20 de novembre del 2005

Carreteres reformarà les travesseres del nucli urbà de Tortosa els pròxims dos anys

El compromís inclou les avingudes de la Generalitat i de Felip Pedrell, l'antiga carretera de València i la carretera de Roquetes

La Generalitat assumirà els pròxims dos anys el condicionament dels trams de carretera que són de la seva titularitat i que travessen el nucli urbà de Tortosa, amb l'objectiu de cedir les competències a l'Ajuntament més endavant. El regidor d'Urbanisme, José Martín, que s'ha reunit recentment amb el director general de Carreteres, va detallar que Jordi Follia es va comprometre a executar la millora del paviment de tota l'avinguda de la Generalitat i de l'antiga carretera de València, entre el complex de l'antiga Central Lletera Tortosina i la connexió amb l'eix de l'Ebre. La millora de la carretera de Roquetes començarà a la primavera, però l'avinguda Felip Pedrell necessita una intervenció integral que s'executarà al 2007.

El regidor d'Urbanisme va remarcar que a la reunió amb Follia també hi va participar el delegat de Carreteres a les Terres de l'Ebre, Lluís Lacruz, amb l'objectiu de repassar la situació dels trams de via que encara són de titularitat autonòmica i que travessen el nucli urbà de Tortosa. José Martín va recordar que el compromís assolit és la culminació d'un conveni que van signar la Generalitat i l'Ajuntament a principi dels anys noranta, i a partir del qual l'executiu català retornava a la ciutat els trams de les vies que ja no funcionaven com a carreteres. «Només hi havia una condició, i és que la Generalitat havia d'arreglar primer les carreteres, perquè el consistori no hagués d'assumir la reforma d'unes infraestructures que estan en molt mal estat», va afegir Martín.En la mateixa línia, el regidor d'Urbanisme va concretar que l'any 2006 la Direcció General de Carreteres preveu emprendre la millora de l'antiga carretera de València, al tram comprès entre les instal·lacions de l'antiga Central Lletera Tortosina i la connexió amb l'eix de l'Ebre (C-12). Una via fonamental per al futur desenvolupament del sector de l'horta de Sant Vicent, en què l'Ajuntament ha previst un pla parcial amb 1.450 habitatges, un hotel, el centre lúdic i comercial de Ferreries i un equipament social. D'altra banda, Carreteres també preveu la reforma d'un tram del carrer València, també al barri de Ferreries, a la cruïlla entre l'avinguda de Colom i la rambla de Catalunya. Les obres també es farien durant el 2006, així com la millora del ferm de la principal artèria viària de la ciutat, ja que Carreteres repavimentarà tota l'avinguda de la Generalitat, entre el pont de l'Estat i la plaça del Bimil·lenari.

Desacord sobre el traçat de la variant de l'eix de l'Ebre

L'únic punt de desacord entre l'Ajuntament de Tortosa i la Direcció General de Carreteres és el traçat de la variant de l'eix de l'Ebre (C-12) per l'oest del nucli urbà. El regidor José Martín va explicar que Carreteres aposta per un traçat paral·lel al canal de la Dreta, que salvaria Roquetes i Jesús però no el sector residencial del Canalet, una zona que Tortosa acaba de declarar sòl urbà en el nou pla d'ordenació urbana municipal. Per contra, en la proposta de l'Ajuntament, recollida en el mateix pla i també pel consistori de Roquetes en el seu planejament, es pretén allunyar el traçat encara més cap a l'oest i fer que la variant vaja resseguint el canal Xerta-Sénia. Però Carreteres considera que l'eix de l'Ebre s'allunyaria massa del nucli urbà de Tortosa.

La rotonda de l'hospital estarà lligada a la circumval·lació

El regidor d'Urbanisme va treure importància a l'última polèmica sobre el pressupost final de la rotonda d'accés a l'hospital, a la carretera Simpàtica, que podria costar entre 600.000 i 720.000 euros. José Martín va remarcar que l'obra ha de canalitzar les aigües pluvials cap al barranc del Rastre, soterrar tots els serveis i tenir bona il·luminació, així com ser «una peça clau» per al futur vial de circumval·lació per l'est. Martín va afegir que la rotonda reordenarà el sector i connectarà amb el nou accés al barri de Santa Clara i amb el futur vial d'accés al campus de la URV, al barri del Rastre.

El Punt (20-11-05)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta