27 de gener del 2013

Els taurins de l'Ebre celebren l'arxivament de la majoria de denúncies dels animalistes

SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).-  Ni els taurins ni els animalistes han baixat la guàrdia des de la reglamentació de les festes amb bous a Catalunya i el conflicte no s'ha aturat. Mentre uns s'esforcen en complir la legalitat al màxim, els animalistes no deixen escapar qualsevol mínim incompliment respecte l'animal i la seguretat de les persones per presentar recursos al Departament d'Interior de la Generalitat. Tot i així, la majoria dels recursos de les entitats animalistes presentats la passada temporada han quedat arxivats. L'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre considera que això demostra el compliment de les bones pràctiques, i insisteixen que són els principals defensors dels animals.

"Hem demostrat una vegada més que totes les actuacions que s'han fet durant la temporada de bous han estat favorables als interessos de la festa". Així de contundents es mostren des de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre, que engloba el 99% de les entitats taurines del territori. El secretari de l'Agrupació, Santi Albiol, ha remarcat que la majoria dels recursos que han presentat les associacions animalistes contra algunes de les celebracions al Departament d'Interior de la Generalitat han quedat arxivades. "S'han resolt a favor dels organitzadors de les festes amb bous perquè hem demostrat amb proves que les denúncies no es podien provar", ha explicat Albiol.

Segons ha apuntat el secretari, les actes veterinàries que s'han de certificar en totes les actuacions amb animals a les festes taurines acaben demostrant i sent la prova clau, en la majoria dels casos, que els fets denunciats no tenen fonaments. Un altre aspecte destacat, segons l'Agrupació, és que cada cop més, el percentatge de recursos dels animalistes, que es basen en aspectes sobre la seguretat a les places i altres elements, és més elevat que els casos de presumptes maltractaments a l'animal.

"Els propis aficionats i organitzadors de festes amb bous som els principals interessats i partidaris en què no es maltracti l'animal perquè aniríem en contra de la legalitat del que és la nostra festa. No entenem un acte amb bous al nostre territori amb un maltractament, seríem els primers en denunciar-ho", ha sentenciat Albiol. El secretari de l'Agrupació de Penyes també ha subratllat que l'accidentalitat és molt baixa a les places i carrers ebrencs, i que les xifres són molt més inferiors de les que es recullen dins de les pròpies ramaderies.

A pocs mesos de l'inici de nou de la nova temporada de les festes amb bous, l'Agrupació segueix treballant al cent per cent. "Sempre hem d'estar al peu del canó per demostrar que actuen correctament", ha apuntat Albiol. "Tot s'ha resolt en favor de la festa perquè no fem res il·legal i estem molt tranquils", ha afegit.

En un comunicat, l'Agrupació denuncia "l'atac de les plataformes animalistes, la malicia amb què actuen, sempre utilitzant la mentida, l'arrogància i la desqualificació i sobretot fent sang de les desgracies". En aquest sentit posen com exemple la mort d'un aficionat als bous de Sant Jaume d'Enveja mentre assistia a una tarda de vaques a Deltebre. L'Agurpació també fan "cómplices" de la mala imatge que es genera vers les penyes i aficionats taurins de les Terres de l'Ebre "els mitjans de comunicació que comercialitzen amb la nostra festa".

Satisfets pel suport del Govern a Alfara de Carles

L'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre ha celebrat que el Departament d'Agricultura hagi donat aval a les demostracions de l'art del toreig que es celebren a les ramaderies d'Alfara de Carles, al Baix Ebre, sense produir la mort de cap animal. Segons ha apuntat el secretari de l'Agrupació, es tracta d'activitats relacionades amb la ramaderia, que fa anys que es duen a terme, i malgrat es facin a portes obertes i amb públic, són activitats legals que no incompleixen la normativa catalana que prohibeix les corrides de toros. Albiol ha lamentat que es vulgui posar pals a les rodes a un negoci que ajuda a "donar aire fresc" a un poble petit davant la situació econòmica que viu el país.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta