23 de febrer del 2013

Negocien la contractació de treballadors afectats per l'ERO d'Ercros a la neteja del pantà de Flix

FLIX (Ribera d'Ebre).- El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat negociacions perquè treballadors afectats per l'ERO presentat a la planta d'Ercros a Flix puguen incorporar-se a les obres de descontaminació de l'embassament, que han de començar pròximament. El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha explicat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que la Generalitat ja ha contactat amb representants de la societat estatal Acuamed, l'empresa adjudicatària de les obres, FCC, així com les auxiliars, perquè puguen assumir el màxim nombre possible de treballadors afectats de la població i de la comarca. "Durant un any i mig o dos anys que duraran les obres podrien tenir feina, i no consumirien atur", ha apuntat Pallarès.

L'ERO que l'empresa Ercros ha posat sobre la taula i el període de consultes del qual ha començat mateix divendres preveu acomiadar 156 persones -incloses una vintena de prejubilacions- de la planta electroquímica de Flix, amb el tancament del centre de producció de derivats del clor.

La notícia ha causat una forta commoció al municipi i a la comarca on, des de fa anys, Ercros -central nuclear al marge- és la principal activitat industrial que s'hi manté. Els acomiadaments poden deixar tocada de mort l'economia local, afectant persones que poden tenir grans dificultats de reinserció laboral. "Si poguéssim concretar que s'agafi molta d'aquesta gent afectada que tenen entre 52 i 58 anys, tindrien una oportunitat de treballar, que és el que ens reclama l'Ajuntament", ha abundat Pallarès.

Via ACN (Jordi Marsal)
Imatge Ajuntament de Flix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta