9 de setembre del 2008

Guardiola devalua la Copa Catalunya i no porta cap jugador del primer equip a la Ràpita

Si el Barça és més que un club és, entre d'altres coses, perquè ha esdevingut un símbol de catalanitat i perquè s'han sentit els colors blaugrana a molts quilòmetres de la ciutat de Barcelona. El Barça, aquest mateix club que fa gires asiàtiques i als Estats Units per difondre (vendre) el barcelonisme, i que té un president que acaba els discursos amb un Visca Catalunya lliure, és avui notícia perquè l'entrenador Pep Guardiola ha decidit no convocar cap jugador del primer equip per a la semifinal de la Copa Catalunya, que s'ha de jugar avui al camp de La Devesa, a Sant Carles de la Ràpita. Pel que sembla, és molt més rentable vendre (difondre) el barcelonisme a la Xina que al Montsià... Tot i que cada any s'intenta donar prestigi a la Copa Catalunya, la realitat ho posa cada cop més difícil. El problema, més enllà de l'absència dels jugadors que disputen partits internacionals amb les seleccions, és que el camp de la Ràpita és de gespa artificial. Per tant, la semifinal de la Copa Catalunya contra el Sant Andreu no la jugarà el primer equip del FC Barcelona, sinó el Barça Atlètic. Per Guardiola, que no vol assumir "riscos innecessaris", és menys greu si pel fet de jugar en un camp de gespa sintètica es lesiona un jugador del filial, i també menys greu si el Barça no passa l'eliminatòria contra el Sant Andreu, ja que si perden ho haurà fet el Barça Atlètic. Ni tan sols el mateix Guardiola serà el culpable, ja que el partit no estarà dirigit per ell, sinó per Luis Enrique... De fet, sembla que el Barça vage directament a perdre, ja que al partit tampoc hi seran cap dels titulars de l'últim partit del Barça Atlètic.
Tenint en compte els precedents, en què el Barça no ha fet últimament un bon paper a la Copa Catalunya (tot i que jugava amb alguna de les estrelles-estrellades del primer equip), la veritat és que l'entorn blaugrana no hauria suportat ni hauria paït un altre partit dolent dels de Guardiola, després de la primera derrota al primer partit de Lliga, contra el Numància. A més, Guardiola no deu tenir massa bon record del camp de gespa artificial de La Devesa, ja que la temporada passada va emportar-se un 0-2 cap a casa, quan al novembre va enfrontar-se encara amb el Barça B contra la Rapitenca. No recordem si aquell dia va posar la gespa artificial com a excusa...

13 comentaris:

  1. Que us esperaveu, que vinguessa messi i henry?

    ResponElimina
  2. A mi no em molesta que no vinguin els del primer equip, el que em molesta es que després ens donin classes de catalanisme per part de Laporta.
    Ni Messi ni Henry poden venir perque estan en les seves seleccions, però hi ha jugadors del primer equip que si que podrien vindre.
    Recordem que és el titol més important del nostre pais, sino li donen importancia que no participin.
    Un altre motiu per fotre fora a Laporta el més ràpid millor...

    ResponElimina
  3. Per gent com tu es pq venim amb el filial, i si per mi fos vindriem amb el juvenil. SOm aixi, si guanya... ja podrà i per això es el Barça i si perd ens hi fotem a la cara.

    I si us plau deixe-ho el catalanisme de banda ja d'una vegada, es futbol i la rivalitat es per a qui el agrada el futbol , els nacionalismes deixe-ho per als politics, que prou feina tenen.

    ResponElimina
  4. Tinc que reconèixer la meva ignorància amb futbol, però mireu que us han costat les entrades i podreu valorar vosaltres mateixos si estan d’acord amb les expectatives o no...
    No val el mateix una entrada per un U.S Open, Roland Garrós, Copa Davis etc, que un partidet de costellada.
    Es la Copa Catalunya un partidet de costellada..? Vosaltres que sou aficionats al futbol podreu valorar-ho.

    ResponElimina
  5. Seleccions catalanes si, Copa Catalunya no tant...Jo no ho entenc. Es mes, juanjo curto, que no son Laporta, Guardiola si conve, i Oleguer quan estava, qui fan politica i nacionalista?. Pos, que "apexuguen" i que no prediquen el que no creuen.

    ResponElimina
  6. A mi el que digui un president que mes del 50% no el vol ( encara que tot el dret a quedar-si, un jugador que no hi es, i un entrenador que el que te que fer es fer jugarbé l'equip, tan mi fa.

    Aquestes persones ara hi son i després no, en canvi el club sempre queda.

    HI ha molts aficionats del Barça ( i et puc ven dir que son molts) que la politaica ni els va ni els ve), tan sols hi senten els color de un equip de futbol.

    ResponElimina
  7. A Juanjo
    Jo soc dels que penso que el futbol es futbol i ha de deixar la politica de costat. Però el teu president no esta d'acord en això i fa hipocresia de la situació, i és per això que crec que se l'ha de canviar.
    Segons tu els que estan a favor de Laporta son bons bacelonistes i els que no no ens mereixem veure al primer equip. Com tu dius el que han de fer es fer jugar l'equip be, i si hi ha copa catalunya ha de jugar el primer equip del barça, si les entrades valen 15 o 20 euros es perque s'ha venut que ve el teu Barça no el filial ni el juvenil, si volem veure a aquest anem al Mini.
    No costaba res contentar als aficionats d'aquestes terres, portan a 7 o 8 jugadors del primer equip com ha fet l'espanyol.

    ResponElimina
  8. Perdona, crec que no m'he explicat bé, jo tampoc estic a favor de aquest president ni de que es fiqui la pòlitica amb el futbol.
    A partir de aqui i sent objectius, tots sabem que aquest tpus de partit tan sols ens porten problemes ( si guanyem es el que toca i si perds som la riota...) i ja fa temps que dic que teniem que anar amb els juvenils.

    En quan als preus, ... que t'he de dir, crec que es un atracament a mà armada, i aixo es la suposada nostra federaciò de futbol, ja...

    Hi ha partits de Champions mes economics i fins i tot tota una final de Copa del Rey es mes economic. El problema es que s'omplin la boca amn les seleccions catalanes, son els primers de voler omplir la butxaca .

    ResponElimina
  9. No crec que ni hagi per tant per no anar-hi amb Valdés, Pinto, Sylvinho, Alves i Eto'o, la veritat.

    La resta..demagògia.

    ResponElimina
  10. Menys victimisme i mes treurens les lleganes dels ulls.Des de el començament tenia clar que no vendria cap "semi-deu presuntuos" del primer equip, potser millor aixi que es veura mes garra en els mes joves o els que no juguen tant. Potser la Federacio Catalana de Futbol tendria que replatejar-se fer la competecio sense els equips de Primera. Guardiola te tot el dret del mon a actuar com ho ha fet, ell es el entrenador del primer equip. Als anti-laporta us recordo que en l'era Nuñez en certs partits oficials, principalment de Copa del Rei tambe duien reserves i B.

    ResponElimina
  11. jo no estic massa ficada en això del futbol, però quedar bé i portar algún jugador del primer equip, encara que sigue només per jugar una estona no costa res,

    trobo que la penya del barça de la ràpita i totes les de la resta de penyes de les TTEE no es mereixen aquest menyspreu,
    ells tots els caps de setmana que hi ha partit s'ho curren i van,

    a la ràpita s'havia preparat en molta ilusió aquest partit i ara estan empipats i en rao
    això no és fa!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  12. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  13. Això es mes vell que l'anar a peu.
    El Barça principalment, com a primer club de Catalunya no ha tingut mai cap deferència per a clubs catalans d'inferior categoria, ni cap a l'afició, especialment per a la del sud.
    I encara que no agradi per aqui dalt ( dels comentaris) el cert es que, molta senyera al camp, moltes manifestacions preselecció catalana, pero la importancia que se li dona a la copa Catalunya es menys que cap.
    Escric això quant el Barça esta perdent 1-2. No se com acabara, però el mes normal, si no poses a jugadors de mes categoria, es que acabes perdent, llavors l'interes es evident.
    Com deia Susanna, portar algun que altra figura no hagués costat res del mon, i no fer-ho demostra nul·la sensibilitat i una falta de respecte a l'afició, al La Ràpita i a la competició.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta