28 de febrer del 2013

L'Estat vol que els veïns de Deltebre puguen conrear la finca de Bombita

El nou PHN buscarà abaratir la factura energètica de l’aigua dessalada amb parcs solars i plantes solars · Bertomeu diu que la visita d'Arias Cañete a Tortosa encara no està confirmada · Es compromet a lluitar per l'aturada de l'Euromed a l'Aldea ·

DELTEBRE (Baix Ebre)- El diputat deltebrenc del Partit Popular, Joan Bertomeu, ha afirmat aquest dijous que el cabal mediambiental que quedarà inclòs en el futur pla hidrològic de la conca de l’Ebre serà millor que el cabal mínim actual. Un cop aprovat aquest pla de conca i els de la resta de rius de l’Estat, el govern d’Espanya redactarà un nou Plan Hidrológico Nacional, tot i que Bertomeu no ha concretat si el PHN del govern de Mariano Rajoy inclourà transvasaments d’aigua entre conques. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Bertomeu només ha parlat d’estudiar els “excedents” de les diverses conques, però ha assenyalat que la situació és molt diferent a la que hi havia quan l’any 2001 el govern de José Maria Aznar va plantejar el seu PHN. Així, el diputat del Partit Popular ha recordat que s’han invertit 2.500 milions d’euros en plantes dessaladores que no s’estan utilitzant per al regadiu perquè seria massa car fer-ho. Per això, l’Estat voldria ara construir parcs eòlics o centrals solars al costat de les dessaladores, per abaratir els costos energètics i destinar l’aigua dessalada als conreus que ho necessiten.

D’altra banda, Bertomeu ha advertit que encara no està confirmada la visita del ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, amb motiu de la inauguració de la prolongació de la via verda del Baix Ebre a Tortosa. Siga com siga, durant la mateixa entrevista, el diputat del Partit Popular ha defensat la necessitat de fer “obres dures” al Delta per lluitar contra problemes com la regressió i l’enfonsament de la plana deltaica. Bertomeu ha anunciat que ara mateix el projecte d’aprofitament de la finca Bombita es troba sense el finançament necessari, ja que caldrien 14 milions d’euros. Per això, el govern de l’Estat estudia alguna forma perquè la gent de Deltebre puga tornar a conrear la finca de Bombita i evitar que es quede erma, en la línia dels arrendaments que també es fan al Parc Nacional de Doñana.



Per altra part, Bertomeu ha garantit que seguirà lluitant per aconseguir que els trens Euromed es puguen aturar a l’estació de l’Aldea, ja que aquest era el compromís del PP de Catalunya. En la mateixa línia, Bertomeu ha recordat l’aposta del govern de l’Estat pel corredor del Mediterrani, i ha assenyalat que l’Ebre ha d’aprofitar la construcció d’aquesta infraestructura per integrar l’estació de l’Aldea i la futura estació de mercaderies en aquest projecte.

Finalment, el diputat del Partit Popular ha volgut deixar clar que el govern de l’Estat està treballant per desbloquejar la construcció de l’autovia A-7. Segons Bertomeu, ara s’està fent l’estudi desglossat de tres trams: l’Hospitalet de l’Infant-el Perelló, el Perelló-l’Aldea i l’Aldea-Sant Rafel del Riu. De la mateixa manera, el diputat ebrenc ha dit que confia en què les variants de Gandesa i de Corbera d’Ebre de la carretera N-420 es podran executar durant l’actual mandat.

3 comentaris:

  1. Suposo que és un somni mullat d'alguns, aixo del possible visita de Cañete a Tortosa. Basicament no pot venir. Hi ha llimits per a tot, i suposo i espero que les nostres autoritats saben on està la linea vermella sobre la dignitat i respecte.

    ResponElimina
  2. recordo que va ser estan ell de diputat que es va obrir la línia de l'euromed fa uns 14 anys. Per què no va fer-ho llavors? o perquè els governs socialistes no ho van fer?

    ResponElimina
  3. Brian, no sé si quan dius " nostres autoritats " et refereixes a les locals. Si és així, home, crec que poca cosa tenen a dir més enllà de rebre al ministre com correspon al protocol i, això sí, procurar sortir a la foto. No sigui cosa que després de vendre l'obra de la Via Verda, pont etc, com una cosa casi pròpia, ara resulte que s'emportin tot el protagonisme els que ho han finançat.
    Clar que Arias Cañete té l'historial de infaust record per a natros ( "por huevos " va dir que es faria el PHN ) però, quants dirigents polítics que defensaven el PHN i transvasament ( començant per Jordi Pujol ) no han vingut a Tortosa després d'aquells intents ?. De fet, ni han qui ni han deixat d'estar entre natros.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta