orgànica, i espero que biològica i sostenible, vaja tota una ecollei. Ho dic per estar a l'altura dels temps, que ja s'ha vist aquesta tarda que els republicans, sigui espanyols o catalans, han aprofitat ben aviat l'avinentesa.
    Jo, de Felip V, d'Aragó i Catalunya, ignoro si de València i Mallorca ( no em se ni el nom dels reis gods, compte), ho miraria amb ulls de conflicte, ara Euskadi també vol decidir, Catalunya, i ves a saber.
    No afirmaria que l'abdicació fos oportuna, no.
    Aquestes setmanes sense cap rei poden ser un esdeveniment d'aquells històrics.
    Com per a que es torni a ocupar el Parlamento!
    Per si de cas, qui és el darrer cap de la casa militar del rei?
    Ho seguirà sent?
    O n'entrara un de nou?
    Ai Armada qui buit més gran!

    ResponElimina
  3. Me recorda als fets ocorreguts a la Blanquerna (Madrid). Mateix atac i despreci als símbols. En aquell cas fou la senyera i en aquest cas la image i figura del cap d'Estat. Tot un exemple democràtic.

    ResponElimina
  4. ...este hombre, cuando ha dimitido (mejor dicho:dimitira) debe ser por su salud, tiene el rostro hinchado, en cualquier caso, una vez dimita (ponga su firma al documento) entra en forma automatica el principe que pasara a ser rey y tendra el mas alto rango dentro de las fuerzas armadas, eso sera de momento, porque pronto toda Europa sera declarada una sola Nacion, los Reyes de toda la union Europea tendran otro cometido institucional, y los que quieren una republica, pues que la quieran y lo mismo con los militares salva patrias, tambien se quedaran en eso en querer salvarla, estan bajo el mando de la OTAN, por eso los ingleses se quieren ir y no se han dejado su tradicional moneda (la libra), pero lo tienen mal para irse, Inglaterra o las Islas Britanicas, siempre han sido "el gallo de su corral" (la union de territorios del antiguo Imperio Britanico lo que ellos dicen la "Comambuelt") y aqui en la vieja Europa hay otro Gallo (Alemania) y claro en un mismo corral dos gallos juntos no estan a gusto y mas cuando hay pocas gallinas...y para el que no es santo de mi devocion, los machitos del caso Blanquerna, sufrieron horas despues la "visita" de una unidad especial de los de la OTAN... sabes, y no les dijeron aquello de sus derechos... asi que tranquilos, que si hay desmanes Europa lo pondra todo en su sitio, y si a rio revuelto ganancias de pescadores y lo quieren aprovechar..., que se busquen el traje de su 1ª comunion porque aquello que unos que tienen una bragueta bien larga "consagran", se les van a caer encima como una granizada a pesar que haga un sol que requebraje las piedras...

    ResponElimina
  5. Només em mancava, per treure'm les ganes d'escriure més comentaris, que el nostre Guti compari el que va passar ahir a l'ajuntament de Tortosa amb els fets de la llibreria de Madrid... Manda huevos !!! ...

    ResponElimina
  6. tranquil Armando, "Que no te amargue un Guti de cuando en cuando". A mi em fa pensar, però, és el seu paper a la "peli", ell ho ha triat així. Lo cert és que no te res a veure lo de Blanqerna en lo de l'ajuntament. Bé, si descontem la semblança de Bel en alguns caps autòcrates.
    Lo cas és que hi havia una opció anterior que l'autocratisme, com en el cas de Trias i Can Vies, va menysprear. Mira per on, dues de seguidetes, aquest partit no ho te clar.
    Lo greu de la sessió, al meu parer va ser: " el rebuig de la proposta del PSC demanant un menjador per a xiquets i xiquetes durant les vacances escolars".
    - See more at: http://lamarfanta.blogspot.com.es/2014/06/bel-condemna-els-incidents-al-ple-de.html

    ResponElimina
  7. Interrompre un Ple amb crits de normal no en té res. Menys encara quan l'acció no té res a veure amb cap actuació municipal passada o futura. Obviament, el cas de Madrid i Blanquerna tenia altres connotacions, sobre tot perquè van ser protagonitzada per accions de violència, amb empentes etc. Però, Armando Gresca i " i " us vull preguntar : Si els que van interrompre el Ple ahir -actuant de la MATEIXA manera però amb crics contra altres quadres o altres persones- haguessin estat gent d'extrema dreta, dirieu el mateix ? . Per suposat que té similituds una acció i altra . Aixó sí, aquí cantaven " Sr. Bel........" . Mai en la vida havia vist ningú cridar un eslògan amb tanta educació ( que contrasta amb l'acció, certament ) . La próxima manifestació de Panxampla, poso per cas, ja ho veig...." Sr, Rajoy, le rogamos que dimita " o " Honorable, Mas consulta ja " o " Majestat, abdiqui, si us palu " ( Felip VI, vull dir, clar )

    ResponElimina
  8. Que mires les enquestes de "El Intermedio", Jotabé?
    Jo davant d'un absurd, en trio un altre i tu llepes cullera.
    Quadre amunt o quadre avall, o és bo, o no deixa de ser un fanatisme.
    Lo del "Intermedio" ho dic perquè hi ha gent que s'ho faria amb l'Aznar dintre d'una República abans que viure a una Monarquia. (veure els videos d'avui) (Faria amb el sentit de fer-ho, ja ho entens no?)
    Per cert, el Navarro també demana una República. He, he.

    ResponElimina
  9. ...he,he...una repubotiflera...

    ResponElimina
  10. Gutijaume, ma mare, amb més de 70 anys, fa millor anàlisis polítics que els teus. A algun mitja de comunicació li hauria de fer vergonya de portar a una persona com tu i més per a fer anàlisis polítics!!! On veus gent agredida? On veus periodistes agredits? On veus gent amb la cara tapada? On veus esprais lacrimògens? Va, home va.

    Jotabe, interrompre un ple durant 10 minuts amb una demanda democràtica,per molt q li vulgues pegar voltes els paral·lelismes s'agarren amb pinces i ni així.

    I jo ho desconec però diria que la gent q estava al Ple, eren els 60 del Panxampla?

    ResponElimina
  11. Pos Arub tens una mare que és un tresor. Pregunta-li i que et doni la seua opinió, potser coincidim. És curiós la connivència i complicitat amb la que alguns col•lectius realitzen les seues activitats violentes i radicals. Si pares atenció amb el meu primer comentari, pots deduir que la meva comparació és respecte a l’atac i menyspreu que en ambdós cassos es realitza vers els símbols de Catalunya (en el primer), i d’Espanya (en el segon). No comparo la violència, tot i què d’entre les persones que hi havia, n’hi ha que la practiquen sovint (alguns a pesar de ser professors de secundària).

    Totes aquestes manifestacions de suport i justificació a actes com aquest, em preocupen i em fan qüestionar-me fins a quin punt, l’esperit democràtic està assentat en les bases de la nostra societat. Us podeu imaginar el rèbol causat si la notícia hagués sigut; “Uns falangistes interrompen el Ple Municipal amb banderes franquistes i demanen la retirada de la imatge d’Artur Mas”? I si a sobre, un dels membres del ple s’hagués aixecat i ficant-se de part dels violents hagués demanat també la retirada del quadre (com va fer una regidora d’ERC), us podeu imaginar la repercussió mediàtica que hagués tingut? TV3, Lasexta, Cuatro...


    Que a n’estes altures encara vulgueu vendre la extrema esquerra com una alternativa democràtica és demencial. La única diferència entre uns extrems i els altres és la ideologia, però el despreci a la llibertat, a la democràcia, a les institucions, a l’ordre, a la llei etc. és la mateixa. Tan mi fa que es diguin Panxampla o Fuerza Nueva, són un obstacle per al diàleg i la sana convivència.

    ResponElimina
  12. És molt curiós que els del PP apeleu al diàleg i a la convivència dia sí dia també, quan no la practiqueu mai. També us ompliu la boca de la Llei i l'ordre i la justícia i com no la DEMOCRÀCIA!! A quants ha indultat el PP en el que portem d'any? I des de q van entrar? Que no són sentències emeses per la Justícia? Quin diàleg heu tingut amb la llei de l'avortament? O la Llei Mordassa? Però si vosaltres utilitzeu la democràcia per als vostres interessos!!

    Si creus que no hi hagut esta repercussió als mitjans, t'has parat a pensar que les dos coses potser s'assemblen el que un ou a una castanya? Tu i els teus voldrien que fos així però no sou capaços de mirar el que teniu a casa.

    Per a tu és radical condecorar als excombatents de la División Azul? Per a mi sí.
    Per a tu és radical obligar a les dones a que no puguen decidir si volen avortar? Per a mi sí.
    Per a tu és radical readactar la Llei Mordassa? Per a mi sí.

    I per últim, a veure quants detinguts del PP hi ha a causa de tuits o entrades al facebook perquè es disparen trets a la nuca, es gassifiquen catalans i rojos, etc etc, etc, vosaltres feu amb la Llei el que us dóna la gana i si no la podeu utilitzar en feu a la vostra mida.

    ResponElimina
  13. Que aquestes altures em vulgues vendre les bondats de l’extrema esquerra no em sorprèn. Que em justifiques la violència exercida pels grups radicals perquè el Partit Popular ha tirat endavant la Llei de l’avortament tampoc em sorprèn, tenint en compte el teu historial com a comentarista d’aquest blog.
    Altra cosa és que algú s’empassi que el futur de la democràcia i la llibertat passi per actes vandàlics com els de Can Vies, la interrupció del Ple Municipal de Tortosa, l’atac a seus de partits polítics, l’insult i l’atac personal, el cerc al Parlament de Catalunya etc. Serà el teu model ideal de democràcia i em pareix molt legítim però te’l he discutit sempre, te’l discuteixo i te’l seguiré discutint.

    ResponElimina
  14. Arjub, " La pròxima manifestació de Panxampla, poso per cas ". I doncs ?
    Per què no contestes expressament a la pregunta de que diries si 50 persones ( ja no et poso cap etiqueta ) fessin el mateix però demanant que plegui Mas o que despengin el seu quadre de la paret.......
    Per cert, la legitimitat ( pretesa ) per l'acció era la mateixa ahir, abans d'ahir o el mes passat . I lògicament, si comparem la'acció amb l'immensitat del mar, amb les bestieses del franquisme, amb les barrabassades del PP, amb les retallades de Mas i Jonqueras ets, allò no va tindre cap importància . Només que, seguint amb esta teoria i/o resposta, demà podeu anar al despatx de l'alcalde, passat demà al del delegar del govern i la setmana que ve al Parlament ( com Tejero al Congrés )....comparat amb el que ens fan als pobres mortals......Això sí, teniu sempre present que en poden hi haure d'altres que facin el mateix per altres motius o reivindicacions que no os agraden... No fotem, no fotem !
    No n'hi havia prou amb la concentració no autoritzada a la plaça per cridar i reivindicar el que els roti ?
    I una altra, Iniciativa i Esquerra no van tindre el que s'ha de tindre per condemnar el fet. Ho sento, és de COVARDS !

    ResponElimina
  15. Arjub, sobre la tristemente Division Azul o la 250 del ejercito aleman, le dire que fue en la decada de los años cuarenta del siglo pasado (concretamente a principios de la decada), en honor a la verdad aquellos hombres que fueron a luchar en tierras rusas, la mayoria habian perdido un o mas seres queridos a consecuencia de la anterior incivil guerra sufrida en estas tierras Ibericas,en honor de estos engañados hombres (no todos), el Hitler no los trato bien (lo mismo que a los rusos blancos que se enrolaron en su ejercito) el altomando aleman considero a todas esas fuerzas digasmoles mercenarias, como unos sub-hombres, concretamente ciñendonos a los "azules" tan pronto llegaron a tierra de enfrentamientos, todas las fuerzas alemanas genuinas, iban sobre vehiculos y asi se desplazaban, los españoles 3000--4000 kilometros a patita, destinados a los peores sitios del frente, pues a los alemanes les interesaba que cayera el maximo numero posible de estos sub-humanos..., mientras tanto el Hitler y sus camaRRadas, se les antojo conquistar el peñon de Gibraltar, y lo mas facil era pasar una division alemana por territorio hispano..., paralelamente en Inglaterra el servicio secreto detecto a traves del maquis frances esta movida... y un joven, sobrino del inventor de la penicilina, que no lo aceptaron por estrechez de caja toracica, en su britanico ejercito y que se enrolo en los servicios secretos, se le encargo la tarea de hacer los atentados que fueses necesarios a las tropas alemanas en suelo español, este agente secreto se decia (pues ya esta fallecido) Ian Fleming, que años despues seria el escritor que saco al archipopular personaje 007 James Bond, este señor Ian, al mando de un nutrido grupo de españoles exiliados, se asento en tierras portuguesas listos para penetrar a España, dicen las malas lenguas que en Portugal todos los españoles exiliados hacian corro comun (monarquicos,republicanos,masones...) y que Don Juan (padre de nuestro actual rey y abuelo del que pronto sera el nuevo monarca) se entero, y a traves de los que hacian de puente entre Franco y Don Juan, le pasaron el chivatazo a Franco, de aqui vino el mogollon de la estacion francesa, lo del Hitler cabreadisimo eccetera,eccetera..., a raiz de aquello el gobierno español repatrio a su gente que pudo, excepto a algunos que se quedaron con los alemanes, que formaron una unidad especial de las "SS", al final fallecieron todos, en la defensa de edificios emblematicos de Berlin cuando los rusos lo invadieron...

    ResponElimina
  16. Gutijaume, del que no et dones compte és que la violència s'exerceix de moltes maneres. No vols veure que per exmple retallar en serveis bàsics també és violència. Sense cridar ni fer grans carafalls però ho és. I no, no et venc les bondats de l'esquerra (extrema esquerra en dius tu), tu si q ho fas amb la dreta (de centre com en dius tu). Et continues omplint de terminologia buida i q tinc més q clar q no te la creus. Per cert, a veure si la Camacho t'escolta i respecta les institucions i tot este bla, bla, bla, teu i vostre i va al Parlament a donar la cara, per posar un exemple, no?

    I Jotabe, i tant que no té res de normal que gent interrompe un ple, a on has llegit que ho digue. El que no posaré al mateix nivell els feixistes de Blanquerna que a la gent del ple de dilluns. I no entraré al fals debat de "en democràcia no tot s'hi val" perquè des de fa uns anys que tinc molt clar que el que en diuen o dieu democràcia no existeix. I no crec que estiga sol pq un dels lemes més repetits pel 15M justament era este i no crec que els pugues titllar de feixistes, no? Com tampoc crec que la revolució russa o la presa de la Bastilla o tantes i tantes altres revoltes que mirem amb admiració ara, al seu moment tenien a gent que els titllaria avui en dia de feixistes, com faria Jaume i els seus. I per acabar, jo crec Jotabe, q tot el q està passant crec que és una resposta a la situació social en la q vivim. El que fa la PAH, fa 10 anys no ho veuríem igual q ara mateix. Potser a alguns els hi fa por el poble, els Invisibles de Ballestrini o tants i tants d'altres moments on l'autoanomenada esquerra no ha sabut estar al costat del poble. La gent es cansa i cada cop en som més, els cansats.

    ResponElimina
  17. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  18. Un temps revolucionari fica les coses d'un altra manera a com estaven. Actualment, la crisi generalitzada, i cruel, canvia les coses i la percepció de les coses.
    Canvien els valors, encara que hi hagi que conserve antics valors(sempre passa). L'adaptació i supervivència humana ens parla, a traves de la història, d'això. Abans no ens rentàvem, ara fins i tot agafem fongs d'excés de rentar-nos ja que eliminem defenses naturals. Però, gairebé ens rentem tots cada dia.
    Que estem en temps de crisi, revolució i canvis no es pot negar. I ja sabem la dita "adaptar-se o morir" (dit en sentit figurat, si voleu)

    ResponElimina
  19. Arjub, la gent es cansa. Jo també. Comences dient-me que no has dit que fora normal l'interrompre el Ple i et passes tot l'escrit justificant-ho. ara, si m'apures, prefereixo lo de l'altre dia a cremar contenidors o trencar aparadors, clar que.......com estem emprenyats ! Però saps que passa, amic meu ( i ara no parlo de lo del Ple ) que tot és molt bonic fins que no et facin pagar el contenidor o l'aparador; llavors pot passar com amb la Kaleborroka. I ja que parlo d'això i tu has comentat que tot plegat és una resposta a la situació que vivim, et sona Can vies, oi ?. Han estat 17 anys vivint en una casa ocupada amb llum i aigua pagats, passa que la malaida crisi i les seues conseqüències s'arrosseguen des de fa 6/7 anys ( ja en feia 10 que estaven al local ) Pos bé, ara més que mai ( no dic per primera vegada ) és quan s'han decidit a protestar i posar tota la carn a la graella "perquè estem molt malament", "la gent ha explotat" etc. Sí, però...........
    Ara sembla que la solució passa per deixar-los estar un parell d'anys més, mentre van construint de nou el " seu " local . Però com hi ha molta crisi.......però també molta gent amb ganes de fer mal i soroll, ja sigui perquè guanya el barça, perquè perd o pel que sigui.
    I a n'esta Tortosa nostra, hi hagi la moguda que hi hagi, la dotzena de torn, no hi falten. Xeic, pos quina consciència més gran......
    I tu i jo coincidim més del que et penses, Arjub, però en això no . Tolerància zero amb els intolerants . Més quan els motius concrets no deixen de ser una mica rebuscats .

    ResponElimina
  20. Esta clar q a este pais no sabem q es viure una democracia com deu mana. Fins ara nomes he conegut governants q son pura casta. Pero estos del panxampla a mi cada dia me cauen pitjor. Me dona certa vergonya q la meua forma de pensar d'esquerres, estigue manipulada per feministes, perroflautes.
    No estic en contra d'una revolucio, tot lo contrari. Pero la revolucio se fa putejant al maxim als partits de sempre PPSOE i Conveniencia.
    Tambe unaltra cosa, estos del panxampla son molt faxilles.

    ResponElimina
  21. ...pues eso de Barcelona, mas tarde o temprano pasara como a las casas de delante de la Catedral tortosina, iran las dos construcciones al suelo, lo de Barcelona no lo entiendo que la reconstruyan y el ayuntamiento lo deje, aquello tiene que ser toda una zona verde por superficie, y subterraneamente algo del metro...

    ResponElimina
  22. Hi ha ocupes a estes cases? Jo sóc contrari a que les tomben, però si hi ha gent d'esta, igual canvio d'opinió...

    ResponElimina
  23. Per als que ens volen fer creure que la extrema esquerra i la extrema dreta no es semblen en res.

    http://arrangirona.files.wordpress.com/2014/03/cartell_dina3.jpg

    http://falange.es/contenido/wp-content/uploads/2014/06/adh_1006.jpg

    http://ynestrillas.blogspot.com.es/2013/11/nace-la-bandera-negra-republica.html

    ResponElimina
  24. Per a qui te els ull estràbics, potser si.
    Però, amic meu, la resposta està en lo vermut..... ha, ha, ha!
    I la paella a 8 euros!
    Ves, i si trobes quelcom millor t'abonen la diferència!
    Lo cutrerio te pedigrí!

    ResponElimina
  25. Jotabe, pel que veig, del tema de Can Vies no l'has seguit massa. Dir que "ara s'han decidit a protestar", és no saber massa cosa del problema al voltant de Can Vies. Han protestat pq feia mesos q s'havien començat les negociacions entre les dos parts. Però ves per on, q el dia següent de les europees van i desallotgen i comencen a tombar l'espai. Que no estaven negociant? Et recomano q t'informes millor del problema.
    Del q parles de Tortosa, no entenc res. Què ha passat a Tortosa q es puga comparar amb violència?
    Per últim, la intolerància comença per la majoria de les persones que manen i en este territori en patim i n'hem patit molts d'exemples.
    A Ignorant, veig q els hi tens moooolta estima a la gent del Panxampla. Tanta com Ferran Bel, és curiós. I alhora, veig q et sumes a la moda espanyolista de titllar de "fatxes" a qui no pensa com ells. També és ben curiós pq tinc la sensació q a "conveniencia", com dius tu, dels pocs q els molesta a n'esta ciutat són d'este col·lectiu.
    Lo teu Gutijaume, és per a fer-te la ola. No sé ni si val la pena respondre't. Aquí ho tens:

    http://politica.elpais.com/politica/2011/06/09/actualidad/1307646549_977304.html

    http://www.lamarea.com/2013/05/24/el-pp-se-manifiesta-junto-a-espana2000-contra-un-alcalde-un-pueblo-valenciano/

    I pots continura buscant per google, q és ben fàcil. I si tens alguna idea interessant la dius q ara per ara continuo pensant q al nivell q portes les coses, vergonya em faria portar-te a la televisió.

    ResponElimina
  26. Gutijaime, no perdo el temps llegint tots els teus comentaris, però abans de parlar d'extrema esquerra, condemna el franquisme,
    Xaqueteros com lo que tu vols arribar a ser, perquè encara no ho ets, pequeño saltamontes, són los que han destruit este país!

    ResponElimina
  27. I per nosequanta vegada condemno el franquisme. "Saltamontes, sé tú mismo. Y nunca temas quedarte desnudo antes los ojos del resto"

    ResponElimina
  28. Arjub, a cada comentari que faig no puc estar puntualitzant i suggerint que lleguessis millor. Ara hi has tornat. Mira que m'esforço perquè no ho puguis fer, pos no hi ha manera. Abans de parlar de contenidors i aparadors ( violència de baixa intensitat deien al País Basc ) havia escrit: ( " i ara no parlo del Ple " ), per tant, tornava a NO comparar lo del Ple amb altres coses. I respecte als de Can vies he dit " Pos bé, ara més que mai ( no dic per primera vegada ) és quan s'han decidit a protestar i posar tota la carn a la graella " . Sinó parlem del que cadascú diu, no ens aclarirem, i farem monòlegs.
    Per cert, conec gent que hi ha viscut a Can vies. I tu ?

    ResponElimina
  29. Si, Arjub. Los tinc mania. Xq x ser fatxa no fa falta ser del PP, sino imposar les teues paranoies. Ells ho fan molt be aixo. Encara recordo una famosa panxamplera dienli de tot al meu amic Rafa xq lo partit nostre va decidir no treure lo monument (despues d'haver estat un dia fent una enquesta x vere q opina la gent). Tot i aixo, x la meua part, sempre he signat i votat treure'l. Lo del ple de l'altre dia, tb va ser una mostra de lo q representen esta gent, ja q crec q fer aixo a un ple q no pintava res en lo tema del dia es pixar fora de test. Pero claro, esta gent pixen on volen, x aixo son anti sistema...

    ResponElimina
  30. Una idea per molt legitima que sigue no és pot imposar a crits, ni entorpir el funcionament del govern municipal. Almenys respectar a qui no pensen com vatros, la tolerancia i la llibertat que moltes vegades prediquen no ha de coartar la dels altres que no pensen com ells. Me pareix tant o més greu que grups municipals com ICV o ERC, hagin col.laborat o callat davant aquests actes, ara imagineu-vos a GutiJaume i els seus interrompent el ple i cridant Viva Felipe VI !!...segurament molta gent 'aquesta que ara calla o dona suport a aquestes manifestacions ficaria el crit al cel. La llibertat d'expressar les nostres idees és per a tots, no cal ficar-vos al nivell dels que tant critiqueu perquè al final actueu com ells

    ResponElimina
  31. Jotabe, sí, conec a gent que ha utilitzat i gent que utilitza l'espai de Can Vies. I?
    I et torno a dir q ara han dut a terme una protesta no pel context de crisi sinó l'agressió que l'ajuntament ha fet a l'espai. El q no faran és posar tota la carn a la graella quan per exemple estan negociant amb l'ajuntament.

    Ignorant, sincerament, tal com adjectives sistematicament la gent d'este col·lectiu amb un menyspreu més q evident i fins i tot desqualificatiu, em fa pensar q el teu "esquerrenisme" no passa de certa façana. Les idees no són propietat de ningú, ni teues ni d'ells. I al pas q anem, cada cop la gent se sent menys incòmoda amb el terme "anti sistema", per algú raó serà, no?

    ResponElimina
  32. Per cert, això d'"antisistema", no és el terme en que més identificats se senten els interessats a l'hora de ser definits. Són anticapitalistes, diuen .

    ResponElimina
  33. Los he agafat mania en lo temps. Veien moltes coses q no m'agraden. Suposo q aixo mos passa a tots. Alguns, a mi tb m'han agafat mania a la marfanta. Pero crec q es xq no me se explicar molt be i intento ser sincer i expresar-me de forma diferent depenent de com m'ha anat lo dia.
    Si, JB. Si Jaume i CIA haguessen entrat al ple donant suport a Felip VI. Vamos, la q s'hagues armat. Se faria famos x tot lo mon, estic segur...

    ResponElimina
  34. "No quiero que mi hijo se marchite como Carlos de Inglaterra". (noticia de diumenge 9-J-14)
    De veritat, sabent els centenar de milers que estan sense feina, un cap d'estat pot dir aquestes paraules?
    Pagant entre tots, és pot fer qualsevol animalada si no hi ha fiscalització. I no es veuen fiscals anant de palau en palau.
    És normal això?
    Després demanareu el vot?
    No se, no se.

    ResponElimina
  35. ...en toda sociedad, hay un sistema ecologico-economico, este complicado sistema de la noche a la mañana se lo cargaron, pero como no tenia el resto europeo (rico) crisis todo era "viento en popa", pero estallo en Europa (la rica) una crisis que de rebote nos estallo a la cara a la Europa pobre, los socialistas no se creyeron que la crisis nos taparia tan fuerte, en gracias a la cuspide pepeidania, ya sabeis aquello "que cuando mandemos ya lo arreglaremos", pero como la bola era tan grande era costoso hacerla delgadita, y a los señores pepeisticos les cogio mucha diarrea y empezaron a recortar (jornales a los funcionarios, nosotros los jubilados a pagar a la farmacia, farmacos que entraban a la Seguridad Social de pronto ya no entraban, los bancos que no cobraban casi nada a los clientes ahora si..., y un largo eccetera...) la finalidad era ordeñarnos al pueblo llano, para pagar a los bancos extranjeros...ahora esto bancario ya esta eliminado (o sea se ha pagado todo), y como estamos ligados a Europa con unas condiciones nauseabundas, tenemos que bailar con la mas gorda y aguantar estoicamente los pisotones que la pobre gorda (al carecer de la agilidad necesaria)nos pisa, y nosotros a apretar dientes y solo gemir, estos pisotones nos duraran unos añitos de soportarlos, hasta que nuestra nueva situacion de modus vivendi, se adapte y nos olvidemos de tiempos pasados y vivamos los nuevos que nos tocara vivir... esto son buenas palabras, pero para el pobre parado y que lleva la tira de tiempo soportando privaciones economicas no son un consuelo, pero es lo que hay y queramos o no con la gorda a bailar...

    ResponElimina
  36. És tonteria justificar una república en temps de crisis. Jo, com republicà, crec que lo fet que los ciutadans tinguem un personatge de ficció com cap d'Estat i, sobretot los diners que mos costen. Ja justifica que mai més, ningú sigue subdit de ningú.

    ResponElimina
  37. ...ignorant, valga la paradoja pero la mayoria de habitantes que habitamos en ese trozo de peninsula, estamos en la mas absoluta ignorancia desde los ultimos años veinte, cuatro vivales se autoproclamaban como los dirigentes del resto de borregos que habitabamos, nos dirigentaron, nos dirigentan y puede que en un futuro pase lo mismo, en esos tiempos es completamente inutil el pedir una republica, ¿...una republica con que bandera...?, ¿... con la tricolor...?, ¿...o la rojo y gualda...?, porque de republicanos los hay de dos facciones..., tenemos una monarquia que no es absolutista, tenemos una ley Salica, que hoy por hoy es inoperante (el femenismo, el anti-violencia a las señoras[afortunadamente] ), nuestra vida politica es como si seamos una republica excepto que el principal personaje no se cambia cada "X" tiempo... si que hasta ahora el personaje "X", nos ha salido mujeriego perdido y un caza bichos raros (desde osos bizcos a elefantes reumaticos) ahora a decirle honor a la verdad ese "X" no es mas que otra victima del anterior regimen que soportamos de un señor que sus compinches en Burgos, a las postrimerias de la guerra incivil, en una comilona (traida desde Portugal), el fundador de la Legion, todos mas borrachos que cuerdos, lo abrazo por la espalda (el Paco protesto por tal caricia, no fuese que los tomasen por lo que no eran) y lo propuso como Generalisimo (nombre que se daba en la jerga militar a un Capitan General que manda a otros Capitanes Generales) y que se le quedo ese nombre, bien pues ese Generalisimo mas otros Camaradas, eligieron a ese otro "X", para ser el siguiente sustituto que aguanto hasta morirse y que ese otro en teoria tenia que aguantar tal como era la tradicion, hasta tambien morirse, pero como en ciudad Vaticano, el Sumo Pontifice de la Secta Catolica Apostolica y Romana, ha hecho lo que hizo (dimitio y paso el "testigo" a otro), pues las casas reales europeas no seran menos, y pasa ahora qie tendremos a "X junior", y afortunadamente este nuevo "X", ya no es victima de aquel anterior regimen... el primer "X" era un muchacho, y como todos los hombres de aquel nauseabundo regimen, habian de ser a parte de valerosos guerreros muy "machos", asi que el muchacho que comenzaba a afeitarse, los aguerridos caballeros militares y demas nobles politicos, hecharon al inocente a los brazos de Sarita Montiel, la cual le enseño al chico la "letania parda", y asi hasta nuestros dias que se contabilizan 1.500 señoras estupendas (incluyendo a una que se dice princesa, pero que no lo es...), en fin digo eso para que "X" tambien fue un martir del otro regimen, por si algun beatillo da el grito al cielo que lean el sitio Internet VANITATIS o EL PERIODISTA DIGITAL, que se hace eco de un periodico Aleman que explica todo eso de las queridas reales...

    ResponElimina
  38. ...cuando digo años veinte, me refiero al anterior siglo XX...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta