Per Ventura, dissabte a Flix el debat va ser "obert i sincer sobre els reptes com a país". "La principal intenció de la jornada ha estat intercanviar opinions, idees, reflexions, per construir un projecte més fort, per constuir un partit de nou majoritari a Catalunya on tothom hi té cabuda, i que fa de la pluralitat i de la discrepància una bandera perquè sempre hi haurà un punt de trobada que ens ajudarà a avançar”, ha destacat la primera secretària del PSC a les Terres de l'Ebre.
De fet, la desició de Ventura de trencar la disciplina de vot en la votació del parlament va centrar el principi del debat, segons fonts del PSC. Així, la diputada ebrenca va rebre "el suport gairebé unànim" de totes les agrupacions locals de la federació del PSC al territori. A banda de l'encaix Catalunya-Espanya, la sitació econòmica, les respostes a la crisi des de l'esquerra, mesures per enfortir els serveis públics de salut i educació entre altres, o com encarar la lluita contra la corrupció i per la regeneració democràtica, van ser alguns dels temes que van ocupar les gairbé cinc hores de la jornada, que tindrà continuïtat en altres poblacions de les Terres de l'Ebre. En aquest acte van participar-hi més d'un centenar de militants i simpatitzants de les agrupacions de Flix, Tortosa, Ulldecona, Deltebre, Roquetes, Alcanar, Sant Jaume d'Enveja, el Muntells, Santa Bàrbara, Mas de Barberans, Tivenys, Godall, el Perelló, Móra d'Ebre, Móra la Nova, Sant Carles de la Ràpita, Pinell de Brai i Paüls.
Imatge PSC Terres de l'Ebre
No estic d'acord en que el PSC va incomplir el seu programa electoral com diu Mur. Una altra cosa ben diferent es que un pugui defensar que, políticament, sigui millor, més rendible, més convenient no aparèixer votant el mateix que segons qui ( altre vegades també ha passat però sense tants escarafalls ), fins i tot un pugui, personalment, pensar que la proposta que finalment va ser aprovada és el que calia votar, però no que la presentada pel PSC no estes d'acord amb el que es va dir al programa electoral.
ResponEliminaEs pot ser una nació ( com ho és Catalunya ) i es pot no ser subjecte jurídic -titular del dret- ( " Som una nació, som subjecte jurídic " ). De la mateixa manera com, fins fa relativament poc, és podia ser homosexual, tenir el respecte com a tal, que cap llei perseguís als que ho fossin etc., i no tenir el reconeixement jurídic suficient per contraure matrimoni amb una altra persona del mateix sexe. Injust ? Sí, però és el que hi havia i per molt que dos homosexuals, en us de la seua llibertat i sobirania personal es casessin, no tenia cap validesa jurídica. ( "Som dos persones adultes que voluntàriament volen unir-se legalment en matrimoni, per tant som subjectes jurídics -titulars del dret- " ) Ara sí, un cop legislat, en este aspecte, ja són titulars del dret ( subjectes jurídics )
Vicent Parpal, prou conegut i reconegut en ambients independentistes ha escrit: "La declaració ( resolució del Parlament ) , doncs, té una rellevància major que cal que tots comencem a assumir. Especialment perquè serà el primer pas institucional, oficial, de trencament amb l'estat espanyol. I la primera crida a la comunitat internacional ". Llavors, si parlem de la " primera passa per al trencament ", de quin dret a decidir estem parlant ? Semblaria obvi que si estem reclamant l'exercici del dret a decidir no podem determinar quin serà el resultat d'este exercici.