28 de maig del 2013

Com han rebut els polítics ebrencs la declaració de Reserva de la Biosfera?

TERRES DE L'EBRE.- Primeres reaccions de la classe política de les Terres de l'Ebre i dels agents socieconòmics del territori, a la decisió de la Unesco de reconèixer el territori com la segona Reserva de la Biosfera que ha aconseguit Catalunya, 35 anys després d'atorgar aquest reconeixement al Parc Natural del Montseny. Al marge de la primera valoració positiva que ha fet Xavier Pallarès, delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, també l'alcalde de Tortosa s'ha sumat a les mostres de felicitació. A través d'un comunicat, Ferran Bel ha afirmat que ara cal entendre aquesta fita "com un inici, no pas com un final de res". En aquest sentit, Bel ha agraït la feina de tots els que, amb el seu treball han fet possible que la Unesco haja distingit les Terres de l'Ebre amb aquest segell de qualitat, "a tots els governs que hi han treballat, a les institucions i a la societat civil".

Per la seua banda, la diputada de CiU i primera tinent d'alcalde de Tortosa, Meritxell Roigé, ha escrit a Twitter que la decisió de la Unesco de reconèixer les Terres de l'Ebre com a Reserva de la Biosfera és una "gran notícia" per al territori. També el diputat d'ERC al Parlament, Lluís Salvadó, que va ser delegat del Govern a les Terres de l'Ebre quan es va dissenyar i presentar la candidatura de Reserva de la Biosfera davant la Unesco, ha volgut destacar "el bon treball que van fer tots els organismes, les entitats i les institucions del territori que hi van participar. Tots a una i amb un únic objectiu". Per a Salvadó, el reconeixement com a Reserva de la Biosfera "es correspon amb un model de desenvolupament que té com a base la nostra riquesa natural, paisatgística, històrica i patrimonial, que donarà un valor afegit a sectors econòmics tan importants com el turisme, l'agricultura, el medi ambient o l'alimentari".
En canvi, també des de les files republicanes però des d'ERC de la Ribera d'Ebre, el flixenc Francesc Barbero ha lamentat que la candidatura de les Terres de l'Ebre haja tirat endavant sense els pobles del nord de la comarca, per la influència de la nuclear d'Ascó i de la planta electroquímica de Flix. En canvi, com recorda Barbero, això no ha suposat cap problema per als pobles de l'àrea d'influència de la central nuclear de Vandellòs, que sí que han quedat inclosos en la Reserva de la Biosfera.
D'altra banda, la primera secretària del PSC de les Terres de l'Ebre i diputada al Parlament, Núria Ventura, ha volgut manifestar la seua satisfacció per la declaració de les Terres de l'Ebre com a Reserva de la Biosfera. Ventura ha agraït l'esforç dels que han fet possible aquesta fita, a la vegada que ha fet una crida a "continuar treballant i aprofitar l'oportunitat que aquesta declaració representa per al territori".

El president d'ICV a les Terres de l'Ebre, Jordi Jordan, ha reiterat que "si es treballa amb fermesa i visió de futur, es creu en el nostre potencial i es té clar el model de desenvolupament els èxits acaben arribant". A més, Jordan ha recordat que "hi havia molts escèptics però ara ja és una realitat, tenim un paisatge únic d'abast mundial, reconegut per la Unesco, el repte d'ara en endavant és saber aprofitar-ho per al desenvolupament del territori". A través d'un comunicat, Jordan també ha recordat que va ser durant el període en què ICV va ocupar la conselleria de Medi Ambient i Habitatge, que es va impulsar la candidatura d'EbreBiosfera, l'any 2009.

Finalment, també la presidenta del PP al Montsià i primera tinent d'alcalde d'Ulldecona, Isabel Salas, també ha escrit a Twitter que per la territori és "important que les Terres de l'Ebre hagin estat declarades reserva de la Biosfera per la Unesco".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta