7 de febrer del 2013

Tortosa reorganitza la brigada municipal per optimitzar el servei i assumir algunes obres

TORTOSA (Baix Ebre).-  La brigada municipal de Tortosa va rebre 2.374 encàrrecs de servei durant aquest passat 2012, amb l'objectiu de mantenir i incrementar la seua activitat tot i la reducció de plantilla de quatre persones per jubilació respecte l'any anterior. D'aquestes actuacions, 150 van ser derivades a particulars o altres instàncies. De les restants, se'n van executar un 95%. Els principals requeriments d'intervenció van ser motivats per desperfectes edificis municipals, l'enllumenat o actes festius, entre d'altres. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha destacat que la reorganització interna de la brigada possibilita assumir petites obres públiques en l'actual situació de crisi, i que abans s'externalitzaven.

Les actuacions motivades pels temporals i les inclemències meteorològiques han marcat una part important de l'activitat de la brigada durant aquest passat 2012, segons ha valorat el regidor de Serveis, Domingo Tomàs. Això ha motivat intervencions, principalment, per desperfectes en edificis municipals així com a la via pública. Una part del manteniment de l'enllumenat -parcialment externalitzada-, dels centres d'ensenyament públics, els trasllats o la preparació i logística d'actes festius van centrar la tasca dels 40 treballadors que integren el departament -amb el suport d'un parc mòbil de 27 vehicles-.

De les 2.224 actuacions assumides com a pròpies, la brigada en va haver de respondre de forma prioritària a 210. La comunicació d'aquestes incidències arriba dels mateixos ciutadans i de la policia local, però també a través de la coordinació amb els regidors de barri i les associacions de veïns, segons ha indicat Tomàs.

Però al marge de les intervencions anunciades, tant l'alcalde com el regidor han posat l'èmfasi en la reorganització interna i "optimització" del servei, que disposa de quatre treballadors menys respecte els passat 2011 i 2010, que hauria permès estendre el seu radi d'actuació a petites obres públiques i d'infraestructura que, anteriorment, el consistori adjudicava a empreses externes. Ha ajudat també, en aquest cas, el treball de 27 persones contractades durant sis mesos en plans de treball als barris i d'ocupació.

"Queda molt camí per recórrer, però estem fent més coses amb menys recursos", ha subratllat Bel, tot precisant que es tracta d'un canvi que permet "fer front a moments de dificultat" econòmica. Aquest seria el cas d'obres de reparació de camins, d'actuacions per a la posada en valor d'instal·lacions al Grup del Temple, la construcció del mirador al barri de Santa Clara, l'aula didàctica del Museu de Tortosa, voreres, carrils bicis o el rentat de cara al barri jueu de Remolins.

Imatge Ajuntament de Tortosa
Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta