27 de gener del 2013

CiU porta al ple de Tortosa la declaració de sobirania i la queixa pels trens

TORTOSA (Baix Ebre).- El grup municipal de CiU, que té la majoria absoluta a l'Ajuntament de Tortosa, ha anunciat la presentació d'una moció de suport a la declaració de sobirania i el dret a decidir de Catalunya que dimecres passat va aprovar el Parlament, amb els vots de CiU, ERC i ICV-EUiA, a més d'un diputat de la CUP. La proposta de resolució serà debatuda i sotmesa a votació en el ple ordinari del proper mes de febrer, previst per al 4 de febrer. La portaveu del grup de CiU, Meritxell Roigé, qui també és diputada al Parlament, ja ha avançat que buscarà l'acord per poder pactar la moció amb altres grups municipals.

També es buscarà el consens amb els grups de l'oposició en una segona moció de CiU, per demanar la millora dels serveis ferroviaris de Tortosa i de les Terres de l'Ebre. El text de la moció parla de l'"aïllament històric" en servei ferroviari i transport públic que pateixen les Terres de l'Ebre, mentre que en altres territoris del país s'han introduït millores en els serveis de rodalies, regionals i d'alta velocitat. Per tot plegat, la moció reclama al govern de l'Estat l'acabament de les obres de desdoblament de la via entre Tarragona i Vandellòs; "demanar que s’introdueixin les millores necessàries a la línia ferroviària Barcelona-Tortosa, tant amb els serveis de rodalies com amb els de regionals, que permetin la reducció del temps de durada del trajecte, una millora de la qualitat del servei, així com una equiparació amb els preus d’altres indrets"; l'aturada dels trens Euromed a l'estació de l'Aldea; exigir les millores necessàries al servei ferroviari de la línia Reus-Móra, i traslladar els acords al Govern de la Generalitat, Govern de l’Estat, ADIF, al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats i al Senat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta