9 de març del 2012

Tortosa comença els actes de la Setmana Santa més austera

La Setmana Santa de Tortosa, que ahir va presentar el seu programa oficial d’actes. Un programa marcat pels problemes econòmics que travessa l’Agrupació de Confraries de Setmana Santa, entitat que no ha volgut renunciar a mantenir la qualitat dels actes religiosos i culturals. De fet, el programa s’inicia avui divendres amb la conferència de les versions de la Setmana Santa, que enguany anirà a càrrec de la Confraria de la Puríssima Sang. L'acte es farà al saló de sessions de l'Ajuntament de Tortosa, a partir de les 20.30 hores.

El programa d'activitats inclou dos concerts en el marc del Festival de Música Sacra. El Centre d'Interpretació de la Setmana Santa, en marxa des de l'any passat, també serà un dels principals pols d'atracció durant aquests dies. Divendres 16 (20.30h), al Centre d'Interpretació de la Setmana Santa, es farà el lliurament de premis del 10è Concurs de Dibuix. Dilluns 19 de març (20.30h) al Saló de Sessions de l'Ajuntament tindrà lloc el pregó, que aquest any dictarà el rector de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), el tortosí Josep Joan Moreso. Divendres 23 de març (20h) es farà una conferència sobre la Setmana Santa al saló del Tinellet, al Palau Episcopal, i el dimecres 4 d'abril, a les 20.30 hores i al Centre d'Interpretació, el periodista Josep Bayerri dictarà també una conferència convidat per la Confraria Natzarens de la Passió.

Pel que fa al Festival de Música Sacra, enguany hi haurà dos concerts. El primer el dimarts 27 de març (20.30h) a la Catedral, amb l'Orquestra de Grau Professional del Conservatori de la Diputació de Tarragona a Tortosa, amb la Coral "Preludi a Caro" i Cantaires de les Terres de l'Ebre. I el divendres 30 de març (20h), a l'Església de Sant Jaume de Remolins, hi haurà un concert a càrrec de la Coral Garcia Julve de Vinaròs.

Diumenge 1 d'abril s'inicia el calendari de processons, amb la de Diumenge de Rams, a la qual seguirà la del Silenci (dijous), i les del Sant Enterrament de Jesús i de Tortosa (divendres).

El president de l'Agrupació de Confraries, Josep Borrell, ha dit que continuaran treballant per mantenir i potenciar la Setmana Santa tortosina, malgrat la difícil situació econòmica del moment, de la qual no en són aliens. L'alcalde, Ferran Bel, ha fet una crida a la participació i ha destacat la vessant cultural i turística de les manifestacions religioses de la Setmana Santa com a reclam per atreure visitants a la ciutat.

2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Aquesta austeritat ja hauria de ser pròpia de la Setmana Santa, no?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta