23 de febrer del 2013

La nevada arriba a les Terres de l'Ebre, amb gruixos importants a la Ribera d'Ebre i la Terra Alta



TERRES DE L'EBRE.- Bona part del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre sembla aquest dissabte una postal nadalenca, després de la nevada d'aquesta matinada i un cop ha sortit el sol. Això sí, que la neu haja caigut en cap de setmana ha evitat moltes incidències i ha facilitat que menuts i grans surten al carrer a gaudir-la. Els alcaldes, però, han fet un crida perquè a partir d'ara s'extreme la precaució, davant de la baixada de les temperatures prevista per aquesta nit. En algunes zones de la Terra Alta, el Baix Camp o la Conca de Barberà s'han acumulat gruixos de fins a 10 i 12 centímetres. De fet, en el cas de les Terres de l'Ebre, els gruixos més importants s'han registrat a la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, si bé la neu també ha provocat una bona enfarinada al Port i a la serra de Cardó-Boix, molt visible des de Tortosa. En poblacions com el Perelló també ha nevat, encara que el sol i el vent ha començat a desfer la neu a primera hora del matí.


Com han explicat alguns alcaldes a l'Agència Catalana de Noticies (ACN), els Ajuntaments han activat a primera hora del matí els protocols locals per netejar carrers i llançar sal i posar-se en contacte amb aquelles persones que pugessin necessitar ajuda, sobretot gent gran, per portar-los el menjar o allò que els fes falta. També des de primera hora, la majoria de les carreteres eren transitables, s'hi havia tirat sal, i es garantia una normal circulació de vehicles, sempre amb prudència. Només algunes carreters secundàries de la Terra Alta seguien tallades aquests migdia, però l'accés als municipis s'ha garantit per altres vies d'accés.

A Tivissa, a la Ribera d'Ebre, on aquest matí uns 800 abonats s'han quedat sense llum, s'ha restablert finalment el servei elèctric. Les companyies han reparat ràpidament les petites incidències que havia causat la neu en el servei d'alguns municipis.

La preocupació per aquest nit se centra en les glaçades que poden provocar les baixes temperatures que es registren en les zones on ha nevat. Com ha apuntat l'alcalde de Gandesa i president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, cal extremar la precaució en aquestes zones i evitar desplaçament innecessaris. "Les temperatures baixaran molt i la capa i l'aigua que es desfaci a la nit es podrà glaçar i el problema el tindrem a la nit", ha apuntat Luz.



L'alcalde de Gandesa també ha explicat que la nevada ha tret al carrer petits i grans. "Un cop estabilitzada la mobilitat a Gandesa, tots els xiquets estan carrer jugant. La neu té una cosa dolenta perquè, com no hi estem preparats, pot generar molts problemes, però els xiquets i el que no ho són tant, sempre gaudeixen jugant i fent ninots", ha destacat Luz.


També contents s'han mostrat a Prades, el municipi on s'ha acumulat un dels gruixos més importants de la demarcació, fins 12 centímetres. L'alcaldessa de la població, Lídia Vargas, ha apuntat que la nevada ha portat molts curiosos a visitar el poble, un fet que des de Prades valoren molt positivament. "Aquest any encara no havia nevat, avui fa un deia preciós i està tot nevat i comença a venir molt gent", ha apuntat Vargas. L'alcaldessa també ha destacat que així han pogut fer debutar la màquina llevaneu i la llançadora de sal que van comprar l'any passat. "Per fi ho hem pogut fer servir que encara no ho havíem pogut estrenar", ha remarcat l'alcaldessa.

Via ACN (Anna Ferràs)

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta