28 de maig del 2013

Tortosa instal·la la nova senyalització del Camí de Sant Jaume i projecta la rehabilitació del Portal del Romeu

TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha començat la senyalització del traçat urbà del Camí de Sant Jaume, en el marc d'un projecte que té l'objectiu de potenciar la vinculació de la ciutat amb aquesta ruta turística que, en el cas del territori de l'Estat espanyol, travessa nou comunitats autònomes. Els nous senyals són rajoles amb el relleu de la característica petxina o vieira. En el cas de Tortosa, se n'instal·len 55 en total, 40 al nucli urbà de la ciutat i 15 més al poble de Jesús. De fet, es tracta del mateix model que s'ha instal·lat en altres municipis catalans.

Les rajoles estan finançades per la Generalitat de Catalunya, mentre que la instal·lació es fa amb recursos propis de l'Ajuntament de Tortosa. L'aposta per l'explotació turística d'aquesta ruta compta també amb la implicació del sector privat, com ho demostra la ruta "Fent el Camí de Sant Jaume, de Tortosa a Benifallet", que l'empresa Gubiana dels Ports presentarà el proper dissabte, 1 de juny.

Aquest dimarts al matí, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el regidor de Turisme, Alfredo Ferré, han presentat la nova senyalització en un dels punts clau del Camí de Sant Jaume a Tortosa: el Portal del Romeu, porta d'entrada i sortida al Camí de Sant Jaume de l'Ebre. Han assistit també a la presentació el president de l'Associació d'Amics del Camí de Sant Jaume de Tortosa i les Terres de l'Ebre, Vicent Ruiz, i la representant de l'empresa de recursos turístics Gubiana dels Ports, Vicky Carles.

El Portal del Romeu s'obria sobre el primer recinte traçat de les antigues muralles romanes per connectar amb la Via Augusta. A l'interior es poden admirar tres relleus: el Romeu o Sant Jaume, Sant Cristòfol -un dels sants protectors de la ciutat-, i la capelleta presidida per la Mare de Déu del Romeu. A més a més, l'alcalde ha avançat que s'està treballant en una propera rehabilitació del Portal.

Imatge: Ajuntament de Tortosa
Catalunya va ser acceptada el 2009 com a membre de ple dret del Consell Xacobeu, organisme que vetlla per la divulgació dels valors culturals del Camí de Sant Jaume. En formen part el Ministeri de Cultura i les nou comunitats autònomes situades al llarg del Camí: Galícia, Castella i Lleó, Astúries, Cantàbria, La Rioja, el País Basc, Navarra, Aragó i Catalunya.

El Camí de Sant Jaume és una ruta cultural mil·lenària que recorren cada anys milers de persones per motius ben diversos, que ultrapassen sovint la dimensió inicialment religiosa o espiritual del Camí. Des d'un punt de vista turístic, la recuperació dels camins de Sant Jaume pretén contribuir a desenvolupar un model turístic innovador, diversificat i sostenible, que revaloritzi el nostre patrimoni, entès en un sentit ampli, que comprèn des del medi natural fins al patrimoni històric, arquitectònic i cultural.

El proper dissabte 1 de juny, l'empresa Gubiana dels Ports, en col·laboració amb l'Ajuntament de Tortosa, presentarà la ruta "Fent el Camí de Sant Jaume, de Tortosa a Benifallet", que estrenarà la nova senyalització instal·lada al municipi. Per tal que tothom qui ho vulgui pugui participar, s'ha dividit el camí en tres trams, segons dificultat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta