27 de desembre del 2012

L'Ajuntament de Flix adquireix un nou lot de fotografies del Fons de FECSA


FLIX (Ribera d'Ebre).- L'Ajuntament de Flix ha adquirit la reproducció en format digital de 197 fotografies pertanyents al Fons de FECSA, dipositat a l'Arxiu Nacional de Catalunya. Les imatges fan referència en bona part a la construcció del pont sobre la presa, però també n'hi ha de pròpiament de Flix, de la construcció de l'embassament i la central hidroelèctrica, i de l'antiga navegació fluvial. El conjunt de les fotografies ha tingut un cost total de 453,10 euros. Tot i que dins la seua denominació es respectarà el seu origen com a fons pertanyent a l'Arxiu Nacional, les noves imatges passaran a formar part de la col·lecció fotogràfica de FECSA-ENDESA de l'Arxiu Municipal de Flix.

Una selecció d'aquestes imatges, impreses en format Din A4 -en la seua majoria- i en Din A3 es pot veure durant aquests dies a l'exposició "Flix, el pont i la navegació fluvial. Fotografies del Fons de FECSA de l'Arxiu Nacional de Catalunya", que es podrà visitar fins el proper dia 6 de gener a la sala Ca Don Ventura. La mostra compta amb diversos apartats temàtics: "Presa i pont", "Construcció de l'embassament i la central hidroelèctrica", "Visites i inauguracions", "Passos de barca", "Navegació fluvial", "El poble", "Vistes panoràmiques" i "Fàbrica electroquímica".

Segons l'Ajuntament de Flix, s'ha volgut donar un relleu especial a les adquisicions i a l'exposició de les imatges dedicades a la construcció del pont sobre l'embassament, ja que aquest 2012 s'ha dut a terme la reforma més significativa des que es va construir aquesta infraestructura, amb les obres de la nova passera per a vianants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta