20 de setembre del 2008

Dol a la Plataforma en Defensa de l'Ebre per la mort del científic valencià Antonio Estevan

La notícia de la mort del científic Antonio Estevan, fundador de la plataforma Xúquer Viu i de la Fundació Nova Cultura de l'Aigua, va colpejar ahir la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE). Estevan era enginyer industrial i diplomat en urbansime, expert en planificació territorial i ambiental, i va ser una de les persones clau per aconseguir la modificació del projecte del transvasament Xúquer-Vinalopó, a més de destacar pels seus treballs de recuperació del riu Túria. La PDE és una dels moviments socials i ecologistes que va rebre l'assessorament d'Estevan, sobretot a partir de la presentació del Plan Hidrológico Nacional (PHN) del govern del PP, que preveia el gran transvasament de l'Ebre a l'arc mediterrani.
"Ha mort una persona molt important per a tots natros, perquè va ser un dels puntals fonamentals en la lluita del PHN, especialment a Brusel·les", ha lamentat una de les portaveus de la PDE, Susanna Abella. De fet, Estevan no va tenir un protagonisme públic tan rellevant com altres científics o tècnics que van participar en la mobilització social contra el transvasament, però les seues intervencions a les assembles de la PDE eren força valorades i celebrades, ja que era molt emocionant i esperançador constatar al País Valencià també hi havia veus autoritzades i valents, que criticaven la política hidrològica basada en els transvasaments. A més, Estevan va fer una feina fonamental amb la preparació d'informes tècnics per a la Comissió Europea, i va acopanyar la PDE en el cara a cara que van mantenir a Brussel·les amb els tècnics del govern de l'Estat, quan les institucions comunitàries havien de decidir si finançaven el transvasament.
"Crec que era un activista que creia al 100% en el que feia, i que entenia com ningú com es cuinen les coses en el món polític", ha valorat Brian Cutts, també de la PDE. "El seu ajut per preparar estratègies i analitzar les jugades del govern del PP va ser fins i tot més útil que els seus informes, però sobretot el recordaré perquè va ser una molt bona persona, que sempre responia quan el necessitaves", ha afegit Cutts. Per la seua banda, la Fundació Xúquer Viu ha mostrat el seu condol per la mort d'Estevan, de qui ha dit que "deixa un buit immens entre totes les persones i entitats que li conegueren i li tractaren". També la Fundació Nova Cultura de l'Aigua ha assenyalat que Estevan deixa "la seua immensa lleialtat" i "la sensació d'un permanent compromís amb la vida". El funeral d'Antonio Estevan tindrà lloc avui a les cinc de la tarda al tanatori de Dénia, on es llegiran alguns textos en la seua memòria.

Foto: Pàgina personal de Juan Manuel Grijalvo

1 comentari:

  1. Sento una mica de vergonya cada vegada que, com la majoria, -suposo- anant amunt i avall per les entrades de La marfanta i en aquesta no hi ha cap comentari, mes tenint en compte de que i qui es tracta; pos be: Lamentable pèrdua i que descansi en pau.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta