4 de febrer del 2009

El pavelló firal de Tortosa no té prou aigua calenta per ser també un poliesportiu

Bel encarrega un informe per millorar una instal·lació «poc dimensionada»

El pavelló multiús de Remolins, que Tortosa va estrenar la primavera del 2007, no té prou aigua calenta perquè es puguen dutxar tots els usuaris que hi fan algun tipus d'esport el cap de setmana. Així ho va admetre l'alcalde, Ferran Bel, dilluns a la nit, en resposta a una pregunta del portaveu del PP. A més, va atribuir la mancança a «un defecte greu de construcció». L'Ajuntament ja ha encarregat un informe tècnic per decidir quina és la millor solució per evitar haver de refer la instal·lació.

El portaveu del PP, Antonio Faura, va preguntar en el ple si era cert que els esportistes no tenen prou aigua calenta al nou pavelló firal de Tortosa. A més, va advertir que hi havia hagut moltes queixes, i que fins i tot s'estava preparant una manifestació dels usuaris per reclamar millores al pavelló. En aquest sentit, l'alcalde va confirmar que la instal·lació de l'aigua calenta del pavelló de Remolins «no es va dimensionar prou», i que el problema s'agreuja durant els caps de setmana, que és quan l'equipament té més usuaris practicant esport. De fet, Bel va atribuir-ho a «un defecte greu de construcció» del pavelló, sens dubte l'obra més destacada del segon mandat del socialista Joan Sabaté.

El pavelló de Remolins va ser inaugurat arran de la fira Expoebre del 2007 i just abans de les eleccions municipals, amb un cost superior als 10,5 milions d'euros. L'Ajuntament va construir un edifici contenidor per poder organitzar fires, grans esdeveniments, concerts i congressos, però també per fer-hi esport gràcies a la seua divisió interna en quatre pistes poliesportives. Així, Tortosa va rebre una subvenció de 597.000 euros del Consell Català de l'Esport, perquè el pavelló de Remolins ajudés a descongestionar el pavelló de Ferreries. El govern actual, que ha denunciat les mancances del pavelló i el sobrecost del projecte, que va tenir una desviació superior al 54%, ha volgut optimitzar el seu ús al màxim i hi ha introduït algunes millores, com la instal·lació d'una pista de parquet mòbil. Però aquesta optimització esportiva ara ha causat els problemes amb l'aigua calenta. «Quan hi ha diversos partits i esports, i tota la gent es vol dutxar, no hi ha prou temps perquè l'aigua es torne a escalfar», va lamentar l'alcalde. Bel va assenyalar que han encarregat un informe a una empresa externa per determinar la millor solució. Segons l'alcalde, una possibilitat seria fer la instal·lació de l'aigua de cap i de nou, però potser només caldrà construir una instal·lació complementària.

El Punt (4-Febrer-2009)

16 comentaris:

  1. - 28 d'abril de 2007 inauguració del pavelló firal

    - 27 de maig de 2007 victoria de Ciu a les municipals a Tortosa

    - 16 de Juny de 2007 Ferran Bel i Accensi és el.legit Alcalde de Tortosa

    - 2 de febrer de 2009 pregunta d'Antonio Faura a requeriment dels usuaris, farts de que no els escolten des del govern de Bel.

    Des del 16 de Juny de 2007 a 2 de Febrer de 2009 el senyor Ferran Bel i Accensi

    ****Nomena regidor d'esports(sense cap altre carrec al govern) a Pere Panisello

    ****Per entremig és ratificat el gerent del Patronat d'esport

    ****Més endevant s'ha nomenat un gerent per a l'empresa TORTOSA ESPORT

    ****Al pavelló firal hi ha un vigilant responsable del bon funcionament.

    I han hagut entre tots d'esperar gairebé 2 anys per veure que no hi ha prou aigua calenta, i a sobre la culpa com no del PSC.

    Es pot saber que han fet durant dos anys per solucionar el problema?

    Amb els salaris que cobren tots (alcalde, regidor, gerents, vigilant i altres) han hagut d'esperar que els usuaris hagin d'anar a queixar-se al senyor Faura per a veureu?

    Es que a final de cada mes no han cobrat aquestos senyors?

    Es molt facil dir que la culpa es dels altres, però després de dos anys potser que vagin assumin responsabilitats d'una vegada i que comencin a fer-ho be que ja toca.

    ResponElimina
  2. Radicalment cert. Ara be,

    - No deixa de ser menys cert que el responsable de recepcionar l'obra del pavelló va ser el PSC?.

    - No es menys cert que el PSC, en tant que responsable al seu moment i recepcionista, es ( o hauria de ser ) coneixedor de les mancances existents?

    - No es menys cert que el PSC també podria asabentar-sen de les mancances al pavelló i no esperar que fes la pregunta Faura? ( que tampoc es que s'en entere, es que li diuen).

    - No es menys cert que el Sr Martín ( ex-regidor d'urbanisme) ahir a la tertulia de radio Ebre va dir amb la gracia que el caracteritza i en plan socarrón/burlón que nomes ell sap utilitzar que, " no, per supòs, allí competicions de tir al plat no s'en poder fer!!!"?

    - No es menys cert que -com sempre- "entre todas la mataron y ella sola se murio"?.

    I com sempre a mi el que realment m'importa i n'emprenya es el que deixen de fer els qui jo confio, dels altres ja no m'ho espero.

    ResponElimina
  3. Tinc els meus dubtes de qui va recepcionar l'obra. Ja que no estic segur, i podria ser molt bé que l'obra fos ja recepcionada pel nou govern.

    Com a exemple et posare, que el carrer de La Rosa i la Plaça de l'Olivera, desprès de molts mesos d'estar enllestida encara no ha estat recepcionada per l'ajuntament, dit d'una altra manera el carrer de La Rosa i la Plaça de l'Olivera a dia d'avui encara no son del consistori, sino de l'empresa adjudicataria. Potser per això el carrer esta fet un desastre, com el Gil de Federich i la plaça de l'Olivera

    Dit això i en el cas de que la recepció hagués estat feta pel govern de Sabaté, ja no tenien temps de fer res ja que el govern de la ciutat va passar a mans del senyor Bel, i és al senyor Bel qui li corresponia arreglar les mancances que i poguesin haver-hi.

    ResponElimina
  4. Todd, si com tu dius l'obra la va recepcionar el nou govern, vol dir que el PSC va fer la Expo Ebre sense tenir l'obra enllestida, cosa que suposo es il·legal.
    Com sempre dic aqui crec que es bo que es critique als governs pel que fan o deixen de fer, pero per favor no vulgueu defensar la gestió anterior que va ser nefasta.
    Si els que estan ara ho fan malament, crec que des de l'oposició s'hauria de veure una alternativa, no tornar als davans que segons alguns tot ho van fer be, si tot ho van fer be, com van poder perdre els eleccions?

    ResponElimina
  5. Un altre problema que veig amb el tema pavello firal, es que crec que encara no esta pagat del tot, no?
    Si encara no esta pagat ja l'hem d'arreglar?
    Si es un error arquitectonic, no es pot demanar responsabilitats a algú?
    I ara deixant de banda la politica, els que surtim més perjudicats som la gent que utilitzem el pavelló, i hi ha gent de tots els colors.
    Penso que s'hauria de deixar el politiqueo de banda i anar tots a una en aquest tema, ja que si no s'arregla ningu pot gaudir del tot del pavello, ni els que fan fires, ni els d'esports, ni ningú.

    ResponElimina
  6. Mireu, si li pregunteu a qualsevol usuari delpavelló firal, segurament li importarà un rabe -per no dir una altra cosa- qui n'és el responsable d'aquesta situació. El que s'ha de fer és, quan hi ha un problema, arreglar-lo el més ràpid possible. I això de que "si ha estat culpa d'aquest, o de l'altre de més enllà" forma part del clàssic tripijoc polític del qual, el ciutadà normal, ja en comença a estar tip, no creieu?

    ResponElimina
  7. Josep Maria, il.legalitat cap ni una, o es que la gent no transita pel carrer de la rosa?

    Dit això, a nota d'exemple, si recordes bé al Juny de l'any 1995 fou inaugurat un divendres a la tarda l'Auditori Felip Pedrell ja que al mati següent dissabte prenia possesio com a alcalde Marià Curto.
    Pos, l'únic projecte que va trobar el primer govern de Sabaté a l'any 1999 va ser l'arrenjament de mesures estructurals i gotelleres a l'auditori que quatre anys despres havien anat passat i no s'havien arreglat.
    Només ho explico a tall d'exemple, no vull treure responsabilitats, no vull tirar pilotes fora, i com diu l'anunci "puc arribar a acceptar (pulpo como animal de compañia)", però el que és evident es que després de dos anys de govern no es pot dir que no hi ha aigua calenta perquè el PSC no ho va fer be, això es tenir una barra com d'aqui a Barcelona, ara governa el senyor Bel, el senyor Panisello, el senyor Forés i la senyora Roigé i després de dos anys que no han fet res per solucionar el problema ara surten a dir que es culpa del PSC.

    Treballar es el que han de fer i no tirar al m.... a sobre dels altres.

    ResponElimina
  8. En quan a les eleccions, home pos es clar que alguna cosa vam fer malament, i la gent de Tortosa així ens ho va fer saber el 27 de Maig del 2007.

    ResponElimina
  9. I au, per una vegada estic d'acord en tu i es el que estic intentant explicar, però hi ha gent que no vol escoltar.

    ResponElimina
  10. D’aigua calenta no ho se, però d’aigua de “rexinfle” del riu, n’hi ha de valenta!! Qui va supervisar aquesta obra...??

    ResponElimina
  11. Doncs tens tota raó Tood aquests, com vinc denunciant de fa temps, el que saben fer es fotres uns sous de cine i de pas arreglar-se algun interes personal o proper... amb aigua calenta o sense, aquí li importa? al populatxo, pos alguna festeta(amb menjar i veguda) un cop a l'espatlla i llestos.

    ResponElimina
  12. No hi ha res pitjor que haver de discutir-nos sobre evidencies i obvietats; amb els temes que tenim per fer-ho!!!!!.
    Per suposat que si a hores d'ara el tema de les mancances al Pavelló no estan solucionades els responsables no son altres que el govern municipal. Tot el demès son anotacions al marge que jo mateix he fet abans; es mes, com ja s'ha dit, la valoració de la ciutadania es va fer a les eleccions. Però, ara i aquí......" que cada palo aguante su vela"

    ResponElimina
  13. Jo cridaria al Lahosa aquell,va ser regidor d'esports, no? i proposaria que li donessin una medalla, per passejar-se per Tortosa, que per una altra cosa...

    ResponElimina
  14. Plaça d'Alfonso XII: un nyap. Pavelló firal: un nyap. Auditori Felip Pedrell: un nyap. Infrastructures polígon Catalunya Sud: un nyap. Eix de l'Ebre per Ferreriesa l'altura d'ORUJOSA, inundable quan plou: un nyap. Nova coberta de la catedral de Tortosa: un nyap. Piscines municipals: un nyap. Llac vell del Parc Municipal: un nyap. Edifici annex al Mercat del Peix: un nyap.

    ResponElimina
  15. Cucafera; no es tracta de que cada palo aguante su vela, perquè els primers perjudicats de les inversions mal fetes es el poble, es a dir NOSALTES ó NATROS. Això de convertir-ho tot en política de salón, ja es un vici, quan realment el usuaris i qui paguen impostos som tots, els de dretes, els d’esquerres, i els del mig, tant m’hi fot. Si una obra esta mal feta, estarà mal feta per tothom, independentment de la seva adscripció politica.

    ResponElimina
  16. mc calan, del tot lògic el que dius. El que no se veure es la contradicció amb el que he dit jo, que es perfectament compatible en que " cada palo.......
    Tambe es cert, però, que aquesta reflexió sobre els usuaris, impostos etc. ha de servir sempre, no nomes quan governa un determinat color.
    Això si, ara, el pal es CIU i Esquerra i la vela les deficiències al pavelló.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta