27 de desembre del 2012

El bisbat de Tortosa enllesteix les obres d'ampliació de la residència Sant Miquel Arcàngel


TORTOSA (Baix Ebre).- La residència d'ancians Sant Miquel Arcàngel del bisbat de Tortosa ha invertit tres milions d'euros en la construcció d'una nova planta, que permetrà ampliar en 60 noves places les 150 actuals -70 de les quals concertades per la Generalitat-. L'ampliació, que s'ha de posar en marxa a principis d'aquest any vinent, suposarà disposar de 40 noves places de residència i 20 de centre de dia. El patronat que gestiona la residència, però, reconeix que l'elevada demanda de places públiques i la dificultat per concertar-ne de noves allargarà el període per ocupar l'ampliació. La nova planta, amb 2.360 metres quadrats construïts, albergarà 24 noves habitacions dobles, serveis, sales i serà també centre de dia. El patronat ha organitzat pel pròxim divendres, 4 de gener, un acte de benedicció de les noves instal·lacions a càrrec del bisbe de Tortosa i bisbe electe de Mallorca, Xavier Salinas, a mode de comiat. De fet, Salinas tenia fixada a Tortosa la seua residència en unes dependències del mateix complex de Sant Miquel Arcàngel.

"Volem donar servei a la gent que ho necessita. Però les administracions estan passant dificultats importants i no hi ha places públiques suficients per a tots. Esperem que això s'estabilitzi i poder emplenar aquesta ampliació per donar un servei a Tortosa i la comarca com hem fet des de fa 133 anys", ha admès aquest dijous el president del patronat que gestiona la residència, mossèn Josep Maria Membrado.

Ocupades ja les 150 places actuals -poc més de 100 de residència i la resta de centre de dia-, el patronat assegura que existeix una llista important d'espera per accedir al servei, però que majoritàriament es tracta de sol·licituds de places públiques que hauran d'esperar baixes o nous concerts per part de la Generalitat. "Ens van dir que farien tot el possible per concertar-ne algunes més. Però és complicat", sosté el mateix Membrado.

Les actuacions executades a la residència durant els últims temps permetran disposar, a més de noves habitacions, també d'un "servei de major qualitat i més ampli" per cobrir la necessitat de places detectada i dotar el centre de sales adequades per a diferents activitats, des de la formació de personal a espais polivalents per als internats. Distribuïdes en una planta semisoterrani, un altell, planta baixa i dues més, la nova ala de l'edifici podrà acollir també serveis administratius, arxiu, exposició permanent, despatxos professionals, farmaciola i les dependències del Patronat.

Abans de les obres d'ampliació, la residència disposava de 6.348 metres quadrats construïts, que ara seran 9.110, a més de 2.970 de zona enjardinada i 6.750 de zona verda amb horta, zones que han estat arranjades i reestructurades per permetre el seu ús per part dels residents i sense interferències dels serveis. La posada en marxa de les noves dependències també suposarà ampliar la plantilla actual de 75 treballadors, principalment, aquells dedicats a l'atenció de la gent gran.

La residència va ser fundada l'any 1897 per les Germanetes dels Pobres, que la van gestionar fins el 1985. A partir d'aquesta data se'n va fer càrrec el bisbat, que va decidir constituir un patronat per a la seva gestió i va encomanar la cura i atenció dels residents a les religioses Germanes de Nostra Senyora de Consolació.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta