16 de febrer del 2013

Rasquera revisarà el seu projecte cannàbic per dur el debat de la legalització al Parlament

RASQUERA (Ribera d'Ebre).- Rasquera està revisant el projecte per a la instal·lació d'una plantació de cànnabis al municipi amb l'objectiu d'elaborar una moció que, amb el suport d'ajuntaments, grups polítics i entitats, es pugui traslladar al Parlament perquè s'obri un debat sobre la legalització d'aquesta activitat per a usos terapèutics. Així ho ha explicat l'alcalde de la població riberenca, Bernat Pellissa, durant la inauguració de la fira del cànem Spannabis que aquest divendres ha obert les portes a la Fira de Cornellà. "No tirem la tovallola", ha dit Pellissa, qui ha demanat a polítics, ajuntaments i entitats "treure's la careta de la hipocresia" i donar suport a, com a mínim, que es pugui debatre en llibertat i sense por la qüestió.
L'alcalde de Rasquera ha insistit en què l'equip de govern continuarà treballant "amb calma però sense pausa" per aconseguir la viabilitat del seu projecte perquè és, ha dit, "una oportunitat i una necessitat" ara més que mai per a un dels territoris més pobres de Catalunya i molt castigat també per la crisi econòmica. 

"No ens estem inventant res, perquè el projecte és una realitat que ja existeix", ha destacat tot posant en valor l'èxit de la desena edició del saló Spannabis on és fa evident, ha afegit, que es tracta d'un sector "emergent" amb oportunitats econòmiques reals vinculades a l'autoconsum i els usos terapèutics del cànnabis.

En aquest sentit, i expressant paraules com "autocrítica" i "revisió", Pellissa ha explicat que l'equip de govern està elaborant una moció on es recollirà el projecte del municipi revisat amb positiu, "traient les coses negatives i no viables" , i també tota la informació científica internacional de referència que tracta sobre els avantatges de l'ús terapèutic del cànnabis que és, ha dit, juntament amb la investigació mèdica, l'objectiu en què se centrarà el projecte de Rasquera. 

La moció, que el grup republicà de Pellissa té previst presentar al ple municipal del mes de març, té la voluntat d'aconseguir també el suport polític de la formació de l'oposició al municipi, CiU. Tot i que l'alcalde no ha especificitat si el text comptarà amb el seu suport, sí que ha explicat que després d'un any, la pressió política s'ha rebaixat i "les coses es veuen d'una altre manera".

En aquest sentit, s'ha mostrat confiat en què totes dues formacions estaran obertes al diàleg per poder trobar un consens sobre el text. En el mateix sentit, ha parlat de portar la moció a d'altres ajuntaments del territori que s'han interessat en el projecte perquè l'aprovin també al ple municipal i es pugui així traslladar al Parlament la petició de revisar la llei per tal que es legalitzi les plantacions per a l'autoconsum i usos terapèutics. "Modestament, no pretenem donar la solució a aquesta qüestió però sí ser l'espurna que origini el debat i permeti trobar una solució global", ha dit.

En aquest sentit, l'alcalde rasquerà ha demanat a partits polítics, entitats socials i ajuntaments a "treure's la careta de la hipocresia", ser valents i donar suport a, com a mínim, que la qüestió es pugui tractar i debatre "amb llibertat". 

"És hora de posar el negre sobre blanc en aquesta qüestió", ha dit Pellissa, qui també ha fet una crida a la necessitat que s'incrementi també la pressió social sobre aquesta qüestió vista cada cop amb més quotidianitat. I en aquest sentit, ha fet el paral·lelisme amb la inciativa ciutadana 'StopDesnonaments' que recentment ha aconseguit l'aprovació al Congrés, amb el suport del PP,  d'iniciar la tramitació de la ILP sobre la dació en pagament de la hipoteca.

Rasquera, de menys de mil habitants, va presentar fa un any el projecte per instal·lar al municipi una plantació de marihuana per a usos terapèutics. El projecte, que va tenir una repercussió mediàtica dins i fora de Catalunya, va generar també molta controvèrsia, també judicial. De fet, el projecte està sent investigat per la Fiscalia de Tarragona i compta amb un recurs administratiu per part de l'Advocat de l'Estat.

La iniciativa però va rebre l'oferta d'una empresa interessada en tirar-ho endavant. Una oferta que, de moment paralitzada, havia de suposar una inversió pel municipi de 1,3 milions en dos anys i uns ingressos mensuals pel consistori de 54.000 euros.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta