28 de maig del 2013

El poble dels Reguers sol·licitarà aquest mandat esdevenir la quarta EMD de Tortosa



ELS REGUERS (Baix Ebre).- L’alcaldessa pedània dels Reguers, Esther Vidal, ha afirmat aquest dimarts que el seu poble no ha renunciat a convertir-se en entitat municipal descentralitzada (EMD), tot i la situació s’haja pogut complicar amb la reforma de la llei de règim local que ha anunciat el govern de l’Estat. En el cas d’aconseguir-ho, els Reguers serien la quarta EMD del terme municipal de Tortosa, després de Jesús, Campredó i Bítem. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Vidal ha assenyalat que, per molt que la intenció del govern del Partit Popular és suprimir les EMDs que no siguen viables econòmicament, la decisió del govern de la Generalitat és mantenir aquesta fórmula de descentralització administrativa en el cas de Catalunya. En aquest sentit, l’alcaldessa pedània ha reconegut que ara potser serà més complex que abans justificar la constitució dels Reguers en EMD, però ha afegit que en cap moment han descartat iniciar els tràmits per aconseguir aquest reconeixement administratiu.

Durant la mateixa entrevista, Vidal ha remarcat que els veïns dels Reguers tenen sentiment de poble. A més, ha recordat que, amb 700 habitants, els Reguers és un nucli de població que es troba a set quilometres del nucli urbà de Tortosa, i té unes característiques pròpies que fan que la pedania siga una fórmula de gestió insuficient. De fet, l’alcaldessa pedània ha confirmat que l’objectiu és iniciar els tràmits per aconseguir l’EMD dels Reguers dins de l’actual mandat municipal.

D’altra banda, al marge dels tràmits per assolir l’EMD, les prioritats per a la pedania dels Reguers en la segona part del mandat passen per continuar amb el manteniment dels carrers, però també per reobrir la piscina d’estiu i dinamitzar la zona esportiva. De fet, aquest mateix estiu ja es podrà tornar a gaudir de la piscina, a partir de l’inici de les festes del poble, el 22 de juny. A més, hi haurà un servei de bar i un campus d’estiu durant tot el mes de juliol. Per tot plegat, els Reguers està fent ara un esforç addicional per adequar tota la zona esportiva. Així, l’alcaldessa pedània ha afirmat que els Reguers, als peus del Parc Natural dels Ports, han de fer una aposta més important pel turisme, com una via per sortir de la crisi econòmica.

Canviant de tema, Vidal ha lamentat que la línia de transport públic està infrautilitzada, i ha fet una crida als veïns dels Reguers perquè facin un ús més important de la línia d’autocar que comunica el poble amb Tortosa. Finalment, l’alcaldessa pedània ha explicat que s’estan prenent mesures per evitar que es puguen repetir inundacions com les del passat mes de novembre, quan els carrers dels Reguers es van omplir d’aigua a causa dels forts aiguats. Vidal també ha conclòs que en les properes setmanes es faran els darrers treballs pendents per reparar els danys produïts en finques i camins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta