3 de febrer del 2009

Cartells prohibint l'enganxada de cartells

A la paret del local que fins fa uns mesos era una peixateria, al carrer Sant Blai de Tortosa, hi ha aquest cartell que alerta de la prohibició de fixar cartells. A més, diu que la responsable de pagar les possibles indemnitzacions serà l'empresa anunciadora. El cartell no tindria més història si el paper no recordés l'aprovació de l'ordenança del bon ús de la via pública i dels espais públics, aprovada per l'Ajuntament de Tortosa el passat 27 de novembre. El problema, però, és que l'ordenança de civisme encara no ha entrat en vigor, i que encara trigarà unes setmanes a fer-ho perquè tant el grup municipal d'ICV com el Casal Popular Panxampla i l'associació juvenil Skatosa van presentar al·legacions, que ara l'Ajuntament haurà de respondre. Vol dir això que el propietari del local encara no pot denunciar les empreses anunciadores dels cartells que es pengen a la seua façana? És evident que sí, ja que no cal que la nova ordenança de civisme entre en vigor perquè aquest veí puga reclamar la reparació dels danys comesos sobre la seua propietat. Fins fa uns anys, l'enganxada no autoritzada de cartells, a Tortosa, se sancionava amb una multa de 25.000 pessetes, com recorda el rètol que hi ha a la paret l'antic mercat de Ferreries, en una façana que habitualment era utilitzada pels circs que arribaven a la ciutat. És com si la gent s'haja oblidat no només dels seus deures, sinó també dels seus drets. O potser és el triomf de la propaganda... Com a mínim, la nova ordenança serveix per agrupar les diferents normes i refrescar la memòria cívica de la gent, per moltes pífies jurídiques que puga tindre, i això és un mèrit que també cal reconèixer.

2 comentaris:

  1. I el fet d'engantxar aquest cartell podria ser sancionat?? és a dir, s'està engantxant un cartell per dir q no es poden engantxar cartells!!??!?? "...la parte contratante de la 1ra parte..."

    ResponElimina
  2. I si li poso un "cartellet" a sobre d'aquest cartell tot i recordant-li que no es poden posar cartells allà on està prohibit enganxar cartells...? Ahhhh!! sembla la Magdalena Alvarez, quin embolic ;-)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta