28 de febrer del 2013

Bertomeu (PP) adverteix Ercros que no pot marxar ‘alegrement’ de Flix





FLIX (Ribera d'Ebre).- El diputat del Partit Popular al Congrés dels Diputats, Joan Bertomeu, ha lamentat aquest dijous l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que el grup d’Ercros va presentar la setmana passada, i que afecta el 75% de la plantilla de la fàbrica de Flix. Segons Bertomeu, es tracta d’una decisió empresarial que perjudica el conjunt del territori, i cal que les administracions públiques facen tot el possible per intentar reduir l’impacte de l’ERO. També que Ercros seguisca mantenint la seua activitat industrial a la Ribera d’Ebre. En aquest sentit, tot i que ha reconegut que, amb la llei a la mà, la incidència de les administracions sobre una empresa privada són limitades, Bertomeu ha recordat que Ercros té una sèrie d’implicacions i obligacions mediambientals, a partir dels episodis de contaminació i d’un projecte de neteja del pantà que es finançarà amb fons públics. Segons el diputat del Partit Popular, ara no es pot permetre que l’empresa puga desmantellar la planta i marxar “alegrement” de Flix.

D’altra banda, durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Bertomeu ha assenyalat que les obres de descontaminació del pantà de Flix poden començar de manera imminent. Fins i tot ha avançat que serà durant el proper mes de març, un cop que ha quedat actualitzat el pla d’emergències per garantir el subministrament d’aigua potable als municipis del territori. Segons el diputat del Partit Popular, l’inici dels treballs comença a córrer pressa, ja que les obres de descontaminació, que tenen un termini d’execució de dos anys i mig, han d’estar enllestides durant el 2015, si Espanya no vol perdre els fons europeus que es van atorgar per costejar el projecte.

Finalment, Bertomeu ha garantit que donarà el seu suport a les peticions que puguen fer-se des del territori al govern de l’Estat, per aconseguir un segon pla d’industrialització per a les Terres de l’Ebre. D’aquesta manera, el diputat del PP, que és l’únic diputat ebrenc a Madrid, ha volgut respondre a la crida que aquesta setmana feia el delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta