28 de gener del 2013

Els tres regidors del PSC d'Amposta voten diferent una moció de suport a la declaració de sobirania

AMPOSTA (Montsià).- Els tres regidors del grup municipal del PSC a l'Ajuntament d'Amposta han emès un vot diferenciat a l'hora de pronunciar-se, en el ple ordinari d'aquest dilluns, sobre una moció de suport a la declaració de sobirania del Parlament que havien presentat CiU i ERC, i que ha estat aprovada. El portaveu socialista, Antoni Espanya -que s'ha abstingut-, ha anunciat que cada regidor votaria lliurement i, així, mentre Joan Castellanos ho feia a favor, l'exdiputada al Congrés dels Diputats, Lluïsa Lizárraga, ho ha fet en contra.

"És un tema de sentiments i cadascú ha votat en consciència", ha argumentat Espanya, que per aquesta asseveració ha rebut la felicitació dels regidors d'ERC. Finalment, i reproduint el que ja ha succeït en plens d'altres organismes, cadascun dels regidors socialistes ha votat en un sentit diferent. La moció ha tirat endavant amb els vots favorables dels seus impulsors, CiU a l'equip de govern i ERC a l'oposició, a més del vot del regidor socialista Joan Catellanos.

D'altra banda, el ple ha aprovat també l'ordenança sobre regulació del consum indegut de begudes alcohòliques a la via pública, amb l'única abstenció del regidor de PxC i la intenció manifesta de PSC i ERC de presentar al·legacions per millorar la normativa. També s'han aprovat mocions de suport al programa Prepara per ajudar les persones en situació d'atur, i una altra contra la transferència del dèficit a les autonomies. L'equip de govern de CiU, amb l'argument que preveu ubicar-hi alguns serveis municipals, també ha rebutjat una proposta d'ERC d'instal·lar la policia local d'Amposta a l'antic escorxador per estalviar així despeses de lloguers.

En l'apartat de preguntes, l'alcalde també ha hagut de donar explicacions sobre el possible tancament del Centre d'Arts Visuals de la ciutat, com ha acabat succeint amb l'Arxiu Històric Comarcal del Montsià per la manca de recursos del Departament de Cultura per pagar el salari del seu director. Ferré ha explicat que el centre es troba en aquests moments pràcticament aturat per la baixa mèdica del seu responsable, però ha reiterat la seua voluntat d'impulsar l'activitat perquè pugui formar part de la xarxa catalana de centres buscant recursos alternatius als de la Generalitat, siguin del propi consistori o d'organismes com la Diputació de Tarragona.

Via ACN
Imatge PSC Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta