7 de febrer del 2013

Projecten a Alcanar Platja un hotel de turisme esportiu especialitzat en la vela, el rem i el ciclisme

ALCANAR (Montsià).- El govern municipal d’Esquerra a l’Ajuntament d’Alcanar no dóna per perdut el projecte per construir un hotel a la zona d’Alcanar Platja, després que els grups a l’oposició rebutgessin la modificació puntual del pla general d’ordenació urbana que havia de facilitar la inversió. El regidor d’Urbanisme, Patrimoni i Ordenació del Territori, Manel Martí, ha afirmat aquest dijous, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, que seguiran negociant amb els grups de Convergència i Unió (CiU), el PSC i el Partit Popular, per aconseguir que la modificació urbanística es puga aprovar en el ple ordinari d’aquest mes de febrer. Martí ha assenyalat que es tracta d’un projecte per diversificar l’economia d’Alcanar i especialitzar el sector del turisme de la població.

En concret, es tracta de fer un hotel especialitzat en turisme esportiu, vinculat a la pràctica de la vela, del rem i del ciclisme, tres esports amb molta tradició i molt de futur a les Terres de l’Ebre. De fet, el projecte està avalat pel Centre d’Estudis de Turisme i està inscrit en el pla de dinamització turística d’Alcanar. A més, es preveu la creació de 50 llocs de treball.

En aquest sentit, Martí ha detallat que el nou hotel d’Alcanar Platja és un projecte d’una empresa aragonesa en col·laboració amb una cadena d’Alemanya. El regidor d’Urbanisme ha afegit que la inversió prevista és d’entre 10 i 15 milions d’euros, i que el nivell de facturació anual de l’hotel està calculat en uns 5 milions d’euros, amb el que això representa per a l’economia d’Alcanar i de la comarca del Montsià.

L’objectiu del govern municipal és que el ple de l’Ajuntament d’Alcanar puga aprovar i tramitar el projecte durant el 2013, perquè l’hotel es puga construir en un parell d’anys i estar enllestit cap al 2015. Però, segons Martí, els grups de l’oposició van al·legar falta d’informació per justificar el seu vot contrari al projecte. En qualsevol cas, el regidor d’Urbanisme ha remarcat que l’oportunitat encara no està perduda del tot, ja que el govern del republicà Alfons Montserrat confia en poder convèncer els grups de CiU, el PSC i PP.

D’altra banda, Martí ha recordat que el projecte del nou hotel d’Alcanar Platja es complementa amb la rehabilitació de l’antic convent dels Josepets per instal·lar-hi un alberg turístic. L’Ajuntament acaba d’adjudicar les obres de la segona fase, perquè abans de les vacances de la Setmana Santa del 2014 el nou alberg puga ser una realitat. Sobretot, enfocat al turisme familiar que visita les Cases d’Alcanar per gaudir de les platges, de les festes i de la gastronomia local.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta