19 de setembre del 2008

El PSC acusa l'alcalde de Tortosa de menystenir la violència juvenil

El portaveu del PSC de Tortosa, Joan Sabaté, va lamentar ahir l'actuació de l'alcalde a partir dels aldarulls entre joves de l'últim cap de setmana, als locals d'oci nocturn de la zona de la Simpàtica. «No volem ser alarmistes, però no és just que l'alcalde negui que hi ha problemes, i menystingui la situació i deixi al marge la resta de la corporació municipal», va remarcar. Sabaté va assenyalar que Tortosa té «un problema», i va oferir la col·laboració del grup socialista per trobar «una solució» amb consens polític. L'exalcalde va suggerir a Ferran Bel que convoque una reunió urgent amb la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa, així com una junta de portaveus per analitzar la situació. «Tortosa és ara menys segura que fa un any», va dir Sabaté, que va recriminar que Bel també practique la «política de l'estruç» amb aquest episodi de violència juvenil.
Els aldarulls del cap de setmana van començar divendres, després que dos menors van agredir un altre jove a la sortida d'un bar. Segons algunes fonts, la baralla va iniciar-se quan la víctima va preguntar a un dels agressors si tenia una cigarreta, tot i que altres fonts han dit que fa temps ja havien tingut una altra disputa. Dissabte, la policia local i altres cossos de seguretat van haver d'organitzar un dispositiu especial per evitar que els dos menors fossin agredits, ja que una multitud de joves els havia acorralat en un bar. Alguns testimonis parlen de més de 300 joves concentrats davant del bar, convocats a través d'internet i del telèfon mòbil per «plantar cara» a una de les bandes juvenils que havia provocat problemes a la zona els últims mesos, amb agressions gratuïtes i petits robatoris. L'alcalde va dir que es tracta d'uns fets aïllats, que la policia local ha portat el cas al jutjat, i que els joves no pertanyen a cap banda organitzada. Amb tot, en diferents fotoblocs d'internet han afirmat que són del grup South Side. Per demà s'ha convocat una altra concentració juvenil a la zona freqüentada per aquest grup.

7 comentaris:

  1. El senyor Sabaté, lícitament, no en desaprofita cap...I es que la política del descrèdit i de la crispació no es patrimoni exclusiu del PP...

    ResponElimina
  2. No el defenso ni el voto a Sabaté, però està bé que li apliqui a Bel la mateixa medicina dels últims anys.

    ResponElimina
  3. Amb la inseguretat ciutadana no s'hauria de fer altra política que gestionar els recursos que algú ja té.

    Però cal recordar, que l'actual alcalde i algun altre regidor al capdavant del comerç de Tortosa, també en van fer, encapçalant fins i tot una manifestació.

    No, aquests no és el camí. El nostre Ajuntament té una policia local ben dotada de personal, un àrea de serveis socials amb bons professionals i un àrea de joventut amb llarga tradició. S'utilitzen bé tots aquests recursos?

    ResponElimina
  4. ...." a las pruebas me remito"

    ResponElimina
  5. A un altra escala, suposo que els disturbis de la banlieue de Paris també deurien tenir els recursos adients, però de vegades la violència te aquestes paradoxes..

    ResponElimina
  6. De paradoxes cap, el tema es com es gestiona la integració de nouvinguts. I sobre tot el que no es pot fer, es el que va fer el sr. Bel en campanya electora,l que es va omplir la boca de dir que ell això de la emigració ho arreglaria rebaixant el padró. Si no consten, no existeixen i el que veiem pels carrers son hologrames.

    ResponElimina
  7. Del teu escrit es fàcil deduir que inconscientment relaciones delinqüència amb immigració (perquè en quest post estàvem parlant de delinqüència en forma de violència). El fet es que cap Ajuntament te competències sobre immigració al ser un tema d’abast estatal i europeu. Però com tu ja saps alguna cosa es pot fer precisament amb el padró per regular la sobreocupació dels habitatges, i això es un fet que no em podràs discutir dons es públic i notori. Hi ha una part de la població immigrant que es itinerant, un altra part retorna als lloc d’origen, i un altra part que s’hauria de avaluar que es queda. Tu creus que l’itinerant el primer que farà,abans de trobar feina serà anar al Ajuntament a empadronar-se ? Fins i tot el que retorna cap al seu país d’origen es prendrà la molèstia de donar-se de baixa ? Aquests son els hologrames que tu veus...Cap persona mínimament assenyada pot declarar que ell sol pot arreglar el tema de la immigració. Si tens cap solució no dubtis en exposar-la, però millor en un post dedicat al tema.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta