10 de febrer del 2013

Expulsió i quatre anys d'internament psiquiàtric per als dos condemnats d'assalt violent a locals juvenils d'Amposta


AMPOSTA (Montsià).- El jutjat Penal de Tortosa ha condemnat a l'expulsió del país, en un cas, i a l'internament durant quatre anys en un centre psiquiàtric penitenciari, en l'altre, els dos joves acusats de l'assalt de tres locals juvenils d'Amposta el passat mes d'abril. La defensa i Fiscalia van pactar l'acceptació d'aquestes penes evitant la celebració de la vista oral que havia de tenir lloc el passat dimecres al matí. Els nois van ser detinguts pels Mossos i empresonats preventivament a principis de maig per irrompre violentament en locals de reunió amb la cara tapada, armats amb un bat de beisbol, una barra de ferro i un gran ganivet, agredint i amenaçant els joves per acabar robant-los els objectes de valor.

Inicialment, Fiscalia havia demanat inicialment, en la mateixa mesura per al primer jove, de 20 anys i nacionalitat colombiana, i per a l'altre, de 27 anys i origen equatorià, dues penes de quatre anys i mig de presó pels delictes de robatori amb violència per a cadascú, així com dues penes més de tres anys pel de lesions. En total, la sol·licitud s'elevava a quinze anys de reclusió per a cadascun.

La conformitat prèvia, però, suposa per al primer la seua expulsió del país i la impossibilitat de tornar en deu anys, en aplicació de la Llei d'Estrangeria, per trobar-se en situació irregular a l'Estat espanyol i després d'haver acceptat una condemna de presó que no supera els sis anys en total, d'acord amb el Codi Penal.

En el cas del segon, es van tenir en compte els informes i circumstàncies eximents per una patologia psiquiàtrica que hauria afectat la seua capacitat volitiva. Finalment, serà internat durant quatre anys en un centre psiquiàtric penitenciari després dels quals s'avaluarà el seu estat mental. Tots dos havien acumulat nou mesos de presó preventiva, des de la seua detenció fins la data de la vista.

Els familiars dels joves que van ser assaltats i agredits -van ser deu finalment les denúncies policials presentades- han valorat satisfactòriament la sentència condemnatòria així com la diligència de l'actuació policial en aquest cas perquè, consideren, ha permès evitar episodis de major gravetat. L'episodi va aixecar una considerable commoció i alarma social a la ciutat d'Amposta.

Els fets van tenir lloc el passat 4 d'abril. Els Mossos van rebre l'avís que dues persones amb la cara tapada, armades amb un bat de beisbol, una barra de ferro i un ganivet de grans dimensions, havien accedit a dos locals on habitualment es reuneixen joves de la població i havien agredit i amenaçat els nois que en aquell moment es trobaven a dins.

Posteriorment, els van prendre els efectes personals de valor i també van causar danys al mobiliari dels locals. També van intentar la mateixa acció en un altre local però no hi van poder accedir perquè no els van obrir la porta. Alguns del joves agredits, entre els quals hi havia menors d'edat, van haver de ser atesos pels serveis mèdics de les ferides i contusions que presentaven després de l'agressió.

Arran de les investigacions dutes a terme pels agents, es van poder detenir els dos nois i es van recuperar part dels objectes robats, entre els quals, mòbils, diners i consoles de videojocs. Els detinguts, amb antecedents policials anteriors, van passar a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia d'Amposta, qui va decretar el seu ingrés a presó.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta