30 de juny del 2010

Tortosa aprovarà una resolució en defensa de la integritat de l'Estatut

El tinent d'alcalde i portaveu d'ERC a Tortosa, Ricard Forés, va anunciar que el ple de l'Ajuntament aprovarà dilluns algun tipus de resolució de suport a l'Estatut. Segons Forés, la sentència «marca un punt final» a la via autonomista i és necessari vertebrar una resposta unitària del país, tant des de la Generalitat com des dels ajuntaments. El regidor republicà va comentar que ja n'havien estat parlant amb l'alcalde, Ferran Bel (CiU), però que també volien veure quin tipus d'iniciativa proposaven les entitats municipalistes. Forés va remarcar que Tortosa no pot quedar «al marge de la dinàmica del país» i que reaccionarà contra la retallada, però va precisar que CiU i ERC no han negociat encara amb la resta de grups municipals. «La sentència ha estat un atac frontal al país i a la llengua», va lamentar Forés. En la mateixa línia, el portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, es va mostrar partidari d'aprovar una moció a l'Ajuntament. «La reacció ha de ser un clam en totes les institucions catalanes, començant pels ajuntaments», va concloure Forcadell. Al marge de l'Ajuntament, la comissió Onze de Setembre, que agrupa diversos col·lectius ciutadans, també està preparant una concentració de protesta a Tortosa, que es faria aquest dijous a la plaça de l'Àngel.

LES FRASES

Ferran Bel
Alcalde de Tortosa (CiU)
"No es pot fer només una manifestació o subscriure manifestos, perquè el PP i el PSOE s'ho miren amb un somriure sota el nas pensant que la unitat és fictícia. La unitat ha de ser des d'ara, i s'ha d'expressar de forma ferma, contundent i clara al Congrés dels Diputats, que és on els fa mal."

Joan Sabaté
President del PSC a les Terres de l'Ebre
"L'Estatut s'ajustava a la l'esperit i la lletra de la Constitució. Ara cal buscar les fórmules legislatives i polítiques per desenvolupar l'Estatut. El que han fet és una agressió contra l'autogovern de Catalunya. La dreta catalana no hauria de tenir la temptació de pactar un govern amb el PP."

Manolo Tomàs
Portaveu de la PDE
"És una barbaritat que el català no siga llengua preferent a Catalunya. La sentència ha estat una exhibició de l'espanyolisme més ranci, en contra de la realitat del nostre país. Han creat un conflicte sobre la llengua que abans no existia. Han estroncat una evolució natural i l'objectiu de tenir un finançament propi i estable, així com un sistema jurídic per apropar la justícia al poble. També em preocupa com quedarà la vegueria de l'Ebre, ja que la sentència podria qüestionar el desplegament que ha fet la Generalitat al territori. Serà una situació molt complexa i podria suposar un pas enrera. No sóc molt forofo de l'Estatut, però el tema de la llengua m'ha molestat molt. El Tribunal Constitucional s'ha atribuït uns poders més polítics que jurídics. No feia falta passar-se Catalunya per la pedra, en el tema de la llengua."

ÀUDIOS:
-El portaveu d'ERC a Tortosa afirma que la sentència sobre l'Estatut és 'un atac frontal' al país, a la llengua i a la vegueria
-Joan Sabaté expressa la indignació dels socialistes ebrencs per la sentència del Tribunal Constitucional i diu que caldrà buscar fórmules legislatives per desenvolupar l'Estatut


Publicat a Elpunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 30-06-2010 Pàgines 11 i 13

3 comentaris:

  1. Si pel que s’està veient, tenim consens de totes les forces politiques majoritàries i d’una majoria de la societat catalana, perquè no feu un esforç d’una punyetera vegada, i deixeu temporalment de banda les vostres diferencies ?
    Un acte d’humilitat no exclou una resposta contundent, i desprès ja us podeu esgatinyar un altra vegada...

    ResponElimina
  2. Majoritàries?
    Vols dir els que majorment ens estafen, enganyen i ens treuen un dret darrera l'altre?
    Pos vale!
    Sortim tots a fer el pallasso i continuem pagant la renda per a que estos visquen a costelles nostres.
    Quin ridícul de classe política!
    Amb Sabatéro a un costat i el Bello a l'altra. De xarlotada del "Bombero Torero".
    Vamos juntossss al sagrario.... que Jesús llorando está.
    Encara no entenc la diferencia essencial entre un corrupte, o dejecte, català i un d'espanyol. No serà l'IVA?
    Fot fàstics lo tinglado que munten per a després passar tots pel tub.
    Quin és el líder independentista ebrenc?
    Forés?
    Jajajajajajajajaja
    Ridícul espantós, per no dir altra cosa.

    ResponElimina
  3. Nobody; esta clar que no formes part de les majories esmentades...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta