[Nota de premsa] La CANC valora molt positivament el No de la Diputació de Tarragona, i el resultat de la consulta celebrada a Vinebre, amb un 89% dels vots en contra del cementiri -
En només 20 dies la CANC ha recollit 6.764 al·legacions signades per ciutadans/es a títol individual, amb l’objectiu que és desestimi la candidatura d’Ascó a emplaçar el Cementiri de residus radioactius i el seu Centre Tecnològic Associat. Malgrat el poc temps donat pel Ministerio de Industria, la CANC està satisfeta amb la campanya, i amb més dies s’haurien recollit moltes més al·legacions.
Les al·legacions presentades posen de manifest que la candidatura d’Ascó no té el consens social, institucional i territorial que el Congrés dels Diputats va considerar imprescindible en l’acord pres el dia 23 del mes de febrer passat. Aquest acord explicitava que “el Congrés insta al Govern a albergar el MTC [...] allí on s’asseguri la consecució del major consens social, territorial i institucional, especialment amb les comunitats autònomes i entitats locals afectades”. El rebuig al cementiri expressat per 124 ajuntaments (que representen a 2.671.818 de ciutadans, i amb el 80% dels ajuntaments de les Terres de l’Ebre i el Priorat), 12 Consells Comarcals, la Diputació de Tarragona i la de Lleida, i el Parlament de Catalunya per dos cops, desacredita doncs la instal·lació del cementiri de residus radioactius a Ascó.
La CANC també ha lliurat una al·legació ampliada, on es desenvolupen els arguments i es detalla la informació sobre el posicionament contrari del territori al cementiri nuclear, amb els llistats dels ajuntaments, consells comarcals, diputacions, i entitats que s’han posicionat en contra, entre altres.
La CANC vol remarcar que el rebuig popular i institucional al cementiri nuclear és unànim i inequívoc. Cap ajuntament, cap institució, cap consell comarcal, ni cap organització, ha aprovat cap resolució ni moció de suport a la candidatura d’Ascó. Només alguns alcaldes o caps sindicals, a títol individual, han expressat el seu suport, amb flagrants contradiccions com en el cas dels municipis de la Palma d’Ebre o Tivissa, amb alcaldes que fan seguidisme de l’AMAC mentre els seus plenaris han aprovat mocions de rebuig al cementiri.
Per tot això, la CANC demana al Ministerio de Indústria que desestimi definitivament la candidatura d’Ascó a acollir el cementiri de residus radioactius.
Per altra banda, la CANC valora molt positivament, per la seva significació, el posicionament de la Diputació de Tarragona en contra del cementiri, tal i com va expressar en el plenari del passat divendres 26 de març. Igualment, celebra el resultat de la consulta popular que ahir diumenge 28 de març va tenir lloc a Vinebre, amb el resultat de 109 vots en contra del cementiri nuclear (88.62%) 12 vots a favor (9.76%), i 2 vots en blanc (1.62%). La societat vinebrenca ha dit que vol viure a Vinebre però no al costat d’un cementiri nuclear.
Foto i vídeo: Lluís Comí
29 de març del 2010
La CANC recull gairebé 7.000 al·legacions contra el cementiri nuclear a Ascó
2 comentaris:
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Encomiar la feina de formiga de la CANC. 7000 alegacions signades, mocions als ajuntaments, als consells, Diputacions, parlaments.
ResponEliminaTot seguint els mitjans democràtics i legals.
No caiguem ara en la "contrapropaganda" dels nuclears. Que sembla de llibre, o de Berlusconi.
Anims Lluis !
ResponEliminaSaura va començar aixi, i mira'l on esta ara ...