El projecte, executat per l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), preveu incrementar en 400.000 metres cúbics els actuals 40.000 metres cúbics de capacitat de les instal·lacions. L'ampliació ha suposat una inversió de 2,4 milions d'euros, i es tracta d'una de les tres úniques obres que l'Agència de Residus ha impulsat durant aquest passat 2012. Robert ha recordat que el Montsià ha tingut clar, des del 1991, que havia d’unir els esforços dels municipis per gestionar els seus residus, i que ara s’està fent la tercera ampliació per allargar la vida útil de l’abocador, durant 10 anys més.
En aquest sentit, Robert no ha volgut entrar en el debat entre alguns ajuntaments del Baix Ebre i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, sobre la possibilitat que alguns d’aquests municipis, entre els quals es troba Tortosa, deixen de transportar els seus residus fins al dipòsit controlat de Tivissa. Amb tot, el president del Consorci de Residus del Montsià ha recordat que ja hi ha una part del Baix Ebre –els municipis del marge dret del riu- que porten les seues deixalles a l’abocador de Mas de Barberans, i que ara s’estan fent les converses per unificar la gestió dels residus de les dues comarques més meridionals de les Terres de l’Ebre. En qualsevol cas, Robert ha deixat clar que les negociacions són encara molt embrionàries.
El passat 28 de gener, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, va destapar el conflicte amb algunes poblacions del Baix Ebre pel destí final dels residus. Així, sense donar més detalls i per evitar polèmiques territorials, Jardí va explicar que havia hagut de recórrer a la Generalitat per garantir que tots els ajuntaments ebrencs que estan obligats per la llei de Residus a abocar la seua brossa al dipòsit de Tivissa, continuen fent-ho així, en lloc de recórrer a altres abocadors. I és que, sense l’aportació actual de residus, perilla la inversió de quatre milions d’euros per posar en marxa la nova planta de triatge de la Ribera d’Ebre. Jardí va sentenciar que la seua comarca “només demana la brossa” del territori per fer una activitat industrial ben feta que, a més, resol els problemes de la gestió de residus sòlids urbans.
Imatge Consell Comarcal del Montsià
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.